Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 09

Kazimieras Likša išleidžia antrąjį albumą šiais metais ir kviečia į pristatymo koncertus

Lapkričio pabaigoje Kazimieras Likša klausytojus kvies į koncertus didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Pasimatymas žada būti išskirtinis – jo metu bus pristatytas riboto tiražo albumas, įrašytas kartu su styginių kvartetu.
Kazimieras Likša / Igno Avižinio nuotr.
Kazimieras Likša / Igno Avižinio nuotr.

2017-ieji Kazimierui kupini produktyvaus darbo ir naujų idėjų: metų pradžioje išleistas debiutinis solinis albumas „Per pusę“, jo pristatymas Knygų mugėje, koncertinis turas per Lietuvą ir kartu su „Ophidian CGI” sukurtas muzikinis vaizdo klipas, pasitelkiant CGI (angl. Computer generated imagery) technologiją.

Paskutiniu šių metų akcentu taps naujas albumas ir jo pristatymo turas: „Tai bus dainų, išleistų ankstesniuose albumuose, rinkinys. Dainų rasite tiek iš abiejų „Karmos“, tiek iš mano solinio albumų. Tačiau šį sykį dainose dominuos švelnus akustinis skambesys, pritariant styginių kvartetui bei pianinui.

Prieš kelerius metus buvau surengęs kelis koncertus su styginiu kvartetu ir jie publikos buvo priimti labai jaukiai – emocijos tuos vakarus buvo nepakartojamos. Tad nuo to laiko neapleido noras šiuos ypatingus momentus ir emociją užfiksuoti albume. Dabar albumui išvysti dienos šviesą ir paskirti pasimatymą klausytojams pasirodė pats tinkamiausias metas: ilgais vakarais turime laiko sau, savo artimiesiems, prasideda gražiausių metų švenčių laukimas, kurį norisi įprasminti“, – pasakojo Kazimieras Likša.

Kazimieras Likša
Kazimieras Likša

Atlikėjas išduoda paslaptį, kad šis koncertinis turas – tik trumpas epizodas, kurį seks kiti muzikiniai darbai. Atlikėjas planuoja nieko nelaukti, po koncertinio turo grįžti atgal į studiją ir pradėti naujo albumo įrašus. „Po albumo „Per pusę“ išleidimo buvo praėję per mažai laiko, kad pradėčiau dirbti su visiškai nauja medžiaga, taip pat buvau sulaukęs ne vieno prašymo įrašyti akustinį albumą su styginių kvartetu.

Todėl sukūriau puikią progą surengti koncertus, dar kartą susitikti su savo klausytojais. Kviečiu nepraleisti šių koncertų, nes po jų kurį laiką praleisiu studijoje dirbdamas prie naujų dainų ir naujo albumo“, – užsiminė jis.

Koncertai vyks lapkričio 29 d. Vilniuje, klube „Tamsta“, lapkričio 30 d. Klaipėdoje, klube „Jazzpilis“ ir gruodžio 1 d. Kaune, klube „Largo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas