Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 18

„Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjęs Robertas Kupstas po 11 metų grįžta į Lietuvos popsceną

Po maždaug vienuolikos metų pertraukos Robertas Kupstas (31) grįžta į sceną su vasarišku kūriniu „Nuo žiemos iki rudens“. Amerikos lietuvis, kuris išgarsėjo sėkminguose pasirodymuose pirmajame šou „Kelias į žvaigždes“ ir nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje (2005, 2006 metais), grįžo gyventi į Lietuvą ir ketina čia likti ilgam. Planuose – daugiau dainų ir koncertinių pasirodymų.
Robertas Kupstas
Robertas Kupstas / Scanpix ir asmeninio albumo nuotr.

Ilgą laiką nesirodęs Lietuvos scenoje, Robertas spėjo daug ką pasiekti. Po sėkmingo pirmojo „Kelias į žvaigždes“ sezono, Robertas grįžo į JAV baigti bakalauro studijų ir pasinėrė į diplomatinę veiklą JAV Valstybės departamente, kaip sekretorės Hillary Clinton energetikos patarėjo asistentas.

Tapęs tarptautinės politikos magistrantūros studentu prestižiniame Stanfordo universitete, Kalifornijos valstijoje, Robertas sulaukė kvietimo dirbti buvusiai JAV valstybės sekretorei Condoleezzai Rice ir padėjo jai rašyti neseniai pasirodžiusią knygą „Democracy“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kupstas su mama Nijole
Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kupstas su mama Nijole

Baigęs magistro studijas, Robertas išsikėlė į Jungtinius Arabų Emyratus, kur, kartu su kitais dviem Stanfordo studentais, atidarė inovatyvią agrokompaniją „Pure Harvest“, pristatančią naujos klimato valdymo technologijos šiltnamius.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Kupstas
„Scanpix“ nuotr./Robertas Kupstas

Robertas ir dabar tęsia savo veiklą technologinių inovacijų srityje, dirbdamas su Lietuvos, Europos, Australijos ir JAV kompanijomis – darbai daugiausiai susiję su energetikos ir infrastruktūros plėtra.

Už Atlanto Robertas nepamiršo muzikinės scenos. Jis dainavo daugybėje koncertų Lietuvos bendruomenės festivaliuose Los Andžele, San Franciske, Naujajame Džersyje, Vašingtone, Čikagoje ir kitur. Robertui taip pat teko sėkmingai išbandyti jėgas džiazo muzikoje – jis su savo Jazz Trio grupe koncertavo tokiuose žinomuose džiazo klubuose, kaip Blues Alley (Vašingtone) ir Twins Jazz.

„Nors pastaruoju metu negyvenau Lietuvoje, visada jaučiausi širdimi prisirišęs prie savo tėvų gimtojo krašto. Artėjant vasaros sezonui, norėčiau padovanoti visiems Lietuvos žmonėms šią dainą, kuri, tikiuosi, atneš linksmos nuotaikos ir žaismingo šurmuliuko!“ – kalbėjo Robertas.

Jūsų dėmesiui – nauja Roberto Kupsto daina „Nuo žiemos iki rudens“:

VIDEO: ROBERTAS KUPSTAS - Nuo žiemos iki rudens

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas