Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Klubo „Tamsta“ scenoje pirmą kartą pasirodys amerikiečių grupė „Knower“

Lapkričio 25 dieną Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ pasirodys viena įdomiausių šiuolaikinių amerikiečių grupių – „Knower“. Savo koncertinio turo po JAV ir Europą metu grupė pirmą kartą atvyks į Lietuvą.
Grupė „Knower“
Grupė „Knower“ / Grupės archyvo nuotr.

„Knower“ yra grupė, kurią sunku apibūdinti. Tai provokuojantis, energingas ir visiškai išskirtinis duetas, susidedantis iš muzikos išsišokėlių Louiso Cole'o ir Genevieve Artadi. Jų pasaulyje nėra jokių ribų: grupės muzikos paletėje galima išgirsti dubstep ritmų, jazz harmonijos ir pop vokalų, kurių visuma skleidžia inovatyvų bei savitą atmosferą turintį skambesį.

Ši nepriklausoma elektroninės muzikos grupė iš Los Andželo 2010 metais išgarsėjo kaip „Youtube“ sensacija, savo kanale talpinanti tokių atlikėjų kaip Michaelas Jacksonas ir „Daft Punk“ aranžuotes. Tiesa, „Knower“ šias dainas atlikdavo visiškai kitaip: profesionaliai derindami gyvus instrumentus ir elektroninius garsus, jie išmoko įaudrinti ne tik klausą, bet provokuoti ir vaizduotę.

VIDEO: Hanging On - KNOWER

Garsas ir vaizdas – neatsiejami „Knower“ kūrybos elementai. Iššaukiantys bei pašėlę grupės vaizdo klipai atsispindi gyvo garso koncertuose, kuriuose atlikėjai stebina video projekcijomis, šviesų šou ir nepamirštama muzika. Louis ir Genevieve turi savybę tuos pačius kūrinius kiekvieną kartą atlikti kitaip, sukuriant skirtingus potyrius.

„Knower“ koncertai – tai muzikiniai įvykiai, kuriuose klausytojus paliečia įvairūs ritmai ir itin kokybiškos natos. Jų muzika drebina sienas, jų energija priverčia linguoti į taktą, o užsidegimas – nepalieka abejingų. Tai profesionalūs muzikantai, kurie mėgsta išlipti iš rėmų ir sukurti kažką dar negirdėto, tačiau labai žavinčio.

Grupės archyvo nuotr./Grupė „Knower“
Grupės archyvo nuotr./Grupė „Knower“

Per šešis kūrybos metus savo diskografijoje sukaupę keturis albumus Louis ir Genevieve „Tamstos“ scenoje pristatys dar šiemet išleistą albumą „Life“. Tai unikalaus vokalo, elektroninių skambesių ir daugiasluoksnių vizualizacijų tęsinys, aiškiai transliuojantis publikos taip pamėgtą, su niekuo nesupainiojamą amerikiečių kūrybos braižą.

Pasiruoškite labiausiai pašėlusiai nakčiai, nes jau lapkričio 25 d. 21:30 val., Klubo „Tamsta“ scena bus atiduota „Knower“ garsinėms, sintetinėms bei vaizdinėms provokacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas