Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23

Kūčių išvakarėse nuskambės šventinis paramos koncertas „Būkime kartu per Kalėdas“

Šiandien 19 val. portale „15min” kviečiame žiūrėti vaikų globos namų auklėtiniams skirtą šventinį paramos koncertą „Būkime kartu per Kalėdas“, kuriame gražiausias kalėdines dainas bei savo naujausius kūrinius atliks Paulina Paukštaitytė, Vilius Popendikis, Monika Liu, Robertas Semeniukas ir Sigita Jonynaitė iš grupės „Žalvarinis“, Petunija, operos solistai Eugenijus Chrebtovas ir Agnė Buškevičiūtė Tumalavičienė.
„Būkime kartu per Kalėdas“
„Būkime kartu per Kalėdas“ / Organizatorių nuotr.

Su žiūrovais sveikininsis koncerto vedėjas Tomas Legenzovas, šventinius linkėjimus vaikams siųs labdaringų iniciatyvų „Būkime kartu“ globėja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė ir gausus projekto draugų būrys.

Koncerto iniciatorė, ne pelno siekianti organizacija „Vilnius International Club“ nuo 2002-ųjų metų kasmet organizuoja nemokamą vasaros festivalį vaikų globos namų ir globos centrų auklėtiniams „Būkime kartu“, kuriame jau dalyvavo 2200 vaikų ir apie 1200 savanorių. Renginys yra Lietuvos Respublikos Prezidentūros globojamos programos „Už saugią Lietuvą” dalis, kurios pagrindinis prioritetas yra vaikų saugumas ir gerovė. Dėl COVID pandemijos šiemet pirmą kartą festivaliui neįvykus, organizatoriai bei koncerto draugai pakilią šventinę nuotaiką vaikams dovanos muzikos garsais.

Apie vaikų globos namų auklėtiniams skirtas „Būkime kartu“ iniciatyvas kalbėjome su žinoma visuomenininke, buvusia operos soliste Birute Vizgirdiene.

Asmeninio archyvo nuotr./Birutė Vizgirdienė
Asmeninio archyvo nuotr./Birutė Vizgirdienė

– Kiek laiko jau dalyvaujate „Būkime kartu“ labdaringoje veikloje?

– Prie „Būkime kartu“ komandos prisijungiau 2017 metais, kuomet startavo „Būkime kartu prie stalo“ iniciatyva. Iki pandemijos pradžios, kiekvieną mėnesį kartu su vaikų globos namų auklėtiniais vykdavome į „Būkime kartu prie stalo“ draugų kavines, restoranus, kuriuose vaikus vaišinome ne tik lietuviškais, bet ir tarptautinės virtuvės – Turkijos, Sakartvelo, Meksikos ar Japonijos patiekalais.

Organizatorių nuotr./Jurgis Didžiulis linksmina vaikus „Būkime kartu“ festivalyje
Organizatorių nuotr./Jurgis Didžiulis linksmina vaikus „Būkime kartu“ festivalyje

Prie stalo vaikai ne tik skanauja tradicinius šalių delikatesus, bet ir plačiau susipažįsta su skirtingomis kultūromis, dalyvauja įvairiose edukacinėse veiklose, bendrauja bei smagiai drauge leidžia laiką.

Organizatorių nuotr./„Būkime kartu“ 2018 metų festivalio dalyviai
Organizatorių nuotr./„Būkime kartu“ 2018 metų festivalio dalyviai

– Kodėl, Jūsų manymu, tokios iniciatyvos yra svarbios ir reikalingos?

– Bendradarbiaudami su Lietuvos vaikų globos namų bei globos centrų darbuotojais ir auklėtiniais išgirdome labai svarbią jų žinutę – vaikams užvis labiausiai trūksta ne materialios pagalbos, o bendravimo su žmonėmis, esančiais už vaikų globos namų sienų.

Organizatorių nuotr./„Būkime kartu“ festivalio akimirka
Organizatorių nuotr./„Būkime kartu“ festivalio akimirka

Kasmetinis „Būkime kartu“ festivalis šį trūkumą mažina, suteikdamas vaikams galimybę betarpiškai pabendrauti su įvairiausių profesijų ir pomėgių atstovais: diplomatais, gaisrininkais, policininkais, kariais, baikeriais, oreiviais, įvairių sporto šakų atstovais, atlikėjais.

„Būkime kartu prie stalo“ iniciatyva leidžia iš arti susipažinti su kiekvienu vaiku, išgirsi jų svajones ir tikslus, paskatinti jų siekti. Jiems svarbu žinoti, jog už vaikų globos namų sienų laukia platus pasaulis ir visos jo galimybės, jog jie yra girdimi, jog jie rūpi. Dėmesys vaikams iš globos namų yra didžiausia dovana, kurią galima dovanoti ne tik per Šv. Kalėdas!

Organizatorių nuotr./Prezidentė Dalia Grybauskaitė su „Būkime kartu prie stalo“ komanda
Organizatorių nuotr./Prezidentė Dalia Grybauskaitė su „Būkime kartu prie stalo“ komanda

– Kaip gimė „Būkime kartu per Kalėdas“ koncerto idėja?

– Dėl pandemijos nebegalime kartu su vaikais keliauti į restoranus, negalėjome organizuoti vasaros festivalio – pasiilgome jų ir norime vaikams pasakyti, jog jų nepamiršome, galvojame apie juos ir labai laukiame ateinančių susitikimų, kuomet ir vėl bus galima juos rengti. O artėjant gražiausioms žiemos šventėms būti kartu, mes ir koncerto draugai, kviečiame su muzika. Juk muzika atneša šilumą į širdį, leidžia bent trumpam pamiršti rūpesčius ir pajusti šventinę dvasią.

Iki virtualaus susitikimo šventiniame paramos koncerte „Būkime kartu per Kalėdas“ šį vakarą, 19 val. portale „15min” – būkime kartu su muzika!

Skambindami trumpuoju numeriu 1409 ir Jūs 5 eurais galite prisidėti prie „Būkime kartu“ iniciatyvų, skirtų Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas