Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Liepos premjera „Nepasiduodu“: viena klipo scena pareikalavo itin daug streso ir panikos

Ką tik nugalėjusi vieną populiariausių TV šou „Muzikinė kaukė“ ir nėrusi į intensyvias gyvo garso koncertų gastroles atlikėja Liepa klausytojams pristato itin jautrų, savo pačios išjaustą kūrinį – „Nepasiduodu“ ir jo vaizdo klipą.
Liepa Mondeikaitė
Liepa Mondeikaitė / Vaizdo klipo kadrai

„Ši daina yra apie mano pačios išgyvenimus, apie netikėtai užklumpantį etapą gyvenime, kai norisi pasiduoti, nebekovoti, viską mesti ir nuo visko atsiriboti. Tikiu, kad atvėrusi savo širdį, sugebėsiu šiuo kūriniu prisibelsti ir į tokius pat jausmus išgyvenančius savo klausytojus bei jų širdis. Noriu, kad daina „Nepasiduodu“ būtų tarsi palaikymo žinutė visiems, kurie šią akimirką išgyvena juodą etapą“, – itin atvirai apie naujausią jautrų savo kūrinį kalba atlikėja Liepa Mondeikaitė.

Dainininkė pripažįsta, kad pati savo gyvenime turėjo sunkių etapų, tačiau jai nepasiduoti ir judėti į priekį padėjo šalia esantys žmonės, minčių perdėliojimas, atsigręžimas į save ir drąsa atsisakyti to, kas tau daro neigiamą įtaką. Liepa juokauja, kad geriausias vaistas sunkiais periodais yra gebėjimas „apspisti“ save gražiomis mintimis ir atrasti, kas tave palaiko.

Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė
Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė

„Aš esu ne kartą viešai prabilusi apie savo išgyvenamus sunkius etapus ir tuo metu sulaukdavau daugybės žinučių, kuriose gaudavau ir palaikymo, ir atvirų išpažinčių, kad žmonės išgyvena tą patį, kad jiems yra sunku, kad jie nepasitiki savimi. Iš tiesų, nereikia bijoti savo jausmų, nes mūsų sielos ligos yra tokios pat svarbios kaip ir kūniškos. Nereikia bijoti apie tai kalbėti, reikia judėti į priekį, nes visi blogi periodai praeina“, – sunkiame etape įstrigusius savo gerbėjus drąsina atlikėja.

Dainą „Nepasiduodu“ Liepai sukūrė Nombeko Augustė Khotseng ir Elena Jurgaitytė. Tai jau antra daina, kurią atlikėjai parašo šis duetas.

Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė
Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė

„Man patinka darbuotis su šiomis kūrėjomis, nes jos sugeba išgirsti ir perteikti tą, ką aš noriu pasakyti. Taip nutiko ir su šia daina. Atėjau pas merginas su savo idėja, papasakojau, ką jaučiu, kokią žinutę noriu perduoti klausytojams ir vos tik gavusi pirmąją dainos versiją supratau, kad ji yra būtent tai, ko ir norėjau „, – gražių žodžių kūrėjų duetui negaili atlikėja.

Dainos klipo kūrimą atlikėja taip pat jau antrą kartą patikėjo režisieriui-operatoriui Aurimui Šidiškiui, su kuriuo dirbo ir filmuodama ankstesnės savo dainos „Baigiasi laikas“ klipą.

Liepa – „Nepasiduosiu“:

VIDEO: Liepa - Nepasiduosiu

„Naujos dainos klipui nenorėjau jokio siužeto, atvirkščiai, norėjau tiesiog atsisėsti ir padainuoti, išsakyti tai, kas dedasi mano širdyje ir kas sukasi mano mintyse. Kadangi daina „Nepasiduodu“ yra apie mano pačios jausmus, o man namai yra saugiausia vieta žemėje, nusprendėme, kad tai turi atsispindėti ir žiūrint vaizdo klipą. Meistriškas Aurimo pajautimas detalėms ir puikiai parinkti akcentai bei lokacijos, dar labiau sustiprina siunčiamą žinutę, kuria nuoširdų ryšį su dainos besiklausančiu žmogumi“, – apie vaizdo klipo idėją pasakoja atlikėja Liepa.

Tiesa, Liepa, prasitaria, kad nors žiūrovui ir gali atrodyti, kad jaukioje namų aplinkoje filmuojamas klipas neturėjo sukelti jokių iššūkių, iš tiesų, viena scena jai kėlė daug streso ir net panikos.

Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė
Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė

Scena vonioje, kur atlikėja panyra po vandeniu, buvo sumanyta siekiant parodyti, kad grįžę namo nusimetame visas kaukes, o vanduo tarsi viską nuplauna ir leidžia pažinti tikrąjį save. Tačiau iš tiesų, kaip sako Liepa, būtent čia kūrybinė komanda ir užtruko ilgiausiai, nes panirimas jai kėlė daug baimės, nesisekė, tuomet prasidėjo blaškymasis, vanduo bėgo į burną, buvo sunku kvėpuoti. Visas procesas, pasak atlikėjos, iš tiesų priminė realybę, kai ne visuomet iš pirmo karto pavyksta atsikratyti susikurtų kaukių, susidoroti su užklupusiais sunkumais, suvaldyti destrukciją keliančias mintis ir pažvelgti į save.

Liepa sako, kad „Nepasiduodu“ yra pirmoji jos nauja daina šią vasarą, tačiau jau visai netrukus klausytojams pateiks ir dar daugiau staigmenų.

Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė
Vaizdo klipo kadras/Liepa Mondeikaitė

„Šiais metais ypatingai daug koncertuoju su gyvo garso grupe ir kiekvieną kartą lipdama ant scenos suprantu, kad čia yra mano vieta, kad noriu gyvenime dalintis muzika, noriu dar daugiau kurti. Dainuodama įdedu daug širdies, viską darau be galo nuoširdžiai ir matau, kad atgal sugrįžtantis jūsų visų palaikymas, kiekvieną kartą man padeda tarsi atgimti iš naujo. Atgalinis ryšys iš klausytojų augina pasitikėjimą savimi, aš daug drąsiau dainuoju tai, kas miela man pačiai ir jau esu paruošusi naujų dainų, kurios, tikiu, atras savo klausytoją“, – apie ateityje laukiančias premjeras užsimena Liepa Mondeikaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius