Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 12

Lietuvą ir Niujorką sujungusi kanklininkė Simona pristato naują kūrinį

Niujorke gyvenanti kanklininkė, kompozitorė ir vokalistė Simona Smirnova išleidžia Lietuvoje nufilmuotą vaizdo klipą „Bird Language“ (liet. Paukščių kalba). „Lietuvą filmavimui pasirinkau dėl nuostabių lietuviškų vaizdų ir erdvių peizažų, kurie atspindi mane kaip kompozitorę ir kaip žmogų. Taip pat jau seniai laukiau progos dirbti su režisiere Algina Bedulske ir jos nuostabia kūrybine komanda“, – sako Simona.
Vaizdo klipo „Bird Language“ akimirka
Vaizdo klipo „Bird Language“ akimirka / Stopkadro nuotr.

Vaizdo klipo režisierė – Algina Bedulskė sutraukė didelę komandą klipo idėjoms išpildyti. Šokio kompoziciją kūrė choreografė ir šokėja Brigida Penkevičienė, choreografiją atliko šokėjai Juozas Veiverys, Grėtė Vosyliūtė ir pati Simona, o įvaizdį kūrė stilistė Dovilė Cibulskaitė. 30-ies žmonių kūrinio įrašo ir vaizdo klipo kūrybinė komanda sujungė Niujorko muzikantus ir Lietuvos kino kūrėjus.

Alginos režisūra taikliai atskleidžia siurrealistišką, simbolišką ir erotišką Simonos kūrinio estetiką. Šis klipas kviečia žiūrovus interpretuoti klipą savaip, skaityti simbolius ir tiesiog mėgautis egzotiškais kanklių ir Simonos dainuojamais paukščių garsais.

Šis kūrinys buvo įrašytas Niujorko įrašų studijoje „Samurai Hotel Recording Studio“ kartu su Simonos džiazo kvartetu: Maxime Cholley (būgnai), Maksim Perepelica (kontrabosas), Caili O’Doherty (pianinas), Takuma Matsui (pritariamasis vokalas), Harini „Rini“ Raghavan (pritariamasis vokalas), o pati Simona dainavo ir skambino elektrinėmis ir akustinėmis kanklėmis.

Stopkadro nuotr./Vaizdo klipo „Bird Language“ akimirka
Stopkadro nuotr./Vaizdo klipo „Bird Language“ akimirka

Kūrinį įrašė ne vieną „Grammy“ apdovanojimą laimėję audio inžinieriai Mike'as Marciano ir suvedimą bei masteringą atlikęs Niujorko įrašų studijų vilkas, Dave'as Darlingtonas, kuris gerai žinomas dėl savo darbo su Stingu, Wayne Shorter, Herbie Hancocku ir Miles Davisu.

Vaizdo klipą galite pamatyti čia:

VIDEO: Bird Language | Simona Smirnova | Official Music Video

„Bird language“ tai folkloro ir džiazo mišinys, kuriame susilieja improvizacija, lietuviškų kanklių modernūs ir tradicinis skambesiai, šokis ir kvapą gniaužiantys lietuviškas peizažas. Klipe matomi išskirtiniai Lietuvos vaizdai – Šalčininkų rajone esantis Merkinės dvaras (Paulavos Respublika), Sudervės miestelyje esantis Akmens skulptūrų parkas „Vilnoja“ ir dar vis statomas „Vytenio parkas“, kuris ilgainiui planuoja tapti pramogų parku jaunoms šeimoms.

Kūrinys atskleidžia bendrą temą ateinančiam naujausiam Simonos albumui, kuris pavadintas tuo pačiu pavadinimu „Bird language“. Simonos kūryba skirta gamtai ir mūsų ryšiui su ja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas