Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 29

Lietuvių širdis užkariavęs Salvadoras Sobralis išleido naują albumą „Paris, Lisboa“

2017 metų „Eurovizijos“ nugalėtojas, portugalas Salvadoras Sobralis išleido naują albumą „Paris, Lisboa“. Kaip pasakoja pats atlikėjas, pavadinimą padiktavo nuolatinės kelionės tarp šių dviejų miestų. Rugsėjį naująsias albumo dainas galės išgirsti ir lietuviai – atlikėjas šalyje surengs jau antrąjį koncertą per dvejus metus.
Salvadoras Sobralis
Salvadoras Sobralis / Tomas Monteiro nuotr.

„Paris, Lisboa“ – toks naujo, ilgai laukto studijinio Salvadoro Sobralio albumas pavadinimas. Jį įkvėpė nesibaigiančios kelionės tarp Paryžiaus ir Lisabonos, būtent šie du miestai įrašui ir turėjo daugiausia įtakos. Pavadinimas taip pat susijęs su klasika tapusiu Wimo Wenderso filmu „Paris, Texas“ (1984), jo siužetas ir režisūra Salvadorui Sobraliui padarė labai didelį įspūdį.

Anos Paganini nuotr./Salvadoras Sobralis
Anos Paganini nuotr./Salvadoras Sobralis

Antrąjį studijinį Salvadoro Sobralio albumą prodiusavo Joelis Silva, jis kiekvienai dainai suteikė savitą charakterį, kūrinių jungimas į albumą vyko labai organiškai. Prodiuseris albumą sukūrė taip, kad gyvų koncertų metų, dainų aranžuotes būtų galima keisti, improvizuoti.

Albume – 12 dainų, daugiausia portugalų kalba, bet dalis ispanų, anglų ir prancūzų. Albumui dainas sukūrė Luísa Sobral, Jenna Thiam, Joelis Silva, Júlio Resende, André Rosinha, Leo Aldrey ir pats Salvadoras Sobralis. Albume taip pat ir du koveriai: Francisca Cortesão, Afonso Cabral ir brazilų kompozitoriaus Lupicínio Rodrigueso.

VIDEO: Salvador Sobral | Anda Estragar-me Os planos (Official Video)

Gimtojoje Portugalijoje naująjį albumą „Paris, Lisboa“ Salvadoras pristatys gegužę koncertuose „Coliseu de Lisboa“, „Coliseu do Porto“ ir „Palau de la Música Catalana“ Barselonoje.

Balandį albumą atlikėjas pristatys Lenkijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje. Rugsėjo mėnesį naująjį Salvadoro Sobralio albumą išgirs ir Lietuvos klausytojai – rugsėjo 22-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje atlikėjas žada surengti magišką vakarą.

2017-aisiais „Eurovizijos“ konkursą laimėjusio portugalo koncertas Lietuvoje pernai rudenį tapo tikra sensacija. Į jį buvo išgraibstyti visi bilietai, o žiūrovai po koncerto internete ilgai gyrė S.Sobralio muzikalumą, jautrumą ir gebėjimą bendrauti su publika.

Ypač didelių ovacijų sulaukė koncerto epizodas, kuriame S.Sobralis netikėtai sudainavo Kosto Smorigino dainą „Paukščiai“ – šis įrašas vien feisbuke peržiūrėtas beveik pusę milijono kartų, o susidomėjimas dar labiau padidėjo, kai koncertas per Kalėdas buvo parodytas per televiziją. S.Sobraliui, kuriam 2017-ųjų pabaigoje buvo atlikta širdies persodinimo operacija, koncertas Lietuvoje buvo pirmasis pasirodymas gyvenime už gimtosios Portugalijos ir kaimyninės Ispanijos ribų.

Naująjį albumą „Paris, Lisboa“ jau galima įsigyti internete ir fizinėse muzikos įrašų parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas