Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 31

Lietuvoje – superžvaigždė J.Bluntas: paatviravo apie sunkų karantiną su uošve

Paskutinę pavasario dieną Vilniuje pasirodė britų superžvaigždė Jamesas Bluntas. Ilgai lauktame koncerte Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje atlikėjas padovanojo savo klausytojams gerą nuotaiką.
Jamesas Bluntas
Jamesas Bluntas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, Jamesas Bluntas per šešias dienas dar aplankė keturias šalis – Liuksemburgą, Belgiją, Daniją ir Lenkiją. Galiausiai, gegužės 31 dienos vakarą atlikėjas gerbėjams pagaliau padovanojo ilgai lauktą koncertą Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Nors ir Jamesas Lietuvoje nesilankė ketverius metus, atrodo, kad ištikimiausi gerbėjai jo tikrai pasiilgo. Vos tik muzikantas užlipo ant scenos, pasigirdo ovacijos ir džiaugsmo šūksniai. Kartu su juo – visas būrys muzikantų: klavišininkas, būgnininkas, du gitaristai (vienas iš jų groja bosine gitara, kitas – elektrine). Jie kartais atlikdavo ir pritariančiųjų vokalų vaidmenį, taip parodydami savo talentingumą ir universalumą. Pats atlikėjas ne tik dainavo, bet ir iš rankų nepaleido savo akustinės gitaros.

„Nesiskiriu su ja, nešuosi ir į miegamąjį“, – juokavo jis, kalbėdamas tarp dainų.

Po pirmos dainos jis pasisveikino su visais atvykusiais lietuviškai ištardamas „Labas, Vilnius“. Viduryje dainos darkart pakartojo Lietuvos sostinės pavadinimą.

Pirmosios dvi dainos buvo country stiliaus, publika į jas reagavo plojimais, tačiau kai užgrojo lyrinė daina, visi išsitraukė savo mobiliuosius ir įjungė švieseles. Didžioji dalis žmonių filmavo pasirodymą. Juk lyrika ir Jamesas Bluntas yra beveik sinonimai – štai kodėl tokia reakcija.

Staiga Jamesas prisėdo prie pianino ir pasakė: „Dabar aš sugrosiu akordus dainos, kurią tikrai visi žinote. Turėsite dainuoti kartu.“

Kūrinys, kurį jis ėmė atlikti, buvo „Goodbye My Lover“. J.Bluntas net nesivargino dainuoti – jam padėjo arenoje esanti publika, kuri moka šį hitą mintinai. Po kūrinio, susilaukęs garsių plojimų, Jamesas lietuviškai padėkojo. Pridėjo, jog moka pasakyti ne tik „ačiū“, bet ir „labai ačiū“.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Tiesa, tarp dainų muzikantas pasakojo, jog jis karantiną išgyveno itin sunkiai. Patikino, jog jam buvo tikrai blogiau nei susirinkusiems, nes visą tą laiką, nuo ryto iki vakaro, turėjo leisti su savo uošve. Po šio pasisakymo, arenoje nuaidėjo juokas ir aplodismentai.

„Gerai, kad jos čia nėra ir ji negirdi, ką kalbu“, – šypsojosi J.Bluntas.

Pasigirdus dainai „Love Under Pressure“, visi pakilo iš savo sėdimųjų vietų ir ėmė švelniai judėti, filmuoti. Per šią dainą publika negailėjo emocijų.

Koncerto metu netrūko netikėtumų. Jamesas publiką nustebino užsidėdamas ant veido akvalangą. Su juo dainininkas nušoko nuo scenos ir panėrė į žiūrovų jūrą. Kurį laiką bėgiojo tarp savo gerbėjų, tačiau netrukus grįžo prie mikrofono ir tęsė šou.

Po koncerto Lietuvos sostinėje atlikėjas mūsų šalyje neužsibus, nes priešakyje – įtemptas gastrolių tvarkaraštis. Birželio mėnesį J.Blunto laukia 11 pasirodymų, liepą – net 14, o rugpjūtį – dar trys festivaliai.

„J.Bluntas sostinėje pasirodė jau trečiąkart. Lietuvoje jis turi gausią fanų armiją, ką įrodė sėkmingi čia vykę atlikėjo pasirodymai. Rudenį atlikėjas išleido jau septintąjį – geriausių savo hitų – albumą, o jo naujausia daina „Adrenaline“ šį mėnesį sulaukė milžiniško populiarumo didžiausioje pasaulio muzikos rinkoje, Kinijoje“, – teigia koncertą organizuojančios įmonės „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

Naujausias Jameso Blunto kūrinys „Adrenaline“:

VIDEO: James Blunt - Adrenaline (Official Music Video)

Prieš 17 metų debiutavęs 2004 metų hito „You‘re Beautiful“ autorius greitai tapo viena ryškiausių muzikos pasaulio žvaigždžių ir penkiskart buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimuose. Pirmasis J.Blunto albumas „Back to Bedlam“ akimirksniu tapo platininiu, o taip pat buvo pripažintas vienu geriausiai parduodamų dešimtmečio (2000-10) albumų.

Beveik 20 metų scenos patirtį sukaupęs J.Bluntas paskutinį kartą Lietuvoje viešėjo 2018 metais, kuomet, „The Afterlove“ turo metu, surengė įspūdingą šou Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas