Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos balso“ scenoje – Paryžiuje dainuojanti diva Vita: į Prancūziją emigravo netikėtai

„Lietuvos balse“ laukia trečioji aklųjų perklausų laida. Mokytojai Benas Aleksandravičius, Jessica Shy, Gabrielė Vilkickytė, Mantas Jankavičius ir paslapčiomis savo komandą atskirame kambaryje renkantis Free Finga buria stipriausius balsus, kurie jau labai greitai pasirodys didžiųjų šalies arenų scenoje.
Vita Levina
Vita Levina / LNK nuotr.

Kovoje dėl geriausio balso titulo ir penkiolikos tūkstančių eurų piniginio prizo stojo ir įspūdingą patirtį scenoje turinti atlikėja Vita Levina, kuri jau ne vienerius metus savo balsu stebina prancūzus.

„Jau septyniolika metų gyvenu Prancūzijoje. Tačiau labai noriu su savo muzika sugrįžti į Lietuvą.

Turbūt viską sudėliojo likimas. Gyvenau ir augau Kaune ir visiškai neturėjau jokių planų nei kalbėti prancūziškai, nei juo labiau ten gyventi. Tačiau mano sesuo sukūrė šeimą su prancūzu ir išvyko gyventi į šią šalį, o man teko net keletą metų važiuoti ten jos aplankyti.

Taip jau nutiko, kad ten susipažinau su tuometiniu savo mylimuoju prancūzu, todėl, baigusi studijas Lietuvoje, nusprendžiau, kad būtų gera galimybė būti kartu su savo artimaisiais ir pabandyti muzikos karjerą Prancūzijoje“, – pasakoja Vita.

LNK nuotr./Vita Levina
LNK nuotr./Vita Levina

Nusprendusi stoti į konservatoriją Paryžiuje, Vita Levina ten pradėjo kurti savo muzikinę ateitį ir ieškoti savo kelio scenoje. Tačiau pripažįsta, kad pradžia buvo labai sudėtinga.

„Buvo labai sunku. Ypač nekalbant jų kalba. Pirmaisiais metais buvo tiesiog kova už save. Reikėjo sparčiai vytis visus visomis prasmėmis. Tačiau bėgant laikui tobulėji, apsipranti, išmoksti, įsijauti ir patiri tą tikrąją paryžietišką gyvenimą“, – dalinasi Vita.

Dabar džiazo vokalistė yra puikiai pažįstama Paryžiaus klubų scenose ir šiemet išleido pirmąjį savo kūrybos dainų albumą „It‘s been a long time“, su kuriuo jau spėjo pasirodyti ir Lietuvos publikai.

„Šiandien jau turiu muzikinę šeimą Paryžiuje. Mano draugai – mano muzikantai, su kuriais nuolat koncertuojame. Esu laiminga. Labai ilgai ruošiau savo albumą. Ir jame yra aptariama tėvynės ilgesio tema, savęs ieškojimo tema. Per savo dainas stengiausi rasti atsakymus į klausimus, kur iš tikrųjų tie mano namai, ar ten kur juos sukūriau, ar tie, kuriuos palikau“, – pasakoja profesionali atlikėja, savo balsu bandysianti sužavėti muzikos profesionalus ir rasti dar vieną priežastį sugrįžti į gimtąją Lietuvą.

„Lietuvos balsas“ – sekmadienį, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas