Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 31

„Lilas ir Innomine“ užbūrė Kalnų parko publiką: surengė išskirtinį koncertą su orkestru

Penktadienio vakarą sostinės Kalnų parką sudrebino neeilinis koncertas – duetas „Lilas ir Innomine“ pasirodymą po atviru dangumi surengė kartu su styginių ir pučiamųjų orkestru. Šis renginys dueto gerbėjams buvo išties neįprastas, nes gerai žinomi jo kūriniai suskambo naujai. Tačiau sumanymas pasiteisino – Vilniuje po atviru dangumi susirinkusi publika negailėjo duetui ovacijų ir dainavo drauge.
„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke
„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors „Lilas ir Innomine“ koncertas buvo kiek kitoks, nei įprasta, tai tikrai nebuvo akustinis vakaras, ką ir pabrėžė patys atlikėjai. Kartu su duetu į sceną lipo ne tik styginių ir pučiamųjų orkestras, bet ir specialiai ypatingam vakarui suburtas choras bei ritmo grupė.

Specialiai šiam koncertui Innomine kartu su kompozitoriumi Jievaru Jasinsku parošė kūrinių aranžuotes, skirtas atlikti drauge su orkestru. Taigi, gerai žinomos dainos įgavo naują skambesį.

„Orkestro skambesys bus maišomas su elektronikos elementais. Innomine kartu su kompozitoriumi Jievaru Jasinsku specialiai šiam koncertui ruošia naujas mūsų kūrinių aranžuotes. Šįkart klasika susitiks su moderniais garsais. Tikimės, itin neįprasto ir didingo skambesio“, – dar prieš koncertą gerbėjus intrigavo Lilas.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Koncertas išsiskyrė ne tik netikėtais muzikiniais sprendimais. Jo metu publiką taip pat žavėjo šviesų ir vizualizacijų šou.

„Lilo ir Innomine“ koncertą vasaros išvakarėse patikėta apšildyti jų bendražygiams „Willie Valo“ ir duetui PAI X, o iki to laiko grojo žinomi šalies didžėjai.

Pasak Lilo, abi apšildančios grupės buvo atrinktos be konkrencijos: „Jie yra mūsų kompanijos dalis. Vieni kitus labai mėgstame ir palaikome. Ir nors komercine prasme tai dar nėra labai dideli vardai, dėl jų pasirodymų kokybės esame absoliučiai ramūs. Tai – dvi talentingos ir sparčiai augančios grupės, kurių po kelių metų apšildymui, tikėtina, jau nebeprisikviesime.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke

Abiejų apšildančių grupių nariai kadaise buvo „Lilas ir Innomine“ dalimi. Tačiau išsiskyrus keliams, draugystė ir visapusiškas palaikymas išliko, kas ne visada pavyksta, ypač kūrybinėje terpėje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Lilo ir Innomine“ koncertas Kalnų parke

Dabar bene visi „Lilas ir Innomine“ gerbėjai žino tarptautinį duetą PAI X – tai prodiuseris Asi Yehuda iš Izraelio ir dainininkė Evgenya Redko. Jiedu kartu su „Lilas ir Innomine“ dar 2015 m. įrašė žymiąją dainą „Karina“ ir prisidėjo prie albumų „Tu naktis“ ir „Leisk man šlykštėtis“ kūrybos. Netrukus po to Asi ir Evgenya pasuko kitu keliu ir sukūrė PAI X.

Pritariančiuoju vokalistu kurį laiką buvo ir kitos apšildančios grupės – „Willie Valo“– lyderis Valius Klimavičius: „Galiu teigti, kad „Lilas ir Innomine“ dainų tekstus žinau geriau už juos pačius, o be Innomine apskritai nebūtų jokio „Willie Valo“.

Kovo mėnesį „Lilas ir Innomine“ savo 10-mečio koncertą surengė Kauno „Žalgirio“ arenoje. Ant scenos tąkart pasirodė ir daugybė draugų bei bendražygių, skambėjo ne tik naujausios reperių dainos, bet ir retai į programas įtraukiami kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas