Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 05

„Lofto“ kiemelyje – scenos fenomeno Vido Bareikio, Omertos ir „Mood Sellers“ koncertai

Vidas Bareikis per pastaruosius keletą metų tapo tikru Lietuvos scenos fenomenu. Paskutinieji metai Vidui buvo beprotiški ir itin sėkmingi – jis surengė rekordinį 100 koncertų turą per Lietuvą, kurį vainikavo įspūdingas renginys „Siemens“ arenoje, o kartu su grupe „8 Kambarys“ išleistas kūrinys „Ežero dugne“ susilaukė stulbinančio populiarumo.
Vido Bareikio koncerto akimirkos
Koncerto akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po daugiau nei 1,5 metų trukusio maratono Vidas Bareikis nusprendė dalį šios vasaros paskirti išskirtinai tik poilsiui. Birželio viduryje energingasis muzikantas ir režisierius išvyko į JAV. Ten vienas praleido net 5 savaites, bet vos grįžęs pasinėrė į koncertinę veiklą.

Vido Bareikio pasirodymai yra neįsivaizduojami be ryškių spalvų, nesuvaldomos energijos, netikėtų improvizacijų scenoje. Atlikėjo koncerte galima išgirsti ir tokius populiarius kūrinius, kaip „Trys Kanados“, „Pusvalanduko“, „Babkės“ ar „Nervai“ bei programą papildžiusiais naujais kūriniais, tokiais kaip „Ežero dugne“ ir „Kai aš verkiu“.

VIDEO: Vidas Bareikis ir 8 Kambarys - Ežero dugne

Antradienį – hiphopas su Omerta

Antradienį į „LRT Opus terasa“ sceną lips vienas žinomiausių Lietuvos hiphopo atlikėjų Omerta.

Ponulis production nuotr./Omerta
Ponulis production nuotr./Omerta

„Omerta Goes Live“ projektas su gyvai grojančiais muzikantais dar niekada nieko nepaliko abejingų. Muzika, kuri paliečia, įsigeria po oda ir lieka ilgam. Koncerto metu skambės jau gerai žinomi ir naujausi atlikėjo hitai.

Ne kartą nominuotas „M.A.M.A.“ apdovanojimuose, Lietuvos Hip Hopo muzikos apdovanojimuose pripažintas kaip geriausias metų MC, išleidęs pirmą trigubą ir pirmą akustinį Lietuviško repo albumus.

VIDEO: OMERTA - LĖTAI

Trečiadienį – varinės dūdos ir šokiai su „Mood Sellers“

10-metį šiemet griausmingai atšventę Mood Selleriai neeilinius šokius surengs jau rugpjūčio 7 dieną „Lofto“ terasoje.

Varinių pučiamųjų grupė, pinanti laužytus elektroninės muzikos ritmus su džiazo estetika ir disco plastika, visą tai pagardina Naujojo Orleano prieskoniais bei Balkanų šurmuliu – būtent taip skamba dūdų šokių muzika.

Lofto terasoje „Mood Sellers“ programą pagardins kartu su vokaliste Dominyka Kriščiūnaite, žinoma iš grupių „Ministry of Echology" ir „Shishi", su ja grupė atliks ypatingą ir turbūt daugeliui negirdėtą kūrinį, kuris pasakos apie „Mood Sellers“ gyvavimo pradžią. O taip pat –balkaniškų, čigoniškų ir žydiškų ritmų užvaldytais „Rakija Klezmer Orkestar“. Iš viso ant scenos bus net 14 muzikantų.

Organizatorių nuotr./Koncerto akimirka
Organizatorių nuotr./Koncerto akimirka

O ketvirtadieniai „LRT OPUS terasoje“ skirti išskirtinai elektroninės muzikos garsams. Rugpjūčio 8 d. terasoje pasirodymą surengs tarptautinio jaunų grupių konkurso „NOVUS“ laimėtojai elektroniką ir džiazą maišantys „JUZT“, o taip pat selekcijomis dalinsis „Moon Disco“ ir kiti DJ pasklidę net po tris scenas. Sporto mėgėjai ketvirtadienį po trumpos pertraukos vėl galės išbandyti jėgas „Kašio stumyklos“ turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas