Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyg iš prancūzų restorano, bet pasigaminti gali visi: K.Starkienė dalijasi netikėtu sriubos receptu

Ruduo – pats geriausias metas valgyti įvairiai ruoštas daržoves. Deja, kai kurias iš jų nepelnytai pamirštame. Todėl pasiruoškite būti nustebinti – Kotryna Starkienė pristatė tokią daržovių sriubą, apie kurią daugelis nė nebuvo girdėję!
Kotryna Starkienė, porų sriuba
Kotryna Starkienė, porų sriuba / TV3 nuotr.

„Turbūt visi namuose turime bent vieną svogūną ir česnaką. Tai – aromatinės daržovės, kurių dažnai prireikia gaminant patiekalus. Bet yra ir dar viena nuostabi daržovė, kurią dažnai pamirštame – poras! Šio šeštadienio laidoje gaminsiu trintą porų sriubą, kurią gardinsiu keptais šalavijų lapeliais. Skamba lyg iš prancūziško restorano meniu, o pasigaminti savo virtuvėje gali kiekvienas. Ir dar labai paprastai“, – sako TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja K.Starkienė.

O štai desertui žinoma moteris pristatė receptą, kuriam prireikė slyvų: „Manau, kad pyragų receptų nebūna per daug. Todėl šį šeštadienį kviečiu išsikepti slyvų pyragą!“

Kaip pasigaminti šį kepinį, Kotryna parodė laidoje. O restorano meniu vertos porų sriubos receptu K.Starkienė dalijasi nedelsdama.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruošiama porų sriuba
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruošiama porų sriuba

Porų sriuba

Sriubai reikės:

  • didelio poro;
  • svogūno;
  • 7 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 l sultinio;
  • stiklinės riebios grietinėlės;
  • šaukšto sviesto;
  • kelių skiltelių česnako;
  • šaukšto maltų džiovintų baravykų (nebūtinai);
  • mėgstamų džiovintų žolelių.

Gaminimo eiga

  • Baltą ir šviesiai žalią poro dalį supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto. Smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite česnakus ir pakepinkite juos kartu su poru. Bulves nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalais ir sudėkite į puodą kartu su aromatinėmis daržovėmis. Supilkite sultinį ir grietinėlę, suberkite prieskonius ir, uždengę puodą, virkite ant vidutinės kaitros, kol bulvės taps minkštos.
  • Nuėmę puodą nuo viryklės, sriubą sutrinkite. O tuomet pasirinkite, kaip patiekalą pagardinsite. Tą galima daryti panaudojant keptas krevetes, vištieną, duonos skrebučius ar traškius šoninės gabalėlius. O jeigu turite šviežio šalavijo, jis taip pat labai tiks šiai sriubai!
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir po vieną sudėkite šalavijo lapelius, kad nesiliestų vienas su kitu. Apkepkite vieną pusę, tuomet apverskite ir apkepkite kitą. Iškepusius lapelius išimkite ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Tuomet beliks lapeliais pagardinti sriubą. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas