Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manto Jankavičiaus gyvenime – naujas etapas: tam prireikė 12 metų

Mantas Jankavičius po 12 metų pertraukos teatro scenoje: tai meilės istorija, kuria galima patikėti Ketvirtadienio vakarą Ukmergėje žiūrovai rinkosi į Dainiaus Kazlausko režisuoto spektaklio „Dviese ant stogo“ premjerą – čia, po 12 metų pertraukos, į teatro sceną sugrįžo aktorius ir dainininkas Mantas Jankavičius.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kartu su scenos partnere aktore Adele Šuminskaite duetas pasakojo apie neįmanomą dviejų jaunų žmonių meilę, ilgesį bei lūkesčius, priminė apie laikui nepavaldžias vertybes. Spektaklyje taip pat gyvai skambėjo ir Manto dainos, viena iš jų – vos prieš porą savaičių išleista, būtent šiam spektakliui kurta daina „Dviese ant stogo“.

Spektaklio režisierius D.Kazlauskas sako, kad tokių istorijų kaip „Dviese ant stogo“ nėra daug – rasti naują kampą papasakoti apie žmonių santykius, pateikti istoriją įdomiai, jausmingai, skoningai yra iššūkis tiek spektaklį kuriantiems, tiek jame vaidinantiems, tad režisierius itin džiaugiasi rezultatu.

Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje
Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje

„Žmogaus gyvenimas nėra reikšmingas. Dideli dalykai, kurie vyksta su mumis, atrodo reikšmingi tik mums patiems. Kaip padaryti, kad tavo istorija būtų reikšminga ir tam, kuris ją žiūri? Kad ji būtų suprantama, prieinama, atpažįstama, sukeltų empatiją? Manau, tai buvo didžiausias iššūkis ir šiandien mums tai pavyko padaryti“, – sako režisierius ir priduria tikintis, jog šis spektaklis bus lankomas ir mylimas, kad gyvens dar ilgą gyvenimą šalies scenose.

Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje
Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje

Pagrindinę veikėją spektaklyje „Dviese ant stogo“ vaidinanti aktorė Adelė Šuminskaitė džiaugiasi, jog pagaliau yra kam pasakoti šią gražią dviejų žmonių istoriją – pagaliau, po ilgo darbo repeticijose ir tuščiose salėse, ją išgirdo ir pajautė žiūrovai.

„Labai gera matyti, kaip jie klauso, girdėti, kaip juokiasi, jausti, kaip liūdi kartu – tai sukelia didelį dėkingumo jausmą.“

„Su Mantu kartu dirbome pirmą kartą, tačiau viskas buvo paprasta ir labai jauku, nebuvo jokių barjerų ar įtampų, – pasakoja aktorė. – Šiame spektaklyje ant scenos esame tik dviese, tad jautėme visišką partnerystę, pasitikėjimą vienas kitu ir stipriai vienas kitą palaikėme.“

Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje
Liusjeno Kulbio nuotr./Spektaklio „Dviese ant stogo“ premjera Ukmergėje

Aktorė pasakojo, kad buvo labai įdomu pirmą kartą dirbti su D.Kazlausku.

„Dainius yra labai išraiškingas, mėgsta parodyti, kokioje emocijoje turime vaidinti, kaip ją pateikti. Buvo įdomu ir pačiai kurti vaidmenį, bet kartu – bandyti jo žvilgsnį perkelti į savo kūną ir savo vaidybą. Dainius labai komiškas, labai laisvas, stebėdavau jį ir, atrodo, siurbdavau iš jo tuos charakterio bruožus, kuriuos turi turėti mano veikėja.“

Pagrindinį vaidmenį „Dviese ant stogo“ kūręs Mantas spektaklio premjerą įvardina kaip didelės kelionės pradžią – įdomu sužinoti, kokie nuotykiai spektaklio ir jo kūrėjų laukia toliau, kaip viskas pasiseks.

Paklaustas, kuo jį žavi ši istorija, aktorius ir dainininkas sako, jog tai yra meilės istorija, kuria galima patikėti.

„Man ši istorija atrodo viena iš labiausiai realistinių meilės istorijų. Be jokio patoso. Kartais atrodo, kad ji labiau net ne teatras, o kinas, kai žiūri ir galvoji – taip tikrai galėtų būti gyvenime, tai yra realu. Labai noriu, kad žiūrovai būtų ir jaustų šią istoriją kartu su mumis – mūsų laukia dar daug šiltų susitikimų įvairiuose Lietuvos miestuose iki pat metų pabaigos“.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?