Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 13

Manto žiemos akustinis koncertas jaukiai kvepėjo mandarinais

Trečiadienio vakarą vilniečiai rinkosi į Manto Jankavičiaus žiemos akustinį koncertą, kurį galima laikyti ir neoficialiu jo albumo „Vienas saloje“ pristatymu.
Manto koncerto akimirka
Manto koncerto akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Aš negaliu to vadinti koncertu, pavadinčiau – susitikimu. Mes su Domu (gitaristas Domas Bajorūnas) esame vaikystės draugai ir mūsų susitikimai vykdavo virtuvėje, salone ar prie ežero. Namuose aš jaučiuosi saugiausiai. Todėl mes atsivežėme čia savo namus“, – sakė Mantas ir koncertą pradėjo kalėdiniu kūriniu „Laikas grįžt namo“.

Žiemos akustinis koncertas – labai mielas, jaukus ir netipiškas. „Esu tikras, kad žmonės moka gražiai dainuoti, net tie, kurie neturi muzikinės klausos“, – sakė Mantas ir prašė publikos padainuoti. Salė nedrąsiai, bet dainavo. Ir skambėjo tikrai gražiai.

„Turime šešias valandas programos, ar turėsit tiek jėgų“, – juokavo Mantas ir tęsdamas mintį, kad tai „ne koncertas“ susirinkusius puolė vaišinti arbata ir mandarinais. Net nubėgo į užkulisius atnešti bananų. Publika buvo lengvai nustebusi, to per koncertą ji tikrai nesitikėjo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Manto koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Manto koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Manto koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Manto koncerto akimirka

Kalbas keitė dainos ir jos buvo kitokios – ne tik akustiškai skambančios, bet ir improvizuotos. Tarkim savo hitą „Šiandien tu man graži“ Mantas čia pat transformavo pagal salėje esančių susirinkusių moterų ir merginų balsus. „Božena, Izabelė, Giedrė“, – iš salės pylėsi pasiūlymai, kokius vardus dainininkas galėtų paminėti.

„Freestyle“ – taip galima pavadinti Manto žiemos akustinius koncertus. Jų niekada nebūna vienodų, juose nėra dainų sąrašo, gali net užsisakyti norimą dainą. Net buvo galima gerti arbatą, nors įprastai „Compensa“ koncertų salėje gėrimai draudžiami.

Lapkričio pabaigoje prasidėję Manto žiemos akustiniai koncertai apkeliavo jau septynis Lietuvos miestus. Paskutinė proga išvysti šį tikrai unikalų, vienetinį ir nepakartojamą koncertą – gruodžio 29 dieną Alytuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas