Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 14

Melomanus užbūrė indie muzikos šamanas Father John Misty: Lietuvoje viešėjo pirmą kartą

Trečiadienį Vilniaus universiteto botanikos sode lietaus neišsigandusi publika iš įvairių Lietuvos kampelių sugužėjo pasiklausyti indie scenos favorito – Father John Misty koncerto. Ir nors oras nedžiugino, o su jo stichija nepakovosi, panašu, kad melomanai vis tiek mėgavosi Lietuvoje pirmą kartą viešėjusio atlikėjo dainomis.
Father John Misty koncerto akimirka
Father John Misty koncerto akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Apdovanotas „Grammy“, patikrintas didžiųjų festivalių ir rimtų leidybinių kompanijų po slapyvardžiu Father John Misty besislepiantis Joshas Tillmanas pasirodė ir Lietuvos publikai. Koncerto metu atlikėjas buvo kaip ir visada – atviras, savimi pasitikintis bei besižavintis, kalbus ir iškalbingas.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Tokie koncertai pas mus vyksta ne kasdien. Mums reikia asmenybių ir jų muzikos. Šiandien repo pasaulis turi Vince‘ą Staples, pop muzika – Cardi B, o indie scenos favoritas – būtent Father John Misty. Taip, jis kietas dainų autorius, atlikėjas ir artistas, bet tai apie Joshą mes jau žinome. Jei iš jo atimtume muziką, jam liktų tik arogantiško šikniaus įvaizdis ir ūsai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto Father John Misty akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto Father John Misty akimirka

Father John Misty pralaužė daug ledų ir ne kartą pats save nustebino savo pareiškimais. Jo muzikos klauso tie, kurie ją iš tiesų girdi ir supranta. Paskutiniai Father John Misty įrašai „Pure Comedy“ ir „God's Favorite Customer“ padarė jį folk roko superžvaigžde.

Jo vardas linksniuojamas su Kanye Westu, broliais Gallagheriais ir kitais muzikos pasaulio blogiukais. Beveik viskas, ką jis darė pastaruoju metu tapo virusu. Kiekviena jo citata tapdavo antrašte. Jis dramatiškas ir kandus. Kartais arogantiškas ir net bjaurus.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto Father John Misty akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Koncerto Father John Misty akimirka

Twitterio ir instagramo paskyras išsitrynęs atlikėjas visą savo laiką skiria tik muzikai. Visi jo albumai nuolat patekdavo į metų geriausių sąrašus. Šiandien jo paslaugomis naudojasi kiti A lygos artistai. Jis rašo dainas tokiems vardams kaip Lady Gaga ir Beyonce. Dar jis filmavosi Lanos Del Rey klipe ir dainuoja apie virtualų seksą su Taylor Swift. Populiariausios Father John Misty dainos užbūrė ir trečiadienį į Vilnių susirinkusius sostinės gyventojus bei miesto svečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas