Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Monika Liu paruošė įspūdingą staigmeną: „Žmonės rašė, kad spėjo ir paverkti, ir pasijuokti“

Viena sėkmingiausių šalies atlikėjų Monika Liu pirmadienį paskelbė, kad po metų pertraukos kartu su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniu orkestru pakartos arenos pasirodymą. Tik šįkart koncertas vyks ne Kaune, o Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje, 2025 m. kovo 15 d.
Monika Liu
Monika Liu / Vaido Jokubausko nuotr.

Su niekuo kitu Lietuvos muzikos rinkoje nesulyginama programa

Koncerte su LNOBT simfoniniu orkestru Monika Liu atlieka savo kūrybą. Šią programą sunku sulyginti su bet kuo kitu šiuolaikinėje Lietuvos muzikos rinkoje. Pasirodymo metu muzika užvaldo erdvę, emocijos sužadina jausmus, istorijos pilasi per kraštus ir, kaip įprasta Monikai Liu, netrūksta nei juoko, nei ašarų. Visa tai papildo LNOBT simfoninio orkestro atliekama muzika.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Monika Liu, Ričardas Šumila
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Monika Liu, Ričardas Šumila

„Kai užsimerkiu ir prisimenu arenos su orkestru pasirodymą Kaune, pirmiausia pajaučiu tą didybę, tuomet jaudulį, nes scenoje stoviu su 70 talentingų muzikantų, tarp kurių – ir mano draugas, didis talentas, maestro Ričardas Šumila. O tada prisimenu, kai atsisuku ir jo neberandu, nes jis nusprendė pajuokauti ir pasislėpė“, – pasakoja, kaip visada, gerai nusiteikusi Monika Liu.

Jai antrina ir dirigentas R.Šumila: „Neprisimenu smagesnio koncerto, nes mes ir tarpusavyje spėjome pajuokauti, ir pati Monika buvo atsipalaidavusi ir labai žaisminga su publika, o tai, manau, irgi labai prisidėjo prie tos ypatingos atmosferos.“

Vaizdo įrašas iš Kauno „Žalgirio“ arenos koncerto:

Iškart suprato, kad arenos pasirodymą teks kartoti

Monikos Liu ir Ričardo Šumilos kūrybinis ryšys ir pasitikėjimas vienas kitu scenoje, Jievaro Jasinskio muzikinės aranžuotės ir Arvydo Buinausko vizualiniai scenos sprendimai visą šį patyrimą iškėlė į kitą lygį.

„Po koncerto klausytojai rašė, kad spėjo ir paverkti, ir pasijuokti. Kol buvau scenoje, man tos emocijos nebuvo tokios ryškios, bet kai pažiūrėjau koncerto įrašą, pati apsiverkiau“, – prisimena Monika Liu.

Simono Lukoševičiaus nuotr./Monika Liu
Simono Lukoševičiaus nuotr./Monika Liu

„Išties po koncerto buvo labai daug gerų atsiliepimų ir iš muzikos pasaulio žmonių, kurie supranta, ką reiškia toks mastelis ir ką reiškia, kai susitinka tokios dvi skirtingos muzikos stilistikos. Manau, šis koncertas tapo ryškiu įvykiu, todėl iškart supratau, kad šį arenos pasirodymą dar tikrai kartosim“, – sako LNOBT vyriausiasis dirigentas R.Šumila.

Šįkart Monikos Liu solinis koncertas kartu su LNOBT simfoniniu orkestru vyks Vilniuje „Twinsbet“ arenoje, 2025 m. kovo 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas