Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 22

Muzika ant žolės: L.Somovas ir Jazzu surengė savo vienintelį vasaros koncertą Vilniuje

Vasaros vakarus, ypač jeigu jie be lietaus, geriausia leisti gamtoje. Dar geriau – jei nuostabioje gamtos apsuptyje skamba muzika. Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu antradienį surengė koncertą Vilniaus universiteto Botanikos sode.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Leono Somovo ir Jazzu koncertas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai buvo vienas romantiškiausių vasaros koncertų, kuriame derėjo švelni atlikėjų muzika, Botanikos sodo žaluma ir grynas oras.

Kad visi susirinkusieji spėtų pasimėgauti gražiu vakaru Botanikos sode Kairėnuose, vartai į koncertą buvo atverti nuo 17 val. Čia buvo paruošta speciali iškylos gamtoje zona.

Tiesa, besibaigiančios vasaros vakaras šiluma nelepino, besirenkantieji į koncertą vilkėjo šiltesniais drabužiais, kūnus dengė šiltesniais apklotais. Kaip bebūtų, Leono Somovo ir Jazzu muzikos geriausia klausyti glaudžiantis vienas prie kito.

Koncerto klausytojai iš pradžių šiltai sutiko ant scenos žengusią pop / soul muzikos stiliaus atlikėją Migloko. Neseniai iš kelionių po pasaulį grįžusi dainininkė tęsia savo solinę karjerą. Botanikos sode Miglė Vilčiauskaitė-Migloko žavėjo savo išskirtiniu balsu ir solo „boombox“ projektu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Migloko
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Migloko

Po atviru dangumi į koncertą susirinkusiems žiūrovams Jazzu ir Leonas Somovas parengė programą, kurioje tilpo tiek puikiai pažįstami, tiek ir mažai girdėti kūriniai. VU Botanikos sode atlikėjai koncertavo pirmą kartą. Pasirodymui buvo paruoštas būtent šiam sodui pritaikytas šviesos sprendimas.

Puiki muzika, ryškios šviesos, nepakartojami sceniniai Jazzu drabužiai – visa tai kūrė nepamirštamą reginį, kurio išvysti susirinko gausybė gerbėjų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas

J.Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas Muzikos asociacijos metų apdovanojimuose M.A.M.A sausį pelnė Metų grupės bei Metų koncertinės grupės apdovanojimus ir yra vieni populiariausių atlikėjų Lietuvoje.

Pasiklausyti Leono Somovo ir Jazzu kūrybos atvyko ir judviejų draugai. Botanikos sode koncerto laukė Indrė ir Mantas Stonkai su vaikais, aktorius, choreografas Gytis Ivanauskas. Muzikinio vakaro nepraleido ir Gabrielė Martirosianaitė.

Po antradienio koncerto Justė Arlauskaitė-Jazzu jau trečiadienį paliks Lietuvą ir išvyks į UNICEF misiją Malavyje. Kelionės tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų Malavio vaikams, jos bus skirtos mažųjų gyvybėms išgelbėti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Robbie Williamso pakviesti Į UNICEF misiją Malavyje vyksta Jazzu ir Donatas Montvydas

O Leonas Somovas užims mokytojo kėdę netrukus prasidėsiančiame LNK muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“. Jis padės talentingiems žmonėms siekti muzikinių aukštumų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leonas Somovas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leonas Somovas

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Leono Somovo ir Jazzu koncertas

Leono ir Jazzu koncertas VU Botanikos sode buvo ypatingas ir dėl to, kad tai buvo vienintelis jų vasaros autorinis koncertas Vilniuje.

Vasaros koncertų repertuare duetas daugiausiai vietos skiria koncertams festivaliuose, taip pat ir savo soliniams darbams. Praėjusį ketvirtadienį Kauno Nemuno saloje vykęs muzikinio dueto pasirodymas nepaliko abejingų. Daug Leono Somovo ir Jazzu muzikos gerbėjų susirinko ir savaitgalį praūžusiame festivalyje Karklėje.

Justė Arlauskaitė-Jazzu įvairiose šalyse koncertavo kartu su švedų grupe „Koop Oscar Orchestra“, o taip pat tapo aktore. Jazzu nusifilmavo daugiaserijinio vaidybinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ tęsinyje „Laisvės kaina. Partizanai“, kurį bus galima išvysti šį rudenį.

Leonas Somovas intensyviai dirbo kartu su švedų elektroninės muzikos grupe „Highly Sedated“. Atlikėjai neseniai pristatė debiutinį albumą „All we have is now“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklėje prie jūros banguojanti minia šėlo klausydama žvaigždžių muzikos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas