Kiek pinigų reikia pakloti norint pasitikti Naujuosius metus su garsių atlikėjų gyva muzika ir dėl kokių priežasčių kainos kyla? Kodėl restoranams ši šventė – nebūtinai pati pelningiausia metuose? Kaip vyksta derybos su žvaigždėmis ir kiek kartų šventinėmis dienomis išauga jų honorarai? Portalui 15min atsakė restoranų atstovai.
Pelnas – simboliškas
Restorane „Neringa“ Vilniuje šventiškai nusiteikusius miestiečius Naujųjų metų naktį savo svajingomis melodijomis džiugins šių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu. Restorano vadybininkas Linas Žemaitis portalui 15min pasakojo, kad taiko „roges ruošk vasarą“ metodą – žiemos šventėms ima ruoštis dar vasarą.
„Tariamės su kolegomis įmonės viduje, rengiame atvirą diskusiją, taip atsiranda daugiau idėjų. Vertiname rinkos tendencijas, analizuojame praėjusius renginius ir jų sėkmingumą“, – pasirinkimo, ką kviesti koncertuoti paskutinę metų naktį, detales pasakojo L.Žemaitis.