Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 03

Nutrūktgalviai rokeriai „Fire It Up“ pristato debiutinį savo albumą „Electric Confessions“

Lietuvos ir užsienio klausytojų simpatijas jau pelnęs roko nutrūktgalvių penketas pristato savo debiutinį albumą, pavadinimu „Electric Confessions“ ir spalio 27 dieną, Kauno gyvos muzikos klube „Punto Jazz“, pradeda koncertinį turą, kuris iki pat gruodžio mėnesio visuose didžiausiuose šalies miestuose klausytojams dovanos nepamirštamus vakarėlius su uždegančio roko doze!
Grupė „Fire It Up“
Grupė „Fire It Up“ / Julijos Kalinauskytės nuotr.

Jau penkerius metus aktyviai koncertuojanti grupė, šiemet autorinę kūrybą surinko į debiutinį albumą „Electric Confessions“, kuriame – aštuoni kūriniai, pretenduojantys net į išrankiausių kokybiško roko mylėtojų grojaraščius, bei papildomas, šiuo metu daugelio radijo stočių eteryje skambantis, singlas pavadinimu „Kiek“.

„Fire It Up“ priekinėje linijoje – roko grupės kūrybinis lyderis Viktoras Jonušis-Hugis. Jis išties ne veltui yra tituluojamas vienu geriausių Lietuvos gitaros meistrų – 2015 metais V.Jonušis-Hugis užėmė pirmąją vietą gitaristų konkurse „Guitar Day 2015“, roko ir bliuzo kategorijoje, 2012 metais muzikiniuose alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“ pripažintas geriausiu metų gitaristu bei koncertuoja kartu su žymiausiais Lietuvos atlikėjais ir grupėmis.

Viktoras Jonušis-Hugis interviu pasakojo apie debiutinį albumą, koncertinį turą bei roko grupės „Fire It Up“ ateities planus.

Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“
Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“

Grupės debiutinis albumas vadinasi „Electric Confessions“ – kokius prisipažinimus žada albume esantys kūriniai?

„Electric Confessions“ – tai iš tiesų nuoširdi, nesumeluota išpažintis, visi albume esantys kūriniai kalba apie spalvingą, tikrą gyvenimą, jo įspūdžius ir patirtis, kuriomis norėjome pasidalinti su klausytojais.“

Kokius Lietuvos ar užsienio atlikėjus įvardintumėte kaip savo pagrindinius muzikinius įkvėpėjus?

„Visi grupės nariai turi savo favoritus. Lietuvos muzikinės scenos atstovai, kurie įkvėpė mane bei formavo manyje supratimą apie tai, kokia turėtų būti roko grupė, tai – grupė „Bovy“, kurios branduolio, Marijaus Mikutavičiaus ir Martyno Kuliavo, šiandien jau pristatinėti tikrai nereikia, taip pat grupė „Rebelheart“.

Vakarų muzikiniame pasaulyje favoritų turiu labai daug, tad paprasčiau pasakyti būtų, jog vertinu ir seku kokybišką, nuoširdų bliuzą, roką, country ar net repo muziką ir atlikėjus.“

Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“
Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“

Kokia didžiausia svajonė, kurią siejate su grupe „Fire It Up“?

„Šiemet laukiame M.A.M.A. apdovanojimų, kuriuose tikimės pretenduoti į geriausios metų roko apdovanojimą. Didžioji svajonė, žinoma, būtų surengti turą per Europą. Tiesa, ši svajonė visai greitai gali tapti realybe – jau deriname kelių koncertų užsienyje detales.“

Kuo išskirtinis yra „Fire It Up“ penketas Lietuvos muzikinėje scenoje?

„Kadangi „Fire It Up“ atlieka savo autorinę kūrybą, mums yra paprasta nuoširdžiai ir su tikra emocija „ištransliuoti“ tiek įrašuose, tiek gyvų koncertų metu skambančią savo muziką.

Beje, tik šiemet grupės sudėtis pasipildė nauju nariu. Visada grojome keturiese, tačiau pradėjau jausti, kad nebesugebu visų muzikinių idėjų įgyvendinti su viena gitara, todėl pasikviečiau puikų draugą ir labai gerą gitaristą – Daniel Sinkevič į pagalbą. Dabar, kai jau esame penkiese, grupės gyvi pasirodymai tapo dar melodingesni, įvairesni muzikine prasme ir tikrai žada puikia energetika įkaitintą atmosferą!“

Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“
Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“

Ko gali tikėtis klausytojai Jūsų albumo pristatymo turo koncertuose?

„Fire It Up“ albumo pristatymo koncertuose kviečiame apsilankyti visus norinčius pasiklausyti geros roko muzikos ir turėti nuotaikingą vakarėlį. Koncertų metu aistringiausiems savo fanams esame parengę ir siurprizų!

Visuose miestuose taip pat bus galimybė su „Fire It Up“ grupės nariais iš arčiau susipažinti „Meet&Greet“ susitikimuose, o Didžiajame albumo pristatymo koncerte lapkričio 2 d., muzikiniame klube „Tamsta“ bus ir muzikinių svečių.

Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“
Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“

Kokie tai svečiai – intrigą kol kas išlaikysime, tačiau galiu išduoti, jog turo metu net kelis mūsų pasirodymus pradės svečiai „Comedia D‘el Arte“. „Fire It Up“ debiutinio albumo pristatymo koncertinis turas keliaus ne tik po Kauną ir Vilnių, tačiau ir į Šiaulius, Kelmę, Kretingą bei Klaipėdą. Su nekantrumu laukiame susitikimų su mūsų klausytojais, bus tikrai smagu!“

Iki susitikimo šėlsminguose „Fire It Up“ roko vakarėliuose kartu su Viktoru Jonušiu-Hugiu – gitara, pritariantis vokalas, Karoliu Macėnu – vokalas, Darotu Beržiniu – bosinė gitara, Daniel Sinkevič – gitara, pritariantis vokalas bei Andriumi Valčiuku – būgnai.

Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“
Julijos Kalinauskytės nuotr./Grupė „Fire It Up“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas