Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Palangoje – legendinio Joe Dassin sūnaus Julieno koncertas: skiria tėvo atminimui

Nuo garsiojo Joe Dassin mirties praėjo daugiau nei 40 m., tačiau vieną žymiausių jo dainų apie Eliziejaus laukus iki šiol dainuoja visas pasaulis. Naujoje koncertinėje programoje „Joe Dassin: Story 2024“ šviesų tėvo atminimą pagerbia Joe Dassin sūnus – prancūzų dainininkas Julienas Dassin.
Julienas Dassin, Joe Dassin
Julienas Dassin, Joe Dassin / Asmeninio archyvo ir Vida Press nuotr.

Legendinės prancūzų šansono žvaigždės garsiausios dainos naujai suskambės rugpjūčio 3 d. Palangos koncertų salėje. Julienas Dassin kviečia žiūrovus vasarą švęsti klausantis garsiausių Joe Dassin dainų „Les Champs-Élysées“, „Salut Les Amoureux“, „L'Été Indien“, „Et Si Tu N'Existais Pas“, „À Toi“ ir daugelio kitų.

Julien Dassin koncerto Vilniuje ištraukos:

VIDEO: Joe Dassin Story by Julien Dassin Live Report

Julienas Dassin yra amerikiečių dainininko ir dainų autoriaus Joe Dassin sūnus. Praėjusio amžiaus 7-8 dešimtmečiais tarptautinės sėkmės sulaukęs Julieno tėvas mirė nuo širdies smūgio 1980-aisiais, jam buvo 41-eri. Per 16-os metų karjerą, Joe Dassin įrašė daugiau nei 250 dainų, jo įrašai visame pasaulyje parduoti didesniu nei 50 mln. tiražu. Julienas Dassin, kartu su vyresniu broliu Jonathanu, rūpinasi tėvo įvaizdžio, atminimo ir muzikos tvarkymu.

Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin
Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin

Muzikinę karjerą Julienas Dassin pradėjo 2010 m., kada su režisieriumi Christophe Barratier, padovanojusiu mums filmą „Les Choristes“ (2004 m.), pastatė miuziklą „Il Était Une Fois... Joe Dassin“. Seniausiai veikiančioje Prancūzijos sostinės ir vienoje populiariausioje pasaulyje koncertinėje salėje „L'Olympia“ pristatytas miuziklas sulaukė didelės sėkmės ir dvejus metus buvo rodomas visoje Prancūzijoje.

2012 m. sausio 30 d. dainininkas išleido studijinį albumą „Monsieur Montand“ ir taip išreiškė pagarbą dar vienam Prancūzijos muzikos herojui – artimam šeimos draugui Yves Montand. Julienas Dassin, kartu su dainininke Florence Coste, įrašė 14-os populiariausių Yves Montand dainų perdirbinius „La Vie En Rose“, „La Bicyclette“, „Le Temps Des Cerises“, „Les Feuilles Mortes“ ir kt. Kompanijos „Sony Music“ išleistas albumas buvo puikiai įvertintas ir pateko į Prancūzijos perkamiausių įrašų sąrašą.

Perdainuodamas gerai žinomas Joe Dassin dainas Julienas tęsia puikią muzikinę karjerą, tačiau žiūrovai ir toliau mato tėvą sūnuje, dainuojančiame jo dainas. Julienas sako, kad jo tai visai nežeidžia – jis tuo labai didžiuojasi. Tėvo mirtis, kai jam buvo vos 6 mėnesiai, ir motinos mirtis, kai jam buvo 14 metų, paskatino jaunąjį Julieną Dassin pradėti menininko kelią ir pasirinkti dainininko, o ne aktoriaus karjerą.

Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin
Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin

„Vaikystėje ir paauglystėje buvo sunku būti Joe Dassin sūnumi, bet paskui tapo lengviau. Moterys dažnai man sako: „Mes labai gerai pažinojome tavo tėvą!“, ir tai yra tiesa, nes jį pažinojo visa Prancūzija!“ – sako Julienas Dassin.

„Aš savo tėvą pažįstu labai gerai – žiūrėjau visas jo laidas, studijavau jo judesius, mimiką, gestus. Ką jis mylėjo ir ko nekentė – ar namuose vilkėjo baltą kostiumą, ar džinsus ir marškinėlius. Studijavau visas šias detales, kad jį pažinčiau. Esu didžiausias jo gerbėjas!“

Siekdamas kuo tikroviškiau atlikti auksine estrados klasika tapusias Joe Dassin dainas, Julienas subūrė grupę „Paris Tour Eiffel Orchestra“, kurioje muzikuoja su ir su jo tėvu groję muzikantai. 2020 m. „Sony Music“ išleido geriausių Joe Dassin dainų albumą „À Toi“, kuriame be kitų atlikėjų atliktų Joe Dassin hitų perdirbinių yra ir Julieno Dassin naujai įrašyta klasikinės dainos „Dans Les Yeux D’Émilie“ versija. Beje, ši daina tapo neoficialiu 2023 m. Prancūzijoje vykusio pasaulio regbio čempionato himnu, nes skambėjo visose žmonių susibūrimo vietose.

Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin
Asmeninio archyvo nuotr./Julienas Dassin

2024-uosius Julienas Dassin pradėjo pristatydamas naują šou „Joe Dassin: Story 2024“, su kuriuo gastroliuoja po Vidurio Aziją, Rytų ir Šiaurės Europą. Julieno Dassin ir muzikantų grupės „Paris Tour Eiffel Orchestra“ koncertas „Joe Dassin: Story 2024“ rugpjūčio 3 d. Palangos koncertų salėje. Bilietus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose ir internete: www.bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius