Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 19

Pandemija nesustabdė: „Muzikos talentų lyga“ šeštus metus išrinko laureatus

Šeštą kartą surengtas tarptautinis vokalistų konkursas „Muzikos talentų lyga 2020“ paskelbė savo laureatus. „Grand Prix“ rinkimus bei laureatų koncertą galės stebėti ir žiūrovai prie televizijos ekranų.
Tarptautinis vokalistų konkursas „Muzikos talentų lyga 2020“ paskelbė savo laureatus
Tarptautinis vokalistų konkursas „Muzikos talentų lyga 2020“ paskelbė savo laureatus / Muzikos talentų lygos nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

„Šeštasis sezonas vyko kiek neįprastai: visus planus sugriovusi arba smarkiai pakoregavusi pasaulinė pandemija neaplenkė ir mūsų, teko du kartus pakeisti planuotą festivalio datą. Tačiau po ilgų svarstymų pagaliau džiaugiamės atradę saugų ir kokybišką formatą, todėl festivalis įvyko ir šiais visiems sunkiais metais“, – pranešime žiniasklaidai teigia Asta Bagdonavičienė, konkurso organizatorė.

Šiųmetis konkurso formatas skyrėsi nuo įprasto – jame neišvysime didelių kolektyvų, o užsienio šalių atlikėjai pasirodė nuotoliniu būdu. Šiuo būdu dirbo ir vertinimo komisija: dėl saugumo jos nariai į salę taip pat neatvyko.

„Žinodami, kad šis konkursas daugeliui jaunųjų atlikėjų yra labai svarbus postūmis ir motyvacija tolimesniam tobulėjimui, nenorėjome praleisti šių metų konkurso. Žinoma, dėl saugumo teko aukoti kai kuriuos smagius festivalio momentus, pavyzdžiui, atidarymo ceremoniją, kuri kasmet sutraukia didelį žiūrovų skaičių, tačiau visiems atvykusiems dalyviams suteikta aukščiausios kokybės scena, įgarsinimas bei tarptautinės komisijos vertinimai“, – pasakoja renginio režisierė Regina Stadalnikaitė-Komžienė.

Be įprastų trijų didžiųjų „Grand Prix“ apdovanojimų vaikų, paauglių ir suaugusiųjų kategorijose, šiemet buvo įsteigtas dar vienas „Grand Prix“ apdovanojimas už gražiausią lietuvišką dainą. Nugalėtojų džiaugsmas neliks tik renginio dalyvių prisiminimu – birželio 13 dieną nufilmuotą laureatų koncertą bei „Grand Prix“ apdovanojimus bus galima stebėti LRT televizijos ekrane.

2020 -ųjų metų „Muzikos talentų lygos“ laimėtojai

Karolina Lyndo (vad. I.Launikonytė), kuri jau pažįstama iš įvairių TV projektų, pelnė Gražiausios lietuviškos dainos „Grand Prix“, atlikusi gerai pažįstamą dainą „Strazdas“.

„Grand Prix Kids“, kur varžėsi vaikai iki 12 metų, atiteko Vakarei Bivainytei iš Kauno (vad. J.Miliauskaitė).

„Grand Prix Juniors“, kur varžėsi 13-16 metų paaugliai, triumfavo Kristupas Kerulis iš Palangos (vad. V.Valys).

„Grand Prix Adults“, kur varžėsi vokalistai 17+ metų amžiaus grupėje, pergale džiaugėsi Meidė Šlamaitė iš Tauragės (vad. A.Dambrauskienė)

Tarp nominantų į „Grand Prix“ buvo ir kaimyninių šalių – Latvijos bei Lenkijos, tačiau šį kartą lietuviai buvo stipresni.

Konkurso dalyvius kasmet vertina gausi tarptautinė komisija, kurią sudaro dainininkai, aktoriai, vokalo pedagogai bei muzikos prodiuseriai. Šalia patyrusių specialistų – Gedimino Zujaus, Ievos Narkutės, Laimos Domikaitės ir kitų šiemet vokalistus vertino šių metų „X faktoriaus“ nugalėtoja Milda Martinėnaitė ir „Lietuvos balso“ žvaigždė Simona Jakubėnaitė.

Konkurso vedėjai – Mantas Wizard ir Eglė Jurgaitytė.

Tarptautinį konkursą „Muzikos talentų lyga“ organizuoja VŠĮ „Ars Festa“ ir jos vadovė A.Bagdonavičienė. Ši viešoji įstaiga rengia ir kitus tarptautinius konkursus: Ispanijoje – „Summer talent league“ bei žiemos konkursą Vilniuje – „Christmas Talent League“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas