Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 24

Penktąjį „Midsummer Vilnius“ festivalį uždarė Edgaras Montvidas: operos arijų klausėsi ir žinomi žmonės

Penktadienio vakarą sostinėje, Valdovų rūmų kieme, nugriaudėjo finalinis „Midsummer Vilnius“ festivalio renginys – jau tradicija tapusi „Opera po žvaigždėmis“. Šįkart išskirtinį koncertą surengė ir savo asmeninį jubiliejinį 20-ąjį kūrybinį sezoną paminėjo operos solistas Edgaras Montvidas kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.
Jolanta Dapkūnaitė, Arūnas Sakalauskas, Edgaras Montvidas, Beata Nicholson, Jonas Sakalauskas
Jolanta Dapkūnaitė, Arūnas Sakalauskas, Edgaras Montvidas, Beata Nicholson, Jonas Sakalauskas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Londone gyvenantis atlikėjas, savo balsu žavėjęs žiūrovus „Covent Garden“, Milano „La Scala“ ir kitose žymiausiose operos scenose, nekantravo sugrįžti į Lietuvą ir atlikti gražiausias operų arijas, kurių kelioms aranžuotes specialiai ruošė kompozitorius Jievaras Jasinskis.

Be festivalio bendražygių Modesto Pitrėno ir Lietuvos kamerinio orkestro, kurie penktadienio vakarą talkino E.Montvidui, „Midsummer Vilnius” jau neįsivaizduojamas. Per ketverius festivalio gyvavimo metus scenoje kartu su Lietuvos kameriniu orkestru pasirodė Asmik Grigorian, Andrius Mamontovas, Jazzu ir kiti žymiausi Lietuvos atlikėjai.

Tarp E.Montvido koncerto Valdovų rūmų kieme žiūrovų buvo galima išvysti ir žinomų žmonių. Atvyko kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja Beata Nicholson, aktorius Arūnas Sakalauskas su žmona, aktore Jolanta Dapkūnaite, LNOBT vadovas Jonas Sakalauskas ir kiti.

Renginio akimirkos ir svečiai – galerijoje:

Šis ypatingas renginys su E.Montvidu priešakyje tapo penktojo „Midsummer Vilnius“ festivalio, vykusio liepos 20 – 24 dienomis sostinės Valdovų rūmuose, finaliniu akcentu.

Šiemet per penkias festivalio dienas čia pasirodė festivalį atidariusi Monika Liu, Justinas Jarutis, Justina Gringytė su Petru Geniušu, buvo parodytas Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Jobo knyga“, kuriame pagrindinį vaidmenį alieka Remigijus Vilkaitis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kvapą gniaužiantis Monikos Liu koncertas Valdovų rūmuose: pademonstravo du savo kūrybos etapus

TAIP PAT SKAITYKITE: Spalvinga publika rinkosi į spektaklį Valdovų rūmų kieme: pagrindinį vaidmenį atliko Remigijus Vilkaitis

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietus neišgąsdino minios Valdovų rūmų kieme: klausytojus džiugino Justina Gringytė ir Petras Geniušas

TAIP PAT SKAITYKITE: Valdovų rūmuose – romantiškas Justino Jaručio koncertas: publika klausėsi garsiausių atlikėjo dainų

Ir nors šiais metais šventė dėl pandemijos truko trumpiau nei įprasta, tačiau išliko patys svarbiausi dalykai: išskirtinė erdvė, pakili atmosfera bei gyva muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas