Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 31

„Piano & A Microphone“ koncertų serijoje Lukiškių kalėjime – Monika Linkytė

Nors dabar dažnos emocijos – liūdesys ir pyktis, reikia stengtis nepamiršti atsisukti į save ir nurimti. Tai padaryti padeda kultūra ir gyvi pasirodymai. Šį ketvirtadienio vakarą Lukiškių kalėjimo cerkvėje įvyks dar vienas pasirodymas „Piano & A Microphone“ koncertų serijoje. Kovo 31 d. savo talentą dovanos pati Monika Linkytė
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Asmeninio albumo nuotr.

Laukia dar vienas labai gražus ir jaukus koncertas. Tai bus jau penktasis šios serijos pasirodymas. Netikėta ir kalėjimo bendruomenei, ir pačiai Monikai, tačiau jos talento negalima paneigti ar supainioti. Muzika ji dalijasi viskuo: kas tikra, skauda, džiugina, liūdina ir verčia gyventi, rašoma „8 Days A Week“ pranešime žiniasklaidai.

„Mūsų gyvenimai, vis dėlto, tęsiasi, o aš savo pasirodymu prisidedu prie stipresnės visuomenės ir valstybės. Stiprūs esame tada, kai turime, ką duoti tiek emociškai, tiek finansiškai. Mes privalome rūpintis savimi ir tęsti savo dienas. Pagirdyti ištroškusį galiu tik tada, kai turiu vandens“, – sako Monika.

Monikos Linkytės darbas „Paskutinįkart“

VIDEO: Monika Linkytė - Paskutinįkart (Lyrics video)

Visos šio koncerto pajamos bus skirtos humanitarinei pagalbai Ukrainos žmonėms. Tai – dar vienas būdas prisidėti prie pagalbos karo siaubą kenčiančiai tautai. Moniką taip pat slėgė beprasmybė – atlikėja ieškojo būdų, kaip galėtų padėti: „Užsiregistravau savanoriauti, paaukojau. Net jei ir labai skauda, šią akimirką tai yra viskas, ką galiu padaryti. Ir tada lieka muzika – galiu viską išjausti. Muzikos misija stipri... Žmonės muzikoje randa emocinę užuovėją, stiprybę, atliepia savo jausmus, kuriuos, galbūt, šiuo metu yra nustūmę į šalį.“

Kaip ir kitiems muzikantams šiame koncerto formate, Monikai scenoje padės tik juodas fortepijonas, mikrofonas ir galingas atlikėjos vokalas. Šįkart prie instrumento talkins jos grupės muzikantas Benas Kukenys. Daugiau nieko ir nereikia. Neabejotina, kad koncerto metu bus pastebėti akių pokalbiai su kiekvienu žiūrovu, lengvas atodūsis ar blizganti ašara. Tokiuose koncertuose lieka tik tai, kas tikra.

„Viskas priartėja, žmonės savo širdimis taip pat. Apsinuoginu tiek aš, tiek jie“, – prideda M.Linkytė.

Visi žiūrovai aplink muzikantą sėdi 360 laipsnių kampu ir stebi kiekvieną judesį. Vasarį Lukiškėse pradėtoje „Piano & A Microphone“ serijoje save jau išbandė Gabrielė Vilkickytė, Alina Orlova, Giedrė ir „Golden Parazyth“. Jau paskelbta, kad kitą ketvirtadienį šioje scenoje pasirodys „Kabloonak“, o vėliau – ir Domantas Starkauskas, grupės „Abudu“ vokalistas. Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje gyva muzika skamba vis dažniau. Pavydėkite tam, kas spės nusipirkti bilietą ir patekti į cerkvę. Šio ketvirtadienio pasirodymas, skambant tinkamoms natoms, padės išleisti tai, ką taip sunkiai nešiojamės viduje šį pavasarį.

Organizatoriai primena, jog šį sezoną „Piano & A Microphone“ koncertų serijoje dar pasirodys daug žinomų Lietuvos atlikėjų. Džiugas Širvys iš grupės „jautì“, Migloko ir kiti žinomi vardai – tik dalis tų, kurie tokiame vaidmenyje bus pirmą ir, galbūt, paskutinį kartą savo karjeroje.

Renginių metu būtina dėvėti medicininę kaukę. Taip pat svarbus žmonių sąmoningumas ir kitos asmeninės apsisaugojimo priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas