Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Pluie de Comètes“ pristato Džeimso Bondo motyvų įkvėptą klipą: „Nusprendėme eksperimentuoti“

Estetiškuoju muzikos duetu tituluojamas „Pluie de Comètes“ (liet. „kometų lietus“) pristato naują kūrinį „Looking forward“ iš netrukus pasirodysiančio EP albumo. Grupės nariai – Justė Kraujelytė ir Saulius Sakavičius toliau nardo po nostalgiškus skambesius ir šį kartą dalinasi vasaros pradžios vakarus primenančiu ir į svajones nukeliančiu kūriniu.
Duetas „Pluie de Comètes“
„Pluie de Comètes“

2018-aisiais susikūręs duetas paskutiniuosius kelerius metus kuria įkvepti 7-9 dešimtmečių muzikos – disco, synth pop, prancūziškos ir itališkos pop bei šokių muzikos skambesių, taip pat – jiems giminingų šiuolaikinių stilių – indie dance, nu-disco.

Naujausiame „Looking forward’ kūrinyje daug duetui būdingo šilto skambesio, gyvų instrumentų su lengvu ilgesio ir ironijos prieskoniu.

Nendrės Žilinskaitės nuotr. / „Pluie de Comètes“
Nendrės Žilinskaitės nuotr. / „Pluie de Comètes“

„Kurdama dainos tekstą pamenu labai sodrų ir šiltą pavasarį, kai šiek tiek suskausta prisiminus kažkokį gražų jausmą ar laiką, kurio jau nebėra, taip gimė ir paradoksali eilutė „laukiu savo praeities“, tarsi leidžianti svajoti apie kelionę laiku. Tai tarsi skaidraus liūdesio prisodrintas „daydreaming“ (liet. svajojimas, primenantis sapną atmerktomis akimis) kai leidžiama laisvai kilti visokiems vaizdiniams be tikslo pasakyti kažką konkretaus.

Vis dėlto, kaip neretai būna su dainomis, tik po kiek laiko grįžus prie teksto supratau, kad tai buvo dar vienas srautas su labai aiškia žinute, tarsi ateitį nuspėjantis ir manifestuojantis“, – dalinasi teksto autorė Justė. „Visa daina prisodrinta spalvų, išraiškų ir simbolių, todėl nekantravome jai sukurti vaizdo klipą“, – priduria Saulius.

„Klipo išpildymas ir idėja gimė iš Sauliaus didelio susidomėjimo video produkcija, šįkart nusprendėme leisti sau eksperimentuoti ir visą klipą įgyvendinti nuo idėjos iki retušavimo be jokios komandos – dviese!“ – antrina Justė.

Kaip tegia „Pluie de Comètes“, jiems labai svarbus jų vizualinis identitetas, o šiam kūriniui įkvėpimo ieškota duetui artimuose septyniasdešimtuosiuose. Justė ir Saulius spėja, kad daug kas atpažins ir Džeimso Bondo filmų užsklandų įkvėptų motyvų.

„Šiuo klipu stengėmės atspindėti dainos nuotaiką ir laisvas asociacijas, kylančias iš dainos leitmotyvo, dėliojome tarsi mozaiką iš atskirų simbolių, reflektuojančių su dainos tekstu ir paliekančiu vietos interpretuoti simbolius kiekvienam klausytojui bei žiūrovui“, – sako Saulius.

VIDEO: Pluie de Comètes Looking forward

Kartu su nauja daina – kvietimas į išskirtinį pasirodymą Vilniaus TV bokšte

Pristatydami antrąjį singlą „Beautiful eyes“ duetas nedrąsiai dalinosi, kad turi svajonių surengti koncertų neįprastose ir kosmiškose vietose.

Kaip teigia patys nariai, svajoti reikia garsiai ir svajonės pildosi, tad kvietimas koncertuoti Vilniaus TV bokšte, terasos „Toliai“ vasaros sezono atidaryme yra dar vieno didelio troškimo išsipildymas. Koncerte jie atliks nuo pat dueto įsikūrimo sukurtas dainas bei naujausią ir dar negirdėtą kūrybą, vakaro metu gyvai nuskambės ir „Looking forward“.

„Labai įdomu, kad visą gyvenimą esame lyg lengvai apsėsti TV bokšto magijos“, – juokiasi Justė. „Turime nesuskaičiuojamą kiekį nuotraukų, esame ne kartą groję akustiškai ir visada norėjome vieną dieną pasirodyti su „kometų“ programa, todėl labai gera tai pagaliau įgyvendinti, jaučiamės subrandinę mintis artėjančiam birželio 15-osios vakarui“, – antrina Saulius.

Šiuo metu „Pluie de Comètes“ aktyviai dirba prie EP albumo užbaigimo, o vasaros pabaigoje ketina pakviesti į dar vieną išskirtinį pasimatymą stebėti krentančias žvaigždes. „Kol kas norime išlaikyti paslaptyje numatomą koncerto vietą, bet kaip ne kartą jau įsitikinome – mes svajojame ir tos svajonės tikrai pildosi, tad neabejoju, kad kometų lietuje sugalvoti norai virs realybe“, – užsimena Justė.

Nendrės Žilinskaitės nuotr. / „Pluie de Comètes“
Nendrės Žilinskaitės nuotr. / „Pluie de Comètes“

Duetas debiutavo šiais metais su kūriniu „Be Careful“ šių metų nacionalinėje Eurovizijos atrankoje „EUROVIZIJA.LT“ ir pateko į finalą.
Birželio 15 d. Vilniaus TV bokšte, 21 val. duetas atliks programą ir naujausius kūrinius gyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius