Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Po ilgos pertraukos – „Skamp“ premjera „Thinking Of You“: įkvėpė bosisto Pauliaus Jaskūno mirtis

Ilgai lauktas sugrįžimas – SKAMP pristato naują singlą „Thinking Of You“ ir kviečia susitikti esminiame vasaros koncerte, liepos 18 dieną, „Vasaros terasoje“, Vilniuje.
Grupė „Skamp“
Grupė „Skamp“ / Liusjeno Kulbio nuotr.

„Tai daina, skirta visiems mūsų mylimiems šeimos nariams, draugams ir kolegoms, kurie mus paliko per anksti“, – „Thinking of You“ pristato grupės nariai.

„Skamp“ nariai priduria, kad bėgant metams netekčių sąrašas tik ilgėja, o šios dainos gimimą paskatino tragiška ilgamečio grupės bosisto Pauliaus Jaskūno mirtis. „Parašėm ir skyrėm šią dainą jam bei daugeliui kitų“, – teigia grupė.

Nors ši daina įkvėptą sunkių praradimų, grupės narys Viktoras Diawara teigia, jog ja norėjosi įamžinti teigiamus prisiminimus.

„Kurdamas žodžius prancūziškai, prisiminiau gerus laikus ir stengiausi parašyti repo partiją su teigiama nuotaika, pagerbdamas visų, mus palikusių atminimą“, – mintimis dalinasi muzikos autorius ir dainos prodiuseris Viktoras Diawara.

Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“
Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“

Grupės narys Vilius Alesius priduria, jog parinkti žodžius dainai, kuomet netenki artimo žmogaus – neįtikėtinai sunku: „Savo teksto partiją perrašinėjau daug kartų. Taip jau sutapo, kad vos per dvi balandžio savaites mano aplinkoje iš gyvenimo išėjo du jauni, gerai pažįstami žmonės. Norėčiau šią dainą skirti jiems ir jų artimiesiems.“

„Skamp“ – Thinking Of You:

VIDEO: SKAMP - Thinking Of You (lyrics video)

„Thinking Of You“ galima išgirsti visose skaitmeninės muzikos klausymo platformose. Tiesa, grupės klausytojai gali mėgautis net keturiomis dainos versijomis: originalia, sulėtinta ir dvejomis instrumentinėmis. Singlą taip pat lydi „Thinking Of You“ žodžių vizualizaciją „YouTube“ platformoje.

Šalia naujos kūrybos, „Skamp“ ruošiasi ir pagrindiniam savo vasaros koncertui, kuris įvyks liepos 18 dieną, Vilniaus „Vasaros terasoje“.

Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“
Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“

„Ilgą laiką ten nekoncertavome, todėl labai laukiame šio pasirodymo. „Vasaros terasa“ yra vieta, kurioje per eilę metų surengėme daugybę įsimintinų koncertų, todėl nekantraujam ten grįžti“, – teigia grupė.

Nors pastaraisiais metais grupė „Skamp“ buvo kiek mažiau aktyvi, tačiau niekada neiširo.

Praėjusiais metais 25-ąją pirmo grupės singlo „Summertime“ sukaktį atšventę grupės nariai atskleidžia, jog singlas „Thinking Of You“ – ne vienintelis jų leidybiniuose planuose. Šiuo metu grupė intensyviai dirba prie naujos medžiagos ir planuoja pristatyti daugiau naujų dainų dar šiais metais.

Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“
Liusjeno Kulbio nuotr./Grupė „Skamp“

Per daugiau nei 25 karjeros metus, nuo 1998-ųjų, „Skamp“ paliko ryškią žymę Lietuvos muzikos scenoje: atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame su daina „You Got Style“ užėmė 13 vietą, buvo įvertinti daugybe muzikinių apdovanojimų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Tapę savo kartos balsu, „skampai“ niekada netalpino savęs į rėmus, išlaikė nenuspėjamumą ir augo kartu su savo klausytojais. „Skamp“ diskografijoje – albumai, kuriais grupė tyrinėjo įvairių žanrų plotmes, tokių kaip pop ar etninės muzikos, house, roko, eksperimentinės muzikos ir daugybę kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius