Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

Prie Lūksto ežero metalo legendų sugrįžimas: nauju pavidalu pasirodys „Vltimas“

Grupės „Vltimas“ pavadinimas net ir dideliems metalo scenos žinovams gali pasirodyti negirdėtas. Tačiau tai – ne šiaip metalo grupė. Tai yra kolektyvas, priskiriamas retai „supergrupių“ klasei. Mat šio kolektyvo nariams nieko įrodinėti nebereikia. Jie jau viską įrodė grodami grupėse „Mayhem“, „MorbidAngel“ ir „Cryptopsy“ ir paliko ryškų pėdsaką metalinės muzikos scenoje.
Grupė „Vltimas“
Grupė „Vltimas“ / Asmeninio albumo nuotr.

Projekto sumanytojas yra Rune Eriksenas („Aura Noir“, „Mayhem“), kuris, po keleto metų poilsio nuo didžiosios juodojo metalo scenos, nusprendė vėl visa galva nerti į puikiai pažįstamą sritį. Išskirtinis R.Erikseno braižas – klasiški, šalti skandinaviško stiliaus rifai, maišantys šaltį ir tamsą į viena ir palydimi death metalo kirčiais. Į kompaniją R.Eriksonas pasikvietė jau nuo seno puikiai pažįstamą būgnininką FloMournier („Cryptopsy“), su kuriuo anksčiau yra tekę groti grupėje „Nader Sadek“.

VIDEO: VLTIMAS - Total Destroy! (official track premiere)

Atvėrus R.Erikseno sukauptų rifų lobyną paaiškėjo, kad be vokalo išsisukti nepavyks. Ir į kompaniją metalo scenos titanams tiko tik niekuo nenusileidžiantys vokalistai. Tad pasirinkimų sąrašas nebuvo ilgas. R.Eriksonas dar nuo „Mayhem“ laikų puikiai pažinojo Davidą Vincentą („Morbid Angel“, „I Am Morbid“), o geresnio balso jau ir taip jėgos kupinai grupei užpildyti tiesiog nebuvo. Taip gimė nauja Black/Death metalo ikona – grupė „Vltimas“, 2019 metais išleidusi albumą „Something Wicked MarchesIn“.

VIDEO: VLTIMAS Diabolus Est Sanguis (official lyric video)

Net ir kitų supergrupių kontekste „Vltimas“ išsiskiria tuo, jog kiekvienas narys kūrybą ne tik papildo savo su niekuo nesumaišomu indėliu, bet ir sukuriama visos trijulės simbiozė, dėl kurios tai nėra trijų atskirų garsių muzikantų produktas – tai yra grupė su bendru požiūriu aiškia, nenugalima vizija. Viską apimantis, smegenis ardantis aukšto tempo muzikinis pamatas, papildytas aršaus legendinio vokalo, savo kelyje nuo žemės paviršiaus šluoja viską.

VIDEO: Vltimas - Something Wicked Marches In (2019) Full Album Stream

Su savo debiutiniu albumu „Vltimas“ jau spėjo nusiaubti ryškiausių pasaulio metalo festivalių scenas – „Wacken Open Air“, „Brutal Assault“, „Hellfest“, „Graspop. O „Kilkim žaibu“ organizatoriai, jau girdėję grupę gyvai, gali garantuoti, jog seniausio Lietuvoje metalinės muzikos festivalio svečių taip pat laukia neeilinis, stiprus pasirodymas.

„Vltimas“ festivalyje „Kilkim žaibu“ prie Lūksto ežero, Varniuose, gros renginio išvakarėse birželio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas