Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 31

Prodiuserių duetas Moosu X pristato naują kūrybinį darbą su vaizdo klipu

Žinomų Lietuvos prodiuserių duetas Justas Kulikauskas ir Aurimas Galvelis – Moosu X – rugpjūčio 30 dieną pristatė savo naujausią singlą „Nemeluok man“ ir menišką muzikinį klipą.

„Žodžius dainai parašiau prieš trejus metus, būdamas būsenos, kai norėjosi tiesiog išsinerti iš savo odos, kad tik nebesijausčiau taip blogai. Toksiški santykiai su žmonėmis, kad ir kokie žalingi būna, dažnai įkalina. Tuo metu sunku pasidaro priimti adekvačius sprendimus. Prarandi kažkokią dalį, kuri kovoja už save ir pasiduodi manipuliacijoms. Ir nors aiškiai supranti susiklosčiusią situaciją, atrodo, nieko negali padaryti.

Jausmas lyg tau ant galvos būtų užmautas plastikinis maišas, o tu bandai įkvėpti, trūksta deguonies, bet negali – plastikas lenda į nosį ir burną“ – pasakoja Aurimas Galvelis, Moosu X prodiuseris.

Moosu X - Nemeluok Man:

VIDEO: Moosu X - Nemeluok Man (Official Music Video)

Stalčiuje ilgai, net trejus metus, gulėję dainos žodžiai laukė savo eilės realizuotis į visą kūrinį. Kaip sako pats dainos autorius „tikriausiai reikėjo laiko, kol visi išgyvenimai viduje tapo nebe tokie skausmingi, kol viskas viduje susivirškino“.

Prodiuserių duetui atradus pirmuosius muzikinius sprendimus kūrybinis procesas įgavo pagreitį ir keli mėnesiai intensyvaus darbo studijoje sugulė į vos daugiau nei tris minutes muzikos ir efektyvaus vizualo.

Simo Lukoševičiaus nuotr../Plastiko kokonas
Simo Lukoševičiaus nuotr../Plastiko kokonas
Simo Lukoševičiaus.nuotr./Aurimas Galvelis
Simo Lukoševičiaus.nuotr./Aurimas Galvelis

Pagrindinis vaizdo klipo akcentas – plastikas. Jis simbolizuoja visa tai, kas varžo žmogų, jo saviraiškos laisvę ir neleidžia būti savimi.

„Tokią simboliką ir pasirinkome klipui. Norėjosi žiūrovui perteikti tą diskomfortą, kai visas esi įvyniotas į plastiko kokoną, tau karšta, nėra kuo kvėpuoti. Plastikas taip pat mums simbolizuoja melą, netikrumą, manipuliaciją. Šie dalykai kaip ir plastikinė plėvelė yra labai trapūs pradžioje: pirmas sluoksnis yra lengvai pažeidžiamas ir permatomas, tačiau jeigu pasiduodi – antras, trečias, dešimtas sluoksniai sutvirtina plastiko plėvę, kol ji tampa tvirta kaip akmuo ir vis sunkiau darosi pamatyti, kas už jos, vaizdas išsilieja“ – kalba Moosu X prodiuseriai.

Vienas iš Moosu X dueto narių, Justas Kulikauskas, vaizdo klipe matomas atliekantis menišką kovos šokį.

Simo Lukoševičiaus.nuotr./Justas Kulikauskas
Simo Lukoševičiaus.nuotr./Justas Kulikauskas

„Šokis šiame klipe man simbolizuoja tiek vidinę kovą, tiek ritualą, kuriam padedant sugebi nusimesti kaukę ar rožinius akinius, pamatyti save iš šono ir sukaupus stiprybės pagaliau priimti sprendimą eiti kita linkme. Manau, daugelis anksčiau ar vėliau prieiname ribą savo asmeniniame gyvenime, santykiuose ar karjeroje, kuomet suprantame, kad esame ne ten, kur norime būti, jaučiamės ne taip, kaip norim ir suprantam, kad nebėra kur daugiau trauktis ar už ko slėptis, belieka tik save atrasti iš naujo ir pakeisti savo kryptį. Tai, manau, yra labiausiai išlaisvinantis jausmas, kokį galime patirti“ – savo mintimis dalijasi Justas.

Vaizdo klipo filmavimą Moosu X patikėjo talentingam video menininkui Evaldui Arlauskui. „Jo žinios labai padėjo rašant scenarijų ir režisuojant. Evaldas yra profesionalas, su kuriuo labai gera dirbti. Jis labai ramus, punktualus, paslaugus, subtiliai kritiškas ir atviras idėjoms“ – sako A.Galvelis.

Simo Lukoševičiaus nuotr. /Evaldas Arlauskas
Simo Lukoševičiaus nuotr. /Evaldas Arlauskas

Šiais metais muzikos studiją įkūrę Moosu X prodiuseriai išleido šešias autorines dainas. Taip pat jie dirba su kitais Lietuvos atlikėjais.

Jau nuo rugpjūčio 30 dienos kūrinį galima išgirsti visose muzikos platformose, o kartu pamatyti ir simbolišką vaizdo klipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas