Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 22

Saulius Petreikis pristato du naujus vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai“ ir „Žemaitijos šokis“

Pavasario pradžia muzikantui ir kompozitoriui Sauliui Petreikiui buvo itin intensyvi. Jis pristatė koncerto programą „Pasaulis sveikina Lietuvą“, dvi naujas kompaktines plokšteles „Negirdėta Lietuva“ ir „Pasaulis sveikina Lietuvą“. Visgi muzikantas ilgai nepoilsiavo ir gerbėjams parengė du naujus muzikinius vaizdo klipus.
Klipo filmavimo užkulisiai
Klipo filmavimo užkulisiai / Violetos Ravdo nuotr.

Energija trykštantis atlikėjas pristato du vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai“ bei „Samogitian Jig“ (Žemaitijos šokis).

„Pavasario paukštukais“ atlikėjas klausytojams nori perteikti skambų pavasario džiaugsmą, kuris kaipmat pripildo krūtinę stebint bundančią gamtą: kai ryte pažadina paukščių čiulbesys, uodi ką tik nupjautą žolę, kvapnias alyvas... Ir matai, kaip gamta eina iš proto kraudama pumpurus, žaliuodama, žydėdama ir dovanodama visą savo prabudimo grožį ir energiją.

VIDEO: Saulius Petreikis - Pavasario paukštukai | Spring Birds |

„Samogitian Jig“ – tai meilė gimtai Žemaitijai ir šokiams. Į Sauliaus atliekamą muziką neretai įsilieja ir airių liaudies muzikos motyvai, kurie skleidžia ypatingai džiugią energiją, puikiai tinkančią atlikėjo mėgstamiems audringiems šokiams.

VIDEO: Saulius Petreikis - Samogitian Jig

Ir kaip patikina kūrinio autorius Donatas Petreikis, žemaičiai tikrai moka linksmintis.

„Pavasario paukštukai“ ir „Samogitian Jig“ nufilmuoti vienu dubliu. Kaip pabrėžia Saulius Petreikis, visai komandai itin svarbus gyvas atlikimas.

Už lango dar spaudžiant šaltukui Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode kūrinį gyvai atliko Saulius Petreikis, Donatas Petreikis, Mariusz Prasniewski, Vytautas Mikeliūnas.

Šiuo metu atlikėjas ruošiasi būsimiems koncertams gegužės 31 d. Marijampolėje, birželio 8 d. kartu su Egle Sirvydyte Troškūnuose, birželio 16 d. Telšiuose, birželio 17 d. Bistrampolio dvare kartu su Vytaute Pupšyte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas