Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 12

Šeiminis tandemas „Šerkšno tyla“ pristato savo pirmąjį klipą: nusifilmavo ir dukra

Dešimties metų jubiliejų minintis šeiminis muzikinis tandemas „Šerkšno tyla“ žiūrovams pristato pirmąjį vaizdo klipą „Išlaukti“. Tai – rudenine gaiva ir viltimi dvelkiantis kūrinys. „Gyvenime labai svarbu išmokti išlaukti, iškentėti iki prašviesėjimo, per anksti nenuleisti rankų“, – sako aktoriai Nerijus ir Judita Laurinavičiai.
„Šerkšno tyla“
„Šerkšno tyla“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Dainos Muzika

Šią kompoziciją jie sukūrė pačioje draugystės pradžioje – maždaug prieš 16 metų. Tai buvo pirmasis drauge surepetuotas kūrinys, o 2011 metais aktyvią muzikinę veiklą pradėjęs jų tandemas „Šerkšno tyla“ šią dainą kiek primiršo. Minėdami grupės dešimtmetį kaip kūrybinės veiklos simbolį kūrinį įrašė įrašų studijoje ir sutelkę kūrybinę grupę nufilmavo pirmąjį vaizdo klipą.

Kad kūrinys išvystų dienos šviesą, teko įveikti nemažai sunkumų ir išlaukti. Įrašo darbai prasidėjo antroje vasaros pusėje: reikėjo sutelkti muzikantus, kai kurių sulaukti grįžtančių iš užsienio. Kai viskas jau buvo paruošta vaizdo klipo filmavimui, kūrėjai į automobilį įsikėlė didelį pūkuotą katiną, vieną vaizdo klipo aktorių, kuris kažkada buvo benamis ir pats įšoko į šeimos mašinos bagažinę.

Asmeninio albumo nuotr./„Šerkšno tyla“
Asmeninio albumo nuotr./„Šerkšno tyla“

Klipe nusifilmavusi 11-metė Nerijaus ir Juditos dukra Dorotėja irgi pajuto, kad menininkų gyvenimas yra kupinas iššūkių. Beveik niekada nesergančią mergaitę filmavimo metu ėmė krėsti šaltukas, o grįžę namo ir pamatavę temperatūrą, tėvai ne juokais sunerimo – termometras rodė beveik 40 laipsnių. Visa laimė, kitą dieną temperatūros ir jokių ligos požymių neliko nė kvapo.

Įvertinkite pirmąjį „Šerkšno tylos“ klipą:

VIDEO: Šerkšno tyla – Išlaukti

Per dešimtmetį „Šerkšno tyla“ koncertavo įvairiose erdvėse, dalyvavo konkursuose, jų kūriniai gyvai atlikti radijuje ir televizijoje, praeiviai neretai kūrėjų šeimą išvysdavo koncertuojančią Vilniaus senamiesčio gatvėse, prieš metus jie drauge su operos solistu Liudu Mikalausku įrašė vieną gražiausių repertuaro kūrinių „Žiūrėk, jau sninga“.

„Tyloje gimsta muzika“, – sako „Šerkšno tylos“ kūrėjai Nerijus ir Judita Laurinavičiai ir viltingai žvelgia į ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas