Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 30

Šią savaitę „Lofte“: laiko patikrintas rokas, vasaros vakarėlis, kinas lauke ir pasaulinės žvaigždės

Ši vasaros savaitė „Lofte“ bus išskirtinė – šalia kiekvieną vasaros savaitę vykstančių lietuviškų grupių pasirodymų, muzikos mylėtojai yra kviečiami ir į nemokamą kino seansą. Taip pat į „LRT Opus terasą“ atvyksta ir pasaulinio garso žvaigždės. Ketvirtadienį vyks jausmingo indie rock/pop atstovų „Lola Marsh“ iš Izraelio pasirodymas, o sekmadienį čia koncertuos griausmingo triphopo grupė iš Prancūzijos „Chinese Man“.
„Chinese Man“
„Chinese Man“ / Organizatorių nuotr.

Antradienį į sceną lips seniai viešumoje matyti „BIX“. Ši grupė retai koncertuoja Vilniuje, tad grupės gerbėjai raginami nepraleisti progos pamatyti savo mėgstamą grupę.

Jau daugiau nei 30 metų gyvuojanti grupė per savo gyvavimo metus ne tik paliko ryškiausius pėdsakus Lietuvos muzikos istorijoje, bet ir šiandien išlieka aktualūs. Paskutinis grupės albumas „RAY“ žavi nauju skambesiu ir visada aktualiais Samo tekstais. Vasaros koncerte legendinė grupė pristatys savo naujausio albumo „RAY“ kūrinius bei sugros senus gerus, visų pamėgtus hitus.

Paskutinę liepos mėnesio dieną, trečiadienį „LRT Opus terasoje“ vyks vasariškas vakarėlis su „Eurovizijos“ konkurse išgarsėjusiais jaunosios kartos atlikėjais Gabrieliu Vageliu, Junà ir Kotryna Juodzevičiūte. Kiekvienas atlikėjas ruošia savo solinę programą.

Organizatorių nuotr./„Loftas“
Organizatorių nuotr./„Loftas“

Tą patį vakarą po koncerto vyks ir nemokamas kultinio filmo „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979–1989)“ peržiūra. Šiandien gali būti sunku įsivaizduoti, koks buvo devintojo dešimtmečio Vakarų Berlynas ir kuo jis taip traukė menininkus, muzikantus, pankus ir anarchistus. Šis filmas parodo unikalią siena perskirto miesto situaciją, kurioje atsirado nei prieš tai, nei po to nematyta terpė muzikai, laisvei, menui ir visaapimančiam chaosui.

Ketvirtadienį „Lofto“ scenoje pasirodymą surengs melodingieji izraeliečiai „Lola Marsh“. Hipnotizuojančiu vokalu, nuoširdžiais dainų tekstais ir svaiginančiai melodingais gitarų skambesiais gerbėjus žavinti grupė drauge ant scenos užlipo prieš šešerius metus, tačiau tiek pakako, jog šiandien jie būtų viena geidžiamiausių Europos indie folk grupių, aktyviai grojančių visame pasaulyje.

Organizatorių nuotr./„Lola Marsh“
Organizatorių nuotr./„Lola Marsh“

O savaitę užbaigs ir sekmadienį pasirodymą surengs energingo triphopo grupė „Chinese Man“. Trejetas iš Prancūzijos save pristato kaip grupę, kurios misija yra skleisti Zen žinią savo pasekėjams. Tą jie daro laiko patikrintos muzikos semplus jungdami su moderniu supersoniniu boso skambesiu. Įkvėpti tokių kūrėjų kaip „Gorrilaz“, „Morcheeba“ ir „DJ Shadow“, šiandien „Chinese man“ renka pilnutėles arenas ir koncertuoja su žymiausiais hiphopo atlikėjais. Vakarėlį jie sukuria visur, kur benuvyktų, o liūdna jų pasirodymuose nebūna niekad. Tuo pasirūpins ir kartu su jais atvykstantys žymūs MC „ASM“ ir „Youthstar“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas