Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 02

Siautulingame „G&G Sindikato“ koncerte Katedros aikštėje – tūkstančiai repo mylėtojų

Festivalis „Sostinės dienos“ įgavo pagreitį – rugsėjo 2-osios vakarą Katedros aikštėje kvapą gniaužiantį ir pašėlusį pasirodymą surengė Lietuvos repo vėliavnešiai, milžinišką gerbėjų būrį turinti grupė „G&G Sindikatas“.
„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
„G&G Sindikato“ koncerto akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į nemokamą koncertą buvo kviečiami visi, norintys siautulingai praleisti šeštadienio vakarą ir drauge pasinerti į pirmąjį rugsėjo savaitgalį sostinėje šurmuliuosiantį festivalį, kurio programa šiemet kupina įdomių naujienų.

Šis koncertas – tai daugiametės „Sostinės dienų“ tradicijos, kurios idėja – centrinėje Vilniaus aikštėje suburti vilniečius bei miesto svečius ir padovanoti jiems garsiausių bei geidžiamiausių Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymus, – dalis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka

Šeštadienį „G&G Sindikato“ vyrai surengė nepamirštamą, įspūdingą ir abejingų nepaliekantį pasirodymą.

.„Nors mūsų grupė skaičiuoja jau 22 metus, šiais metais vis dar yra pirmųjų kartų: šį pavasarį pirmą kartą surengėme didžiulį koncertą „Siemens“ arenoje, o dabar pirmą kartą grojome Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje“, – teigė grupės vadybininkas Justas Čekuolis.

„G&G Sindikato“ koncertas – ne vienintelė „Skambančios Katedros“ staigmena. Rugsėjo 1-osios vakarą šioje aikštėje išskirtinį pasirodymą surengė britų alternatyvaus roko dievaitė KT Tunstall.

Veiklos skirtingiems lankytojams

„Sostinės dienų“ metu veikiantis „Dūzgiantis prospektas“ džiugina šiemet stipriai ūgtelėjusiu ir išsiplėtusiu „Dizaino skveru“, kuriame susivienijo Lietuvos mados padangės pažibos ir įdomiausi bei originaliausi naujokai, kviečiantys įsigyti išskirtinių ir įmantrių rankų darbo gaminių, kokybiškų, vienetinių daiktų bei pabendrauti. „Knygų alėjoje“ plačią knygų įvairovę po atviru dangumi pristato didžiosios ir nišinės Vilniaus leidyklos, vyksta naujų knygų pristatymai bei susitikimai su autoriais ir leidėjais.

Didžiausia šiemetinių „Sostinės dienų“ naujovė – „Gero maisto krantas“, įsikūrės atnaujintoje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų. Šioje erdvėje susiburs net apie 30 gurmaniškų Food Truck maisto vagonėlių, kurie siūlo pačių įvairiausių ir įmantriausių virtuvių šedevrų.

Užsukti į jaukiąją krantinę buvo kviečiami ir elektroninės bei alternatyviosios muzikos mėgėjai – prie pat upės specialiai įrengtoje scenoje „Eksperimentai“ pasirodo šiandien aktualiausios, eksperimentuoti nebijančios grupės bei itin svarbia šios scenos dalimi tapę didžėjai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvoje pirmąkart koncertavo KT Tunstall: Katedros aikštėje britų roko dievaitės klausėsi minia

TAIP PAT SKAITYKITE: „Sostinės dienų“ svečių stilius: kiltai, plėšyti džinsai ir vasarinės suknelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas