Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28

Soliniame Jazzu koncerte – naujos dainos, gerbėjų gėlės ir asmeninės išpažintys

Dar pernai kartu su dirigentu Modestu Pitrėnu ir orkestru Valdovų rūmuose koncertavusi Jazzu sugrįžo į tą pačią sceną. Lygiai po metų, penktadienio vakarą, istoriniame sostinės kieme skambėjo garsiausios dainininkė dainos, čia ji kartu su choru „Viva“ ir styginių kvartetu pristatė solinę programą.
Jazzu koncerto akimirka
Jazzu koncerto akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vasarinis koncertas Valdovų rūmų kieme Jazzu jau tapo gražia tradicija – čia ji pasirodė tiek pernai, tiek dar anksčiau, kai su scenos partneriu Leonu Somovu pristatė albumą albumą „Istorijos“. Tuo tarpu šįkart sugrįžo su kiek kitokia programa – gerbėjams pristatė savo solo programą.

Koncerte skambėjo nemažai senesnių dainininkės kūrinių. Tų, nuo kurių, kaip sako pati Jazzu, prasidėjo jos kūrybinis kelias. Dėl šios priežasties ji nusprendė daugiau dėmesio skirti autoriniams kūriniams ir taip apžvelgti pastarojo dešimtmečio kūrybą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka

Jau pirma koncerte nuskambėjusi daina – dar 2009 metais parašyta „Muzika Tu“. Į sceną Jazzu lipo vilkėdama puošnia, žemę siekiančia nėriniuota blizgia suknele.

„Man atrodo tuoj nualpsiu“, – sveikindamasi su publika jaudulio neslėpė ji. Netrukus po to scenoje pasigirdo naujos dainos – dar publikai negirdėto kūrinio „Blakstienos“ akordai.

Festivalio programą ji pati vadina miniretrospektyva, apimančia tiek hitus, kuriuos ji kūrė drauge su Mario Basanovu, Vidžiu, o taip pat – su Leonu Somovu. Tačiau visi kūriniai čia suskambo kitaip, nei klausytojai juos įpratę girdėti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka

Koncerte naujai suskambo ir prieš aštuonerius metus naktinių klubu favoritu laikytas, drauge su Vidžiu įrašytas darbas „Who's Shot The Silence“. „Pabandysiu interpretuoti šį kūrinį kitaip“, – sakė ji.

Tokių interpretacijų buvo ir daugiau. Ir nebūtinai jos pačios parašytų dainų interpretacijų. Scenoje drauge su Jazzu scenoje pasirodė ir merginų choras „Viva“. Kartu ir jo vadovė Vilija Mažintaite, o taip pat – ir styginių kvartetas, su kuriuo naujai suskambo ir pagal Kazio Sajos eiles parašyta „Skriski Lietuvėlėn“.

„Turėjau aiškią koncerto viziją, todėl nusprendžiau, kad šį mano pasirodymą papildys man labai artima klasikinė chorinė ir styginių kvarteto muzika“, – dar anksčiau sakė Jazzu.

Justei koncerto formatas drauge su choru ir styginiais – itin artimas. Ji pati ne vienerius metus dainavo chore, todėl, kaip pati sako, energija, kurią scenoje sukuria būrys choristų – ypatinga.

„Mano muzika – labai reikli, todėl choras ją puikiai papildo ir sukuria nuostabią atmosferą“, – kalbėjo ji. Su chorais ji yra pasirodžiusi ir anksčiau, tačiau soliniame koncerte ir specialiai jam aranžuotos dainininkės dainos čia skambėjo pirmą kartą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncerto akimirka

Scenoje Jazzu ir persirengė, koncertui įpusėjus žydrą suknelę pakeitė juoda. Pusantros valandos trukusiame pasirodyme ji nuolat bendravo su publika, dalijosi dainų parašymo istorijomis, ja dedikavo jai brangiems žmonėms.

Kai kurios tų istorijų jai – itin brangios, iliustruojančios skirtingus jos gyvenimo etapus. Tačiau kone visos – apie meilę, jausmus ir stiprius išgyvenimus, kurių dainininkė gyvenime buvo ne vienas.

„Visi žino, kad labai bijau pasenti. Nors su metais visko pradėjau bijoti. Tačiau kai rašiau dainą, supratau, kad kai turi brangų žmonų šalia, tada niekas nebebaisu. Kad tos akimirkos žavingos“, – sakė ji.

Po šių daininkės žodžių simboliškai suskambo originali dainos We're Getting Older My Love“ aranžuotė.

„Ką tu su manim darai?“, „Po mano oda“ – tai tik dalis puikiai daikininkės gerbėjams žinomų kūrinių, kuriuos drauge traukė visa minia.

Galiausiai koncertą užbaigė „Lower Than The Ground“, kuris čia skambėjo porą kartų – pirmąjį blizgių konfeti lietuje atliko pati Jazzu, o antrą balsu dainavo ir visi susirinkusieji.

Pasiklausyti koncerto susirinko ir nemažai žinomų žmonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jazzu solo koncerte – žvaigždžių desantas: pasirodymo nepraleido būrys atlikėjos bičiulių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas