Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27

Sostinėje – metalistų „Arch Enemy“ griausmas: publiką stebino nežemiško balso vokalistė

Trečiadienio vakaras Vilniaus „Lofte“ sunkiosios muzikos mėgėjams tapo tikra muzikos mana, nes vietoj vieno pasaulyje garsios metalo grupės „Arch Enemy“ koncerto jie gavo iškart net tris: švedus apšildė jų tėvynainiai „Mindshift“ ir ukrainiečių geriausia metalo grupe ne sykį pripažinti „Jinjer“.
„Arch Enemy“ koncerto akimirka
„Arch Enemy“ koncerto akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai, kad trečiadienio vakarą trumpam buvo galima pamiršti odines striukes ir „Lofto“ kieme vaikštinėti vienais marškinėliais, tik pridėjo taškų ir taip geram vakarui. Pirmieji, kaip ir reikėjo tikėtis, scenoje pasirodė „Mindshift“. Lietuvoje jie grojo pirmą kartą, bet tikėtina, kad po šio koncerto įgijo mūsų šalyje naujų gerbėjų.

Antrieji su lietuviais šiltai pasisveikino ukrainiečiai „Jinjer“. Smagu tai, kad grupės būgnininkas prieš pasirodymą nulėkė iki Vingio parko ir atgal. Toks buvo muzikanto asmeninis apšilimas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka

Grupės „Jinjer“ priekyje – įspūdinga vokalistė Tatjana. Dieną gatvėje ją, ko gero, galėjai palaikyti paprasta miela mergina, tačiau scenos šviesose Tatjana virto tikra metalo diva, kuri vienodai kietai valdo ir savo švelnų, moterišką vokalą ir metalistų šlovinamą „growlingą“.

Tikra „growlingo“ meistrė – pagrindinių vakaro žvaigždžių – grupės „Arch Enemy“ vokalistė Alissa White-Gluz. Šiltas vanduo su citrina ir imbieru – jos mėgstamiausias gėrimas prieš koncertą, po kurio tiek Alissa, tiek visa grupė, be jokios abejonės, būna permirkę iki paskutinio siūlo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Arch Enemy“ koncerto akimirka

„Į Lietuvą „Arch Enemy“ šį rytą atvažiavo iš Lenkijos. Vilniuje jie paprašė suorganizuoti drabužių valyklą. Turo metu muzikantai nuolat skalbiasi vis kitoje šalyje“, – su šypsena pasakojo organizatoriai.

Kartu jie prisiminė, kaip prieš metus jų kvietimu Vilniuje, tame pačiame „Lofte“, viešėjo grupė „Testament“. Legendiniais muzikantais besirūpinusios jų gyvenimo moterys „Lofto“ užkulisiuose tuomet vėdino koncertinius vyrų drabužius, užsikimšdamos nosis juos traukė iš spintos su užrašu „Smirdžiai“.

Lyginant abu koncertus, akivaizdu, kad į „Arch Enemy“ susirinko gerokai daugiau žmonių: „Loftas“ šį vakarą pilnas geros nuotaikos ir geros muzikos. Gali būti, kad būrys čia užklydo iš smalsumo: prieš renginį daug kalbėta apie ypatingos gerklės grupės dainininkę A. White-Gluz. Išpuolė gera proga įsitikinti, kad visos kalbos – ne iš piršto laužtos, ir gandas apie šią įsimintiną kompaniją vertas būti skleidžiamas ir toliau.

O kas nespėjo išvysti „Jinjer“ ar „Arch Enemy“ koncerto scenoje – turi visus šansus tai padaryti naktį: abi kompanijos lieka šėlti Vilniuje dvi dienas ir ketina artimai pažinti sostinės barus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos scenos žvaigždės išbandė metalistų riaumojimą: paklausykite

VIDEO: Lietuvos atlikėjai apie Arch Enemy vokalistę Alissa White - Gluz
VIDEO: ARCH ENEMY - The World Is Yours (OFFICIAL VIDEO)
VIDEO: ARCH ENEMY - The Eagle Flies Alone (OFFICIAL VIDEO)
VIDEO: ARCH ENEMY - You Will Know My Name (OFFICIAL VIDEO)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas