Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svaras – apie pasirodymą festivalyje be alkoholio ir prašymus organizatoriams: „Šįsyk bus kitaip“

600 gyventojų turintis Pasvalio rajono miestelis Pumpėnai šį šeštadienį taps guminiu. Čia jau devintą kartą vyks pramogų ir muzikos festivalis „Pump Fest“, tikimasi sulaukti 7 tūkstančių svečių. Magnetas festivaliautojams – DJ Jovani, Gjan, „G&G Sindikatas”. Pastarosios grupės lyderis Svaras ant Pumpėnų scenos lips pirmą kartą, tačiau jau dabar žino, kad bus gerai.
„G&G Sindikatas“, Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Pauliaus Peleckio „ŽMONĖS foto“ nuotr.
„G&G Sindikatas“, Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Pauliaus Peleckio „ŽMONĖS foto“ nuotr.

„Neįtikėtina, kad tokio didumo, tiksliau – mažumo, miestelyje linksminsis tiek daug žmonių. Manau, tai didelis iššūkis Pumpėnams, tačiau tuo pačiu – didelis dėmesys, nuotykis ir smagumas. Man irgi smalsu lipti į sceną festivalyje, kuris alkoholiui sako NE. Tai išskirtinis konceptas, keliantis iššūki šabloniškam festivalio suvokimui. Bet puikiai suprantu tokius sprendimus. Tai vertybiškumo ir praktiškumo derinys. Bus įdomu“, – kalba Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“

Pasak atlikėjo, Pumpėnų mažumas grojaraščio gerumo nepaveiks. Atvirkščiai – bus „nenormalei“. Ir papasakojo, kuo „G&G Sindikatas“ skiriasi nuo kitų grupių, kviečiamų bisui.

„Grojaraštį sudarinėja Mamania. Jo fantazija mes pasitikime ir visad tos fantazijos vaisius įgarsiname. Playlistą koreguoja vietovė, publika, atmosfera. Kaip bus, matysim vietoje. Fun fact, jei publikai patinka, jei kviečia pakartot, į sceną grįžtame. Bet tų pačių, koncerte jau skambėjusių dainų nekartojame. Groti tą pačią dainą yra neprofesionalu. Nebent turi tik kelias“, – grupės filosofiją dėsto Svaras.

„Pump Fest 2023“ akimirkos:

VIDEO: Pumpėnų vidurvasario festivalis 2023

Muzikos pasaulyje įprasta, jog prieš atvykdamos į festivalius grupės ir atlikėjai organizatoriams pateikia reikmių ir įgeidžių sąrašą. Kuo žvaigždės didesnės, tuo sąrašas turinys brangesnis. Nors „G&G Sindikatas“ poreikių sąrašą organizatoriams pateikia, Svaras sako, jog yra vienintelis grupės narys, „raideryje“ neturintis jokio įgeidžio.

„Bet šįkart bus kitaip. Norėčiau kažko pumpėniško. Mėgstu medų. Ir dar man reikia gyvos lydekos nuosavam tvenkiniui, per daug prisiveisė karosų. Šitą mano norą reikėtų įrašyti“, – juokiasi scenos veteranas.

„Pump Fest 2024“ – šį šeštadienį, liepos 13 dieną, Pumpėnuose netoli Pasvalio. Be jau minėtų grupių ir atlikėjų čia pasirodys „Žemaitukai“, MONI, Kastytis Kerbedis, Liudas Mikalauskas.

Šiais metais „Pump Fest“ muzikos mėgėjus lepins 20 metrų pločio scena, dar stipresne garso technika, tiesiogine transliacija į LED ekranus, pasirodymus praturtins ugnies ir C02 efektai.

Bilietus į „Pump Fest 2024“ platina Ticketmarket. Jų įsigykite paspaudę ČIA.

Festivalio programa:

10:00 val. – Festivalio atidarymas, sporto veiklų pradžia

14:00 val. – Šventinė mugė, veiklos visai šeimai

15:00 val. – Šventinė programa vaikams

15:30 val. – Auto – moto technikos paradas

Pagrindinė scena:

18:00 val. – Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas

19:00 val. – „Žemaitukai“

20:00 val. – Kastytis Kerbedis

21:00 val. – Moni

21:30 val. – GJAN 2

2:30 val. – „G&G Sindikatas“

23:30 val. – DJ JOVANI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus