Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 10

Tarptautinis didžėjų konkursas „Burn Residency“ laimėtojui įteiks 100 tūkst. eurų kontraktą

„BURN Residency 2017“ neatrastiems DJ talentams siūlo nepakartojamą galimybę – karjeros šuolį, kuris atvers kelią į didžiąsias Europos scenas. O taip pat suteiks šansą net 6 savaites praleisti elektroninės muzikos mekoje – Ibizoje. Konkurso nugalėtojas gaus 100 tūkst. eurų kontraktą – tiesioginę investiciją į DJ karjerą. Konkursas jau laukia paraiškų iš jaunųjų DJ, o elektroninės muzikos fanus kviečia palaikyti savo favoritus.
Organizatorių nuotr. / Konkurso akimirka
Organizatorių nuotr. / Konkurso akimirka
Temos: 2 Ibisa Muzika

Šis konkursas – ne tik proga laimėti investiciją į karjerą, bet ir įgauti itin vertingos patirties. Dalyviai turės galimybę susipažinti su elektroninės muzikos žvaigždėmis ir industrijos profesionalais, pasirodyti Europos ir Ibizos scenose bei atkreipti į save industrijos profesionalų dėmesį.

2015-ųjų konkurso nugalėtoja tapo lietuvė Samanta Savickytė. Šiuo metu ji pasirodo tiek Lietuvos, tiek užsienio klubuose, arenose ir festivaliuose, o žiniasklaidos dėmesio tikrai nestokoja.

„Dabar dalyvauju kur kas geresniuose renginiuose, asmeniškai susipažinau su daugeliu aukščiausios klasės DJ‘ų, žurnalistai kviečiasi į televizijos ir radijo laidas bei klausinėja apie mano turus. Be to, pradėjau groti kur kas geresniuose renginiuose“, – pasakojo Samanta.

Organizatorių nuotr. / lollino
Organizatorių nuotr. / lollino

Tuo tarpu praėjusių metų konkurso laimėtojas Lollino jau pasirašė kontraktą su agentūra „Ask My Management“, o Lietuvos mix-off etapo nugalėtoją Justiną Žvigą, scenoje žinomą kaip Justy, jau galima vadinti profesionaliu DJ‘umi.

Justy sėkmę lėmė atkaklumas

Praėjusių metų Lietuvos mix-off etapo nugalėtoją Justy sėkmė aplankė tikrai ne iškart. „Patekau į konkursą iš penkto bandymo. Ne iš antro ar trečio, o penkto. Manau daugelis penkto karto būtų jau nebepabandę“, – svarstė jis.

Tačiau pasak Justy, atkaklumas atsipirko su kaupu. „Šis konkursas man buvo svarbiausias ir įsimintiniausias įvykis gyvenime. Patirtis neįkainojama, kurios niekada už jokius pinigus nenusipirksi. Pirmą savaitę būdamas ten, pats negalėjau patikėti, kad tai iš tiesų vyksta.

Organizatorių nuotr. / Justy
Organizatorių nuotr. / Justy

Šiuo metu su savo visais dj Dievukais jau esu pabendravęs akis į akį. Tokiais kaip John Digweed, Dubfire, Luciano, Carl Cox, Miguel Campbell, NickTai Curly, UNER.

Turėjome paskaitas su visais svarbiausiais klubinės industrijos personomis: didžėjais, promoteriais, klubų savininkais, menedžeriais, garso technikais, ar netgi pirotechnikais. Gavau progas paklausti visų norimų klausimų ir gauti visus atsakymus. Manau tai ir svarbiausia mokiniui“, - apie savo patirtį „Burn Residency“ pasakojo DJ‘us.

Kaip vyksta konkursas

Kiekvieną konkurso etapą stebės ir vertins industrijos ekspertai ir visame pasaulyje pripažinti DJ. Tarp kviestinių svečių ir teisėjų – puikiai žinomi vardai, tokie kaip: Carl Cox, Fatboy Slim, Pete Tong, John Digweed, Maceo Plex, Steve Lawler, Luciano, Jamie Jones ir kt.

Šiemet „BURN Residency“ dalyvių paraiškos priimamos ir vertinamos bendradarbiaujant su „Mixcloud“, kur siekiantys DJ karjeros turės įkelti savo miksus. Registruoti „Mixcloud“ vartotojai gali klausyti ir išrinkti mėgstamiausius kūrinius. Tuomet viskas priklauso nuo dalyvio ir jo galimybių populiarinti bei platinti savo kūrybą.

Pretendentų kūrinių galite jau dabar pasiklausyti „Mixcloud“ puslapyje.

Atrinkti kandidatai keliaus į mix-off konkurso etapą, kuriame rungsis su kitais Lietuvos dalyviais. Šio etapo nugalėtojas keliaus į pirmąjį keturių dienų bootcamp etapą, kuriame kausis su 25-iais kitų šalių atstovais. Į kitą etapą keliaus 16 geriausiųjų.

Laimingasis šešioliktukas gaus šansą pasirodyti „BURN“ remiamuose Europos pasirodymuose. BE-AT.tv gyvai transliuos kiekvieną pasirodymą ir taip leis dalyviams būti pamatytiems visame pasaulyje.

Organizatorių nuotr. / lollino
Organizatorių nuotr. / lollino

Vėliau dalyvių lauks antrasis bootcamp etapas – 7 dienos šokių muzikos sostinėje Ibizoje. Per jas dalyviai klausys paskaitų, dirbs wokshopuose, DJ pamokose ir turės išlaikyti ne vieną pasirodymo išbandymą.

Finalinis šešioliktukas bus sumažintas iki trijų išskirtinių DJ, kurie ateinančias šešias savaites gros salos klubuose. Prieš pat Ibizos sezono uždarymo vakarėlį komisija karūnuos nugalėtoją, su kuriuo bus sudarytas 100 000 eurų vertės kontraktas.

Kaip dalyvauti

1) Prisijunk prie savo „Mixcloud“ paskyros, jei neturi – susikurk.

2) Miksas privalo būti 20-45 minučių trukmės. Išnaudok šią galimybę kaip įmanoma geriau ir lik ištikimas tam, ką darai.

3) Reklamuok savo kūrybą – kuo populiaresnis miksas, tuo daugiau šansų būti nominuotam. Populiarumas ir mėgiamumas lemia labai daug. Norint patekti į kitą etapą reikės surinkti bent 30 Favorites.

Svarbiausios datos

Paraiškų pateikimas: iki balandžio 1 d.

Paraiškų vertinimas: balandžio 1-11 d.

Mix-off renginiai: balandžio 12 - gegužės 1 d.

Daugiau konkurso naujienų – „BURN“ interneto svetainėje.

VIDEO: BURN Residency: Lollino's Journey

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas