Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„TikTok“ žvaigždė Emmanuelis uždainavo lietuviškai: antram gyvenimui prikėlė seną hitą

Šmaikščius vaizdo įrašus socialiniame tinkle „TikTok“ lietuvių kalba kuriantis ir šimtus tūkstančių peržiūrų renkantis nigerietis Emmanuelis ryžosi naujam iššūkiui. Jaunuolis save išbandė dainininko amplua.
Emmanuelis
Emmanuelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Suvienijęs jėgas su perspektyvius jaunuolius buriančia prodiuserių kompanija „The Producers LT“ jis su komanda antram gyvenimui prikėlė legendinę grupės „Pompa“ dainą „Dumblas“.

„Gavęs pasiūlymą labai apsidžiaugiau, kadangi visada norėjau pabandyti uždainuoti lietuvių kalba. Tai buvo vienas iš mano tikslų ir aš buvau pasiruošęs šiam iššūkiui. Esu labai patenkintas rezultatu“, – šyptelėjo jis.

Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis
Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis

Socialinių tinklų žvaigždė teigia, kad dainuoti lietuviškai jam nebuvo sudėtinga, kadangi prodiuseriai stengėsi padėti. „Darėme taip, kad dainos žodžiais skambėtų įtraukiančiai. Esu dėkingas prodiuseriams bei visai komandai, prisidėjusiai prie šio kūrinio realizavimo – darėme viską, kad pasiektume geriausią rezultatą“, – teigė jis.

Dainos, kuriame apdainuojamas laikas vasaros sostine pramintoje Palangoje, filmavimas vyko legendinėje kurorto vietoje – J.Basanavičiaus gatvėje. Joje Emmanuelis teigė lankęsis ne kartą, o mūsų šalies kurortą prilygino Las Palmas.

Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis
Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis

„Palanga yra Lietuvos Las Palmas. Tai gražus miestas, o J.Basanavičiaus gatvė – unikali vieta. Jei vasarą nori veiksmo, privalai ten nuvykti. Kiek yra tekę būti, ten visuomet yra ką pamatyti, gali rasti begalę veiklų. Tai puiki vieta ir pailsėti, ir praleisti vasarą“, – šyptelėjo jis. Pajūris Emmanueliui jau yra tapęs antraisiais namais – ne vienerius metus jis gyvena Klaipėdoje.

Emmanuelis – „Dumblas“:

VIDEO: The Producers LT - Dumblas (Ft. Emmanuel )

Pasiteiravus, kokie vėjai jį atpūtė į mūsų šalį, „TikTok“ žvaigždė atsakė: „Kada mokiausi mokykloje, svarsčiau apie studijas užsienyje. Jungtinėje Karalystėje gyvenantis dėdė man šiek tiek papasakojo apie Lietuvą. Tada aš pradėjau domėtis ir nutariau studijuoti Klaipėdos universitete. Ši šalis atrodė įkandama mano kišenei, tad susitvarkiau visus dokumentus ir taip atsidūriau Lietuvoje“.

Per trumpą laiką „TikTok“ žvaigždė ne tik sugebėjo priprasti prie mūsų šalyje, bet ir išmokti lietuvių kalbos. Šiek tiek žemaitišku akcentu kalbantis Emmanuelis sako, kad viso to jis išmoko iš savo bičiulių, su kuriais, besimokant universitete, žaidė futbolą Klaipėdos „Neptūno“ komandoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis
Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis

„Kiekvieną kartą einant su komandos draugais į pliažą jie kalbėdavo tik lietuviškai. Pastebėjau, kad bėgant laikui po truputį pradėjau įsisavinti kai kuriuos žodžius. Manau, kad kuo daugiau klausaisi, tuo daugiau išmoksti. Tad pramokau lietuvių kalbos su žemaitišku akcentu. Norėčiau kalbėti ir bendrine lietuvių kalba, bet akcentas, mano manymu, prideda šarmo“, – šyptelėjo jis.

Emmanuelio kelias į šlovę „TikTok“ socialiniame tinkle prasidėjo nuo vaizdo įrašų apie futbolą. Tik po kurio laiko jis nutarė kurti turinį apie Lietuvą ir šovė į aukštumas. Daugiau nei 30 tūkst. sekėjų turintis ir šimtatūkstantines peržiūras renkantis jaunuolis pirmąjį savo įrašą apie mūsų šalį prisimena su šypsena.

Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis
Asmeninio archyvo nuotr./Emmanuelis

„Per Kalėdas, kai miestas buvo tuščias, nusprendžiau sukurti vaizdo įrašą, kuriame kalbu lietuviškai. Tada pamačiau akimirksniu didėjančias peržiūras ir supratau, kad puiki niša tapti populiariu užsieniečiu Lietuvoje yra kalbėti lietuviškai“, – pasakojo jis.

Dėl socialiniuose tinkluose kuriamo turinio sulaukęs palaikymo iš aplinkinių Emmanuelis jautėsi pakylėtas. Dainą ir vaizdo klipą pristatantis jaunuolis sako, kad ši daina – tik pradžia. Laisvu laiku jis rašo tekstus naujoms dainoms, o ateityje svajoja sudainuoti su populiariu šalies reperiu OG Version.

„Mes jau kelis kartus filmavomės su juo scenoje ir tai man buvo nuostabios akimirkos. Norėčiau su juo drauge įrašyti kūrinį. Gyvenime manęs laukia begalė naujų dalykų, tad viskam visada esu pasiruošęs“, – svarstydamas apie ateities planus pokalbį baigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius