Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 02 02

Turą po Europą planuojantys „MaNNazz“ prašo gerbėjų pagalbos: žiūrėkite video

Sparčiai populiarėjanti interpretacinės elektroninės muzikos grupė „MaNNazz“ ruošiasi į turą po Europą. Šis bus neeilinis: kol kas muzikantai težino šalis, kuriose ketina apsilankyti, o planuodami kelionę ir koncertus prašo gerbėjų pagalbos.
„MaNNazz“
„MaNNazz“ / Asmeninio albumo nuotr.

Į turą po Europą grupės „MaNNazz“ nariai ketina leistis vasarą. Visi muzikantai – Kamilė Kielaitė-Sienkievič, Bogdanas Sienkievič, Dominykas Loda, Patricija Tadijošaitytė – bei viską fiksuosiantis Mantas Sadauskas keliauti žada du mėnesius.

Tik nesupraskite ne taip: ne atostogos tai bus, bet koncertinis turas. Per tuos du mėnesius kolektyvas planuoja pakoncertuoti Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Olandijoje, Vokietijoje, o kas ten žino, gal ir dar kur nors netikėtai užklys.

Įdomi detalė – nė vieno savo koncerto „MaNNazz“ dar nesuplanavo. Bet tame ir žavesys: jie nebijo atsidurti ten, kur tiesiog akys nuves, ir padovanoti savo muziką.

VIDEO: MaNNazz "Hopes" Tour Europe

Detaliau apie šį turą 15min pasakoja Kamilė Kielaitė-Sienkievič. „Kai su vyru buvome povestuvinėje kelionėje, po vakarienės išėjome pasivaikščioti. Aikštėje pamatėme grojantį vaikiną, ir man kilo mintis prisijungti improvizacijai. Mano vyras viską nufilmavo, o kai įrašu pasidalijome internete, jį peržiūrėjo daugiau nei 150 tūkst. žmonių“, – pasakojo.

Ir paaiškino: „Kas nors pasakys „koks skirtumas, kiek tų peržiūrų yra“... Yra skirtumas, jei tos peržiūros yra tikros. Tai yra žmonės, kuriuos pasiekia tavo muzika. Mums tai yra galimybė pasiekti kuo daugiau klausytojų. Praėjus beveik pusei metų po to nutikimo man kilo mintis, kad jei liksim Lietuvoje, labai ilgai ieškosim to kelio į žmonių širdis. Lengviausia jas pasiekti realiu laiku, realioje vietoje – eiti ir groti. Nesvarbu kur: kavinės, salės, barai, gatvė. Daug kam Lietuvoje atrodo, kad gatvėse groja tik nenusisekę atlikėjai. Bet yra daug pavyzdžių, kai atlikėjai publiką būtent joje ir surenka.“

Prašo gerbėjų pagalbos

Taip, supratote teisingai. Ne iš anksto užsakytas koncertų sales, klubus ar arenas „MaNNazz“ žada šturmuoti, o tiesiog kliautis likimu ir žiūrėti, kur jis nuves.

„Turą pavadinome „hopes“ (liet. „viltys“). Tikime, kad jis sudėlios visas mintis ir idėjas, viliamės, kad mus pamils Europos gyventojai. „MaNNazz“ jau yra koncertavusi užsienyje – Anglijoje, Norvegijoje, Ukrainoje, ir į tuos koncertus susirinko ne tik tautiečiai. Iš užsieniečių sulaukėme teigiamo atsako. Kadangi tekstus kuriame anglų kalba, mums yra labai malonu, kad mūsų muzika domina užsienio publiką“, – kalbėjo Kamilė.

Ir šioje vietoje ji kartu su visais „MaNNazz“ nariais prašo gerbėjų pagalbos. „Manau, dauguma, pamatę mūsų turo video, nelabai supra kokiu būdu mūsų turas gali įvykti. Juk neturime nei rėmėju, nei vadybininkų, nei tam reikiamų kontaktų. Žinome tik šalis, kurias planuojame aplankyti, bei apytiksliai datas, kada kokiam mieste būsim. Mums tai bus didžiulis iššūkis. Tikimės, kad atsiras norinčių pagelbėti. Net jei nesate susiję su muzika, renginių organizavimu, bet norite prisidėti, praneškite. Kai esam kartu, viskas įmanoma. Galbūt gyvenateLenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Olandijoje, Vokietijoje? Parašykite mums kamile.kielaite@gmail.com arba per „Facebook“. Labai lauksime jūsų laiškų.“

Šiuo metu „MaNNazz“ ne tik planuoja koncertinį turą, bet ir įrašinėja albumą, kurį pristatyti žada jau po kelionės.

S. Kučinskienės nuotr./Dueto „MaNNazz“ nariai Bogdanas Sienkievič ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič
S. Kučinskienės nuotr./Dueto „MaNNazz“ nariai Bogdanas Sienkievič ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas