Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Vilius Popendikis meilę Vilniui sudėjo į naują dainą: klipo filmavimas – išskirtinėje vietoje

Dainininkas Vilius Popendikis yra parašęs ne vieną lyrišką kūrinį, kurio klausantis norisi susiimti už rankų. O jo naujausia daina „Po Vilniaus dangum“ įkvepia ne tik susikibti už rankų, bet ir pašėlusiai bėgti žemyn nuo bet kurios iš septynių Vilniaus kalvų, apie viską pamiršus – pasidavus polėkiui, vasarai, meilei.
Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“
Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“

Klaipėdietis V. Popendikis Vilniuje apsigyveno prieš 6 metus, būdamas 17-os. „Man Vilnius visuomet siejosi su atgimimu ir emociniu pakylėjimu. Juk išvažiavus iš gimtojo miesto ir atsidūrus sostinėje, viskas atrodo ypač gyva, gražu, net šiek tiek magiška, – sako Vilius. – Tai jaučia ir dabartiniai Vilniaus naujakuriai, ir tie, kas kitados Vilniuje studijavo, – jie čia atpažįsta savo jaunystę, jos laisvę ir drąsą. Šia daina aš labai norėjau sukurti jausmą, kai esi Vilniuje pirmas savaites ar mėnesius, ir viskas čia tarsi įgauna ryškesnes spalvas.“

Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“
Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“

Kūrinyje „Po Vilniaus dangum“ jis tyčia įterpia muzikinį fragmentą iš nesenstančio hito „Vilniaus stogai“. O ir vaizdo klipe atsiveria fantastinė sostinės senamiesčio stogų panorama.

„Norėjome dainą vizualizuoti, filmavome jos atlikimą viešbučio „Radisson Collection Astoria Hotel“ terasoje ant stogo. Ten užsilipęs, ir tiesiog fiziškai jausdamas išskirtinį Vilniaus orą, kuris toks nuostabus šiltą vasaros vakarą, pamaniau, kad noriu visą šį sezoną vakaroti lauko erdvėse ir grožėtis šio miesto architektūra, žmonėmis, džiaugtis, kaip šauniai mes čia visi gyvename ir gerti vasarą iki jos paskutinio gurkšnio“, – kalba V. Popendikis.

Daina „Po Vilniaus dangum“ yra savotiškas prieš porą mėnesių pasirodžiusio jo kūrinio „Šiurpuliukai“ tęsinys, – Viliui patinka žaisti „oldskūlinį“ meilės žaidimą, prikeliant jautrų, švelnų ir jaukiai senamadišką skambesį.

„Įsivaizduokime, kad šiurpuliukų pilnas pirmojo pasimatymo vakaras mums taršo plaukus ir kviečia eiti toliau – ten, kur labai daug nežinomybės, bet ji užkuria, verčia jausti adrenaliną ir tai, kad prasideda nepamirštamas nuotykis.“

Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“
Vilius Popendikis „Po Vilniaus dangum“

„Užgazuota“ V. Popendikio vasaros daina tinka ne vien įsimylėjėliams, bet ir draugų vakarėliams. „Viena mano bičiulė, išklausiusi dainą, pasakė, kad iškart įsivaizduoja, kaip mes visi šokame prie fontano, kaip ta kompanija iš serialo „Draugai“. Pamaniau – taip! Ir kodėl gi mums visiems nepašokus? Išsirinkite fontaną!“ – linksmai kalba Vilius.

VIDEO: Vilius Popendikis - Po Vilniaus dangum

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius