Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

Vilniuje svečiuosis garsus Latvijos šokių muzikos duetas „Taran & Lomov“

Latvijos rinką jau pakerėjęs duetas „Taran & Lomov“ šįkart lankysis Vilniuje. Vienas sėkmingiausių šokių muzikos projektų Pabaltijyje jau šį penktadienį, spalio 8 d. tikrins sostinės resto-klubo „Studio9“ šokių aikštelę.
„Taran & Lomov“
„Taran & Lomov“
Temos: 1 Muzika

„Spicy Sugar“ vakarėlių serijos šeimininkai ne tik kviečiasi kokybiškiems šokiams, bet drauge pakalbino netrukus atvykstančius svečius.

Prisistatykite, kas stovi už „Taran & Lomov“dueto?

Bogdan ir Max: Taran ir Lomov – tai Bogdan Taran ir Max Lomov. Taip pat pagrindiniai įrašų kompanijos „Amber Muse“ vedliai.

Nesuklysime teigdami, jog esate house muzikos kultūros judėjimo Latvijoje lyderiai. Kaip viskas atrodė anksčiau ? Kaip jūs pradėjote savo veiklą?

Bogdan: Viešoje medijos erdvėje esu nuo 1992 m., kuomet pradėjau dirbti pirmoje privačioje radijo stotyje Latvijoje „Radio Dejas“ („Šokių radijas“ – Red.). Tuomet aš pirmą kartą išgirdau acid house ir elektroninę muziką iš esmės. Nuo 1996 m. pradėjau miksuoti bei pamilau soulful house. Praėjus dviem metams startavo mano radijo laida „Dance Box“, kuri, beje, ankstyvais 2000 m. taip pat buvo transliuojama Lietuvoje.

„Taran & Lomov“
„Taran & Lomov“

Max: Klausydavausi „Dance Box“ bei buvau nuolatinis tuo metu geriausių klubų Latvijoje dalyvis. Tai buvo Nautilus, Dizzy House ir Metro, o Bogdan buvo reziduojantis didžėjus. Mes susipažinome viename iš vakarėlių, vykusių privačiame pogrindžio klube Dizzy House, kuris buvo įsikūręs prie Reformatų bažnyčios Rygos senamiestyje.

Bogdan: Dar 2000 m. puoselėjau mintį turėti savo nuosavą įrašų kompaniją. Tuo metu savo radijo laidoje aktyviai grojau vietinių prodiuserių darbus, kuriuos norėjau išleisti. Galų gale 2004 m. gimė „Amber Muse“ leiblas.

Max: Tuo metu koncentravausi renginių organizavime ir 2004 m. kartu su Bogdanu bei kitu kolega, šiuo metu gyvenančiu Jungtinėje Karalystėje, pradėjome organizuoti bendrus renginius. Po to sekė mano „remiksai“ „Amber Muse“ įrašų kompanijai ir neilgai turkus pasirodė mūsų pirmas bendras muzikinis darbas.

Ar daug dalykų pasikeitė per tuos metus?

Bogdan ir Max: Žinoma, visų pirma daug jaunų žmonių paliko Latviją. Iki ekonominės krizės 2008 m. išgyvenome puikų laikotarpį, kuomet per vieną naktį Rygoje galėjai išgirsti 2–3 A lygio didžėjus vienu metu. Po 2008 m. rudens viskas kardinaliai pasikeitė: užsidarė klubai, vakarėlių praktiškai neliko. Apie 2005/2006 m. pradėjome „Amber Muse“ įrašų pristatymo vakarėlius, kurie išaugo į mėnesinius renginius su vietiniais bei užsienio atlikėjais. Šiuo metu taip pat rengiame vieną du renginius per mėnesį.

Žinome, jog turite šokių muzikos radijo laidą Latvijoje ar ji vis dar populiari tarp klausytojų? Kokia auditoriją šiuo metu pasiekiate?

Bogdan: Jau šiek tiek buvau užsiminęs prieš tai apie šią veiklą. Aš jau apie 18 metų turiu savo savaitinę radijo laidą „Dance Box“. Neperseniausiai teko pakeisti net kelias radijo stotis ir šią vasarą nusprendžiau išvis įšaldyti šį projektą.

Daugeliui vietinių radijo stočių paprasčiausiai nebetiko mūsų siūlomas produktas – nepateisino jų lūkesčių. Radijas gal ir liko populiarus mūsų šalyje, kalbant apie klausytojus mašinose ir ofisuose, tačiau jis tikrai nebeturi tokios galios kaip ankstyvaisiais 2000-iais.

Max: Kai tik nusprendėme įšaldyti „Dance Box“ radijo laidą supratome, jog reiktų siekti aukštesnio lygio ir pradėjome kurpti radijo įrašus anglų kalba. Tik ką rugsėjį įrašėme „Amber Muse Radio Show“ laidas anglų ir rusų kalbomis.

Šiuo metu jos transliuojamos Estijoje ir net keliose radijo stotyse čia Latvijoje. Jau kalbamės su Lietuvos, Rusijos ir Suomijos radijo stotimis dėl retransliavimo.

Smagu girdėti! Kai tiek laiko skiriate muzikai, gal galėtumėte rekomenduoti, jūsų nuomone, perspektyviausius Latvijos artistus?

Bogdan ir Max: Neabejotinai turite išgirsti mus! (Juokiasi.)

„Taran & Lomov“
„Taran & Lomov“

Ar tai bus pirmasis muzikinis vizitas Vilniuje?

Bogdan: Žinoma, kad ne! Kažkada tekdavo Lietuvoje groti net dažniau nei savoje šalyje. Kalbant apie mūsų duetą – taip pat jau teko kelis kartus lankytis.

Ko žmonės gali tikėtis šio penktadienio „Studio9“ vakarėlyje?

Bogdan ir Max: Kadangi esame house ir techno muzikos prodiuseriai, stengiamės laviruoti tarp šių dviejų žanrų: kartais nuklystame į gilesnių garsų gamą, kartais norime pateikti minkštesnius sąskambius.

Žinome, jog vakarėlių serija „Spicy Sugar“ apeliuoja į kokybišką House muziką, todėl neabejotinai turėsime begales šio žanro vinilų. Žodžiu, laukia skoninga muzikinė kolekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas