Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 26

Vingio parke – vienos populiariausių grupių koncertas: maištauti kviečia „The 1975“

Rugpjūčio 6 dieną Vilniaus Vingio parke koncertuos viena šiuo metu populiariausių ir įtakingiausių grupių pasaulyje – The 1975. Šie metai grupei tikriausiai yra vieni sėkmingiausių per jų septynerių metų karjerą.
„The 1975“
„The 1975“ / Organizatorių nuotr.

Vokalistas Matty Healy, gitaristas Adam Hann, bosistas Ross MacDonald bei būgnininkas George Daniel jau buvo apdovanoti Brit Awards už geriausią metų albumą ir kaip geriausia metų grupė. Įtakingiausias muzikos balsas Pitchfork albumo A Brief Inquiry into Online Relationships dainą „Love It if We Made It“ paskelbė geriausia metų daina.

Gegužės mėnesį Ivor Novello apdovanojimuose grupės nariai buvo apdovanoti kaip geriausi metų dainų autoriai, o vakar buvo paskelbta, kad grupės albumas yra nominuotas Mercury Prize muzikos apdovanojimuose. Tačiau to negana...

Organizatorių nuotr./„The 1975“
Organizatorių nuotr./„The 1975“

Grupė visus metus keliauja po didžiausius pasaulio festivalius, džiugindama gerbėjus savo spalviškai ir emociškai energingais koncertais. Muzikos žurnalas NME grupės vokalistą Matty Healy pavadino pačiu įdomiausiu grupės lyderiu dabartiniame muzikos pasaulyje, o visą grupę – geriausia ką mes dabar turime. Žodis „geriausias“ čia naudojamas daugiaprasmiškai.

Grupė ne tik laimi apdovanojimus, renka pilnas sales ir stadionus, groja pagrindiniuose pasaulio muzikos festivaliuose, bet ir išlieka aktyvūs įvairiais socialiniais, gamtosaugos, klimato kaitos klausimais. Albumo „A Brief Inquiry into Online Relationships“ kūriniai kvestionuoja šių dienų skaudulius – mūsų priklausomybę nuo interneto ir socialinių tinklų, narkotikus, rasizmą, klimato kaitą, seksizmą, Donaldo Trumpo nusišnekėjimus, socialinę nelygybę ir t.t. Tačiau negana to...

Vakar buvo pristatytas naujausias grupės kūrinys iš rudenį pasirodysiančio albumo „Notes on a Conditional Form“. Kūrinys sukurtas kartu su šešiolikamete švede, žymiausia aplinkosaugos aktyviste pasaulyje Greta Thunberg.

VIDEO: The 1975 - The 1975

Visas pasaulis klausėsi jos pranešimų apie klimato kaitą, dar penkiolikmetės, jos portretas buvo publikuotas ant žurnalo „Times “viršelio, politikai ir naftos magnatai ją vadina didžiausiu šios industrijos priešu, todėl nekeista, kad grupė, vengianti ir kritikuojanti kolaboracijas tarp atlikėjų, nusprendė bendradarbiauti su Greta Thunberg. Neatskleista kieno tai buvo idėja, tačiau neabejotinai ji bus naudinga abiem pusėms.

Organizatorių nuotr./„The 1975“
Organizatorių nuotr./„The 1975“

Kaip pažymi „The Guardian“, G.Thunberg yra ne kas kitas, o mūsų laikų balsas, o The 1975, nors kol kas ir nėra komerciškai sėkmingiausia grupė pasaulyje, tačiau dėl savo stilingos estetikos, nenudailinto, artimo ryšio su fanais, bei sėkmingos muzikos žanrų sanplaikos, yra viena labiausiai mėgdžiojamų grupių pasaulyje, ir neabejotinai G. Thunberg žinutė plačiai pasklis šiais tinklais. Būtent jaunimas ir yra šios žinios taikiniai bei būsimi platintojai. Ir negana to...

Vakar The 1975 pasirinko grupę, kuri apšildys jų pasirodymą Vilniaus Vingio parke. Ir tai yra viena madingiausių šiuolaikinių Lietuvos grupių, psichodelinio roko atlikėjai Flash Voyage. Kaip sako grupės nariai, „The 1975 mums yra pavyzdys to ką mes norime daryti ir pateikti pasauliui. Jie spinduliuoja nepaprasta energija ir atiduoda žmonėms tai ką jie jaučia ir išgyvena.

Nepaprastai džiaugiamės galėdami apšildyti šią grupę Vilniuje. Tai bus nepaprasta patirtis tiek mums, tiek klausytojams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas