Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vyšnios“ prabilo apie dramą su Stano: pareiškė, kad joms dainos nekurs

Naują dainą bei video klipą „Atrodau tobulai“ pristatančios „Vyšnios“ sužibėjo ryškiame amplua ir pasidalijo kūrybiniais užkulisiais. Merginos atskleidė netikėtą istoriją apie dramą su muzikos prodiuseriu Stanislavu Stavickiu-Stano.
Stano ir „Vyšnios“
Stano ir „Vyšnios“ / S.Bolnienės ir asmeninio albumo nuotr.

„Ne paslaptis, kad po vasaros koncertų maratono atlikėjai kimba į darbus studijose ir kuria naujas dainas. Ne išimtis ir mes. Nors vasara truko keturis mėnesius – rugsėjis buvo šiltas ir lepino saule, pamažu įsibėgėja ruduo. Dažną lietuvį jau aplanko ir liūdnesnės nuotaikos, tad nutarėme sugrįžti su trenksmu ir sušildyti klausytojus pozityvia nuotaika“, – džiaugiasi dainininkės Sandra, Aistė ir Agnė.

„Didžioji dalis mūsų dainų yra lyrinio skambesio. Vis dažniau pasvarstydavome, jog būtų smagu „Vyšnių” repertuarą papildyti ir linksmesnėmis, greitesnio tempo dainomis, bet vis nepavykdavo. Vėl ir vėl nukrypdavome prie savo šaknų – į lyrinę pusę“, – juokiasi grupės narė Aistė.

„Atsibodo ta rudens melancholija, todėl nusprendėme, kad nauja „Vyšnių“ daina bus tarsi saulės spindulėlis debesuotame danguje. Kaip sakoma, po lietaus visada ateina vaivorykštė, o po liūdnų rudens baladžių – šis žaismingas mūsų hitas“, – pasakoja Agnė.

Sandra sako, kad šį kartą dainą jos skiria merginoms, o klipą – vyriškos giminės atstovams.

„Tikimės, kad dauguma vaikinų klipe įžvelgs savo antrosios pusės bruožų. Mes visos unikalios, bet kartu ir panašios – viduje esame mažos princesės, trokštančios blizgučių. Dar nesutikau nė vienos, kuri neapsidžiaugtų nauju rankinuku ar kvepalais. Vaikinai, turėkit tai omenyje, nelaukite Kalėdų“, – šypsosi dainininkė.

Įdomiausia istorijos detalė – „Vyšnių” ir Stano santykių pradžia. Prieš daugiau nei 13 metų, kai merginos dar gyveno Šiauliuose ir buvo žinomos kaip grupė „Mis“, kreipėsi į Stano su prašymu parašyti joms dainą.

„Buvome jaunos ir drąsios, be patirties, todėl nusprendėme, kad jei Stano sukurs mums dainą, būsime lengviau pastebėtos muzikos industrijoje. Jaunatviškas maksimalizmas“, – juokiasi „Vyšnios”.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Svetlanos Bolnienės nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Tačiau Stano tuomet atmetė jų pasiūlymą.

„Smagu, kad jis mus priėmė, išklausė, bet, panašu, kad liko nesupratęs, kas čia per merginos: pačios kuria grupę, gyvena Šiauliuose, nori dainų – tuo laikotarpiu taip elgtis nebuvo populiaru, visos grupės kūrėsi tik per gerai žinomus prodiuserius“, – prisimena Aistė.

„Stano pasakė, kad mes niekam nežinomos ir niekas mūsų neklausys“, – pasakoja merginos.

Šis atmetimas jų nesustabdė, ir jos pradėjo kurti muziką pačios.

„Jo abejonės tik dar labiau uždegė mūsų kūrybinę kibirkštį. Išleidome ne vieną autorinę dainą ir labai savimi didžiavomės. Gaila, šiuo metu esame apleidusios autorinę kūrybą, bet labai norime grįžti. Juodraščiuose slepiasi nemažai dainų, vertų išvysti dienos šviesą. Nors pasikliaujame profesionalais, žinome, kad tik kurdamos pačios galime išreikšti savo sielą“, – svarsto Agnė.

Ironiška, kad po tiek metų būtent Stano parašė „Vyšnioms” naują dainą „Atrodau tobulai“.

„Dabar visos juokaujame, kad prireikė daug metų ir įdirbio, jog Stano pats grįžtų pas mus. Įdomiausia tai, kad Stano net neprisimena tų mergaičių spindinčiom akim ir didelėm svajonėm. Po trylikos metų susitikome tarsi pirmą sykį“, – šypsosi atlikėjos.

Merginos džiaugiasi sėkmingu bendradarbiavimu su Stano ir tiki, kad naujoji daina patiks klausytojams.

Video klipo nuoroda:

VIDEO: Vyšnios - Atrodau Tobulai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas