Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ arenoje kolonėles draskys galingas Andriaus Mamontovo šou: to seniai nebuvo

2025 metų vasario 28 d. Kauno Žalgirio arenoje įvyks galingas Andriaus Mamontovo „Mono Arba Stereo“ šou. Tūkstantinėms minioms šėlstant, skambės hitai, kurių norisi klausytis garsiai. Nėra abejonių – šis siautulys įkvėptas legendinio hito, tapusio naujos eros simboliu.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Organizatorių nuotr.

Albumas bei daina „Mono Arba Stereo“ pasirodė prieš 25-erius metus.

„Buvo laikas, kai daugelio namuose atsirado internetas, kompiuteris, be ko jau neįsivaizduojame savo gyvenimo. Bet tuo metu tai buvo labai nauja, nepažįstama teritorija. 90-tųjų pabaigoje įvyko technologinis lūžis, simbolinis perėjimas iš vieno šimtmečio į kitą“, – kontekstą prisimena A.Mamontovas.

Laikmetis padiktavo unikalią muzikinę stilistiką. „Mono Arba Stereo“ – tai daugiau nei daina. Tai savotiškas pasirinkimas, kelio ieškojimas tarp skirtingų muzikos pasaulių. Joje susijungia alternatyvus rokas, DnB, gitaros ir sintezatoriai. Mano kūryboje visada slypi balansas tarp elektronikos ir gitarinės muzikos. Šis koncertas – tai duoklė triukšmingam, energingam roko skambesiui“, – sako atlikėjas.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Andrius Mamontovas
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Andrius Mamontovas

Negrojo eteryje? Drebės arena!

Įdomu tai, kad viena didžiausių radijo stočių tuo metu atsisakė groti šį kūrinį.

„Nežinau, kodėl – iki šiol man tai yra paslaptis. Lygiai taip pat, 2008 metais, kai išėjo mano albumas „Geltona, Žalia, Raudona“, kita didelė stotis irgi atsisakė groti, irgi nežinau, kodėl. Du didžiausi mano hitai buvo atmesti dviejų pagrindinių radijo stočių“, – prisimena A.Mamontovas.

Vis dėl to, „Mono Arba Stereo“ įvairiuose apdovanojimuose buvo pripažinta geriausia metų daina, o ją lydintis muzikinis vaizdo klipas iki šiol laikomas vienu ryškiausių Lietuvos muzikos istorijoje.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Andrius Mamontovas
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Andrius Mamontovas

Klipo siužete A.Mamontovas vaikšto po Vilniaus senamiestį, yra sulaikomas policijos, šėlsta apleistoje statybvietėje ir važinėjasi po miestą antikvariniu „Chrysler“ automobiliu. Praėjus 25-eriems metams, kai kurios, į laiko mašiną patekusios detalės, atgims ir koncerte.

Pasiruoškite: kolonėlės nepasigailės

Galingą „Mono Arba Stereo“ šou koncepciją A.Mamontovas kuria drauge su prodiuseriu Valdu Petreikiu, kuris yra prisidėjęs prie kitų didelių jo muzikinių projektų, tokių kaip koncertai su orkestru, įrašai „Abbey Road“ studijoje bei kt.

Tai bus vienetinis renginys – šviesų ir garso scenografija pabrėš kūrybos šelmiškumą bei to laikmečio estetiką. Koncerte skambanti muzika atspindės šių dienų jausmus.

Rūtos Verseckaitės nuotr./Andrius Mamontovas
Rūtos Verseckaitės nuotr./Andrius Mamontovas

„Pastaruoju metu (turbūt, kokius penkerius metus) labiau ieškau elektroninio skambesio, o šįmet grojau daugiau akustiškai, vienas. Pasiilgau koncertų, kur muzika yra labiau gaivališka, gal mažiau suvaldyta. Kai gali tiesiog pasiimti gitarą į rankas ir pašėlti scenoj“, – sako atlikėjas.

Tyro pasiutimo išsiilgę gerbėjai šiame šou išgirs „Geltona. Žalia. Raudona“, „Meilės nebus per daug“, „Mes Čia“ bei kitas žymiausias A.Mamontovo ir grupės „Foje“ dainas, kurios geriausiai skamba, atliekamos garsiai, su didele energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas