Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 metai su Erkiuliu Puaro: ką pasibaigus legendiniam serialui veikia Davidas Suchet?

Rašytojos Agathos Christie sukurtą personažą Erkiulį Puaro ekrane yra įkūnijęs ne vienas aktorius, tačiau visiems šis detektyvas labiausiai asocijuojasi su britu Davidu Suchet (70 m.) – aktorius jį vaidino beveik 25 metus.
Davidas Suchet seriale „Puaro“ ir pjesėje „Kaip svarbu būti rimtam“
Davidas Suchet seriale „Puaro“ ir pjesėje „Kaip svarbu būti rimtam“ / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Davidas Suchet

Sudėtingų nusikaltimų narpliotojas Erkiulis Puaro – pats garsiausias aktoriaus sukurtas personažas, nors per 50 metų trunkančią karjerą spalvingų vaidmenų jam tikrai netrūko. Davidas Suchet yra vaidinęs net moterį ar kardinolą!

Vida Press nuotr./Davidas Suchet (2015 m.)
Vida Press nuotr./Davidas Suchet (2015 m.)

Įdomu tai, kad keli metai prieš pradedant vaidinti Erkiulį Puaro, aktorius vaidino kitoje pagal Agathos Christie detektyvus sukurtoje ekranizacijoje. Tada jam teko antraplanis vaidmuo, o detektyvą Puaro vaidino kitas aktorius Peteris Ustinovas. Kiek vėliau sulaukęs pasiūlymo pats suvaidinti Erkiulį Puaro, aktorius dvejojo, mat manė, kad ši tema jau išsemta ir žiūrovams nebebus įdomi. Tačiau labai klydo: 1989-aisiais prasidėjęs televizijos serialas „Puaro“ baigėsi tik 2013-aisiais!

Davidas Suchet su beveik ketvirčiu amžiaus vaidintu personažu atsisveikino vos prieš trejus metus. Ir nors jau yra garbaus amžiaus, tačiau dar nesiruošia eiti į pensiją – vis dar aktyviai vaidina teatre ir filmuojasi.

Naujausias jo darbas – ledi Bracknell vaidmuo Oscaro Wilde'o pjesėje „Kaip svarbu būti rimtam“, su šiuo spektakliu 70-metis aktorius gastroliuoja po pasaulį. Kalbėdamas apie naujausią savo vaidmenį, kai pirmą kartą gyvenime tenka vaidinti moterį, aktorius juokdamasis sako, kad tai gali būti arba jo karjeros pabaiga, arba – naujos karjeros pradžia.

Vienintelė moteris

Turint omeny, koks Davidas Suchet ištikimas vienam personažui, nieko keisto, kad ir asmeniniame gyvenime jis – lojalus ir atsidavęs. Aktoriaus ir jo žmonos Sheilos santuoka drąsiai gali būti pavyzdžiu kitiems: pora jau 44 metus kartu, iš jų 40 – susituokę. Davidas Suchet su Sheila, kurią pamilo iš pirmo žvilgsnio, turi du vaikus – sūnų Robertą (35 m.) ir dukrą Katherine (33 m.).

Vida Press nuotr./Davidas Suchet su žmona Sheila Ferris (1982 m.)
Vida Press nuotr./Davidas Suchet su žmona Sheila Ferris (1982 m.)

Šaknys – Lietuvoje

Davidas Suchet gimė Londone, tačiau patyrinėjus jo giminės medį galima rasti ir protėvių iš Lietuvos. Aktoriaus senelis iš tėvo pusės Izidorius Suchedowitzas – Lietuvos žydas, gimęs ir augęs Kretingoje, kuri tuomet priklausė Rusijos imperijai. Bėgdamas nuo žydų persekiotojų, Izidorius persikėlė gyventi į tuo metu Vokietijos imperijai priklausiusį Memelį, dabartinę Klaipėdą, o vėliau emigravo į Pietų Afriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai