Sportas gyvai

93 metų žiniasklaidos magnatas R.Murdochas vedė penktąkart: vestuvės – sentimentalioje vietoje

Žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas šį savaitgalį penktą kartą vedė: jo išrinktąja tapo buvusi rusų oligarcho Romano Abramovičiaus uošvė.
Rupertas Murdochas ir Jelena Žukova
Rupertas Murdochas ir Jelena Žukova / Vida Press nuotr.

93 metų R.Murdochas ir 67 metų mokslininkė Jelena Žukova susituokė šeštadienį žiniasklaidos magnatui sentimentalioje vietoje – jo Kalifornijos vynuogyne ir dvare, vadinamame Moraga.

R.Murdochui priklausančiame britų bulvariniame laikraštyje „The Sun“ išspausdintose nuotraukose pora pozuoja ir šypsosi: jis vilki juodą kostiumą ir geltoną kaklaraištį, o ji – baltą suknelę nuogais pečiais, rankose suspaudusi pakalnučių puokštę.

R.Murdochas anksčiau buvo vedęs keturis kartus. Ankstesnė santuoka su modeliu Jerry Hall, ilgamete „The Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio partnere, trukusi apie šešerius metus, baigėsi skyrybomis 2022-aisiais.

Šešis vaikus turinčio R.Murdocho asmeninio gyvenimo detalės dažnai suteikia peno bulvarinių laikraščių industrijai, prie kurios kūrimo trijuose žemynuose jis prisidėjo.

Praėjusiais metais R.Murdochas buvo paskelbęs apie sužadėtuves su buvusia dantų higieniste, radijo laidų vedėja Ann Lesley Smith, bet mažiau nei po mėnesio atšaukė planuotas vestuves.

Iš Rusijos į Jungtines Valstijas emigravusi J.Žukova yra į pensiją išėjusi molekulinė biologė.

Jos dukra Daša Žukova, meno mecenatė ir verslininkė, anksčiau buvo ištekėjusi už Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus.

Pirmoji R. Murdocho žmona buvo australų skrydžių palydovė Patricia Booker; su ja jis išsiskyrė 7-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Su antrąja žmona Anna, laikraščio reportere, jis išgyveno daugiau kaip 30 metų, o išsiskyrė 1999-aisiais.

Tuomet R.Murdochas vedė verslininkę Wendi Deng. Pora išsiskyrė 2013 metais.

Australo R.Murdocho, kurio žiniasklaidos imperijai priklauso „The Wall Street Journal“, „Fox News“ ir kitos įtakingos žiniasklaidos priemonės, turtą žurnalas „Forbes“ vertina daugiau kaip 20 mlrd. dolerių (18,4 mlrd. eurų).

Praėjusių metų lapkritį R.Murdochas perdavė savo pasaulinės žiniasklaidos imperijos kontrolę sūnui Lachlanui, o pats liko garbės pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius