Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aiškėja naujų detalių apie kultinio serialo „Sostų karai“ priešistorę – vadinsis „Kruvinasis mėnulis“

Prieš mėnesį pasaulis išvydo finalinę serialo „Sostų karai“ seriją, tačiau gerbėjai dėl to neturėtų liūdėti, nes jau dabar atskleistas priešistorės pavadinimas – jis vadinsis „Kruvinasis mėnulis“ („Bloodmoon“). Oficialus serialo plakatas taip pat pakeliui. Pranešama, kad naujo serialo filmavimas gegužės pradžioje prasidėjo Belfaste su gausia naujų aktorių kompanija.
Akimirka iš serialo „Sostų karai“
Akimirka iš serialo „Sostų karai“ / HBO nuotr.

Serialo veiksmas vyks prieš 5 tūkst. metų iki dabartinių įvykių „Sostų karuose“. Visa istorija prasideda nuo šio pasaulio atsiradimo iki didvyrių aukso amžiaus ir tamsiausių laikų, nuo siaubingų Vesteroso karalystės paslapčių ir iki tikrosios baltųjų klajūnų kilmės.

Pagal originalias George'o R.R.Martino knygas fantastinio pasaulio pradžioje gyveno tik miško vaikai, kurie buvo patys pirmi Vesteroso gyventojai. Paslaptingos būtybės gyveno šiame krašte iki tol, kol pirmieji vyrai į šias žemes persikėlė prieš 12 tūkst. metų. Visgi kūrėjai pabrėžia, kad tai nėra istorija, kurios visi tikisi.

Stop kadras iš serialo „Sostų karai“/Miško vaikai
Stop kadras iš serialo „Sostų karai“/Miško vaikai

Naujas serialas parengė visą virtinę naujų veidų: Mirandą Richardson (vaidino „Hario Poterio“ sagose), Marquisą Rodriquezą („Manifest“), Johną Simmą („Strangers“), Richardą McCabe („Electric Dreams“), Johną Heffernaną („Dracula“) ir Dixie Egerickx („Summerland“).

Prie šios komandos prisijungia ir Oskarų nominantė Naomi Watts – ji atliks charizmatiškos veikėjos vaidmenį, kuri slepia tamsiausias paslaptis.

„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Watts
„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Watts

Seriale taip pat išvysime tokius aktorius kaip Joshas Whitehouse‘as („Poldark“), Naomi Ackie („Lady Macbeth“), Denise Gough („Pirmadienis“), Jamie Campbell Bower'is („Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti 2“), Georgie Henley („Narnijos kronikos“), Toby Regbo („Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti 2“) ir daugelį kitų.

Britų rašytoja, scenaristė Jane Goldman ir „Sostų karų“ knygų autorius George'as R.R.Martinas yra šių naujų serijų kūrėjai. Abu bus vykdomieji prodiuseriai, kurs serialą kartu su režisiere S.J.Clarkson, kuri parašė scenarijus tokiems serialams kaip „Gynėjai“ (The Defenders), „Džesika Džouns“ (Jessica Jones), HBO „Paveldėtojas“ (Succession) ir netrukus pasirodysiantis „Žvaigždžių kelias“ (Star Trek).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./George'as R.R.Martinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./George'as R.R.Martinas

S.J.Clarkson irgi vadovaus bandomajam epizodui. Prie serialo prisidės ir kiti prodiuseriai: Jimas Dangeris Grey‘us, Vince‘as Gerardis, Danielis Zelmanas ir Chrisas Symesas.

George'as R.R.Martinas taip pat buvo „Sostų karų“ prodiuseris ir prisidėjo prie kelių epizodinių scenarijų. Rašytojas pabrėžia, kad nei vienas aktorius iš dabartinių „Sostų karų“ nedalyvaus priešistorėje, nes jos veiksmas vyks senesniais laikais.

Paskutinis „Sostų karų“ sezonas baigėsi gegužę. Tai buvo kultinio serialo finalas, kuris atskleidė, kas užėmė Geležinį sostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas