Sportas gyvai

Anglijoje – turtingiausio aristokrato Grosvenoro vestuvės: tarp svečių – ir princas Williamas be šeimos

Penktadienį prabangioje ceremonijoje susituokė Vestminsterio kunigaikštis Hughas Grosvenoras (33) ir jo išrinktoji, gurmaniško maisto įmonės vadovė Olivia Henson (31). Vestuvės buvo pažymėtos tikru karališku prieskoniu – dėl jų ant kojų sukeltas visas Česterio miestas, o svečius sutiko pats Velso princas, būsimas Jungtinės Karalystės sosto įpėdinis Williamas.

Vestminsterio kunigaikščio H.Grosvenoro vestuvės britų žiniasklaidoje dar prieš ceremoniją užsitarnavo „metų aukštuomenės vestuvių“ titulą. Ir ne veltui, jos ant kojų sukėlė visą Česterio miestą, esantį Anglijos šiaurės vakaruose.

„The Daily Mail“ duomenimis, aukštuomenės vestuvėse dalyvavo daugiau nei 400 žmonių. Tuoktuvių ceremonija vyko Česterio miesto katedroje, į kurią gausiai sugūžėjo karališkoji britų šeimos grietinėlė. Jų nepraleido ir Velso princas Williamas. Anksčiau skelbta, kad ceremonijoje dalyvaus ir jo vyriausias sūnus, princas George’as, tačiau galiausiai savo krikštatėvio vedybas jis praleido.

Vida Press nuotr./Olivia Henson su tėvu Rupertu
Vida Press nuotr./Olivia Henson su tėvu Rupertu

Velso princas Williamas yra vienas iš artimiausių jaunikio draugų, o savo dalyvavimą vestuvėse patvirtino dar prieš kelias savaites iki ceremonijos. Jiedu suartėjo savo tėvų dėka – Vestminsterio kunigaikščio Hugho Grosvenoro tėvas Gerardas buvo geras karaliaus Charleso draugas.

Dar prieš įspūdingą ceremoniją britų žiniasklaidoje skelbta, jog Velso princas Williamas sutiko imtis svarbaus vaidmens draugo vestuvėse. Šis sutiko į Česterio katedrą atvykusius svečius ir nurodė, kuriose vietose šiems sėstis. Sklandė kalbos ir apie tai, kad Williamas vestuvėse galėjo tapti net pirmuoju pabroliu.

Vida Press nuotr./Velso princas Williamas (viduryje)
Vida Press nuotr./Velso princas Williamas (viduryje)

„The Mail on Sunday“ leidinio teigimu, šios vestuvės galėjo tapti dar viena brolių Williamo ir nuo karališkų pareigų pasitraukusio Hario nesutarimų priežastimi. Haris ceremonijoje nepasirodė, o britų žiniasklaida informuoja, jog pastarasis tokį sprendimą priėmė sužinojęs, kad jose dalyvaus Williamas.

Gegužės mėnesį žurnalas „The Sunday Times“ Vestminsterio kunigaikštį Hughą Grosvenorą įtraukė į turtingiausių Jungtinės Karalystės žmonių iki 40-ties sąrašą. Pastarasis atsidūrė pačiame sąrašo viršuje – pirmoje vietoje. Savo turtą jis paveldėjo iš tėvo Geraldo, kuris būdamas 64 metų mirė 2016 metais.

Turtuolio vestuvės pakeitė visų Česterio miesto gyventojų tempą. Paaiškėjo, kad miestas turėjo net dviems dienoms uždaryti dalį kelių ir pasodinti 100 tūkstančių gėlių. Tiesa, už pastarąsias vietiniams gyventojams mokėti nereikėjo, išlaidas padengė pats jaunikis. O po vestuvių sutuoktinių pora ketina visas gėlės paaukoti vietos labdaros organizacijoms.

Vida Press nuotr./Princesė Beatrice
Vida Press nuotr./Princesė Beatrice

Kaip skelbiama „The Daily Mail“, vietiniai Česterio miesto moksleiviai buvo įtraukti ir į linksmesnes veiklas – sudarė bažnyčios choro dalį. Moksleiviams teko garbė giedoti pačiu jautriausiu vestuvių ceremonijos momentu – jauniesiems žengiant link altoriaus. Tokiu gestu Vestminsterio kunigaikštis Hughas Grosvenoras siekė priartėti prie Česterio gyventojų, mat šis miestas yra arčiausiai Eastono pilies, kurioje jis užaugo ir planuoja artimiausiu metu persikelti gyventi atgal.

Vida Press nuotr./Hughas Grosvenoras ir Olivia Henson
Vida Press nuotr./Hughas Grosvenoras ir Olivia Henson

Dar prieš vestuves karališkosios šeimos atstovas sakė, kad yra nepaprastai dėkingas šiam miestui už neįtikėtiną paslaugumą ir palaikymą. Taip pat teigė suprantantis, kad šios vestuvės yra nepaprastai svarbi šventė visiems miesto gyventojams.

„Akivaizdu, kad mes, kaip šeima, ilgus metus palaikome ryšį su šiuo miestu ir jo katedra, todėl buvome čia per mano tėvo laidotuves bei mano sesers vestuves. Atvykstame čia ir kiekvieną atminimo sekmadienį, kuomet tam turime laiko“, – vietiniam Česterio miesto laikraščiui sakė jaunikis.

Vida Press nuotr./Olivia Henson
Vida Press nuotr./Olivia Henson

„The Daily Mail“ praneša, kad nuotaka Olivia Henson yra gurmaniško maisto „Belazu“ įmonės vadovė. Jos parduotuvėse galima rasti įvairių neįprastų dalykų, pavyzdžiui, konservuotų citrinų.

Olivia ir Hughas susipažino per bendrus draugus, o apie sužadėtuves paskelbė 2023 metų balandžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius