Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 11 18

Filmui „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“ – 20: nuskusta aktoriaus koja, karstas ir kiti faktai

2001-aisiais kino ekranuose pasirodžius pirmajai „Hario Poterio“ daliai, gerbėjai nekantravo išvysti tęsinį, o laukti ilgai nereikėjo – „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“ pasirodė praėjus vos metams, 2002-aisiais. Antroji juosta pažėrė dar daugiau netikėtumų – tai ir skraidantis automobilis, ir naujas mokytojas Gilderojus Lokhartas, ir Tomo Ridlio pasirodymas... Tačiau net jei „Paslapčių kambarį“ matėte dešimtis kartų, tai toli gražu nereiškia, kad žinote, kas dėjosi užkulisiuose.
Kadrai iš filmo „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“
Kadrai iš filmo „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“ / Vida Press nuotr.

Filmo jubiliejaus proga (2022-ųjų lapkritį jam suėjo 20-imt) pateikiame net 37 intriguojančius faktus. Kokio gyvūno laidotuves surengė juostos kūrybinė komanda? Kodėl Danieliui Radcliffe'ui teko skustis koją, o Liucijus Smirdžius – ilgaplaukis? Kokia netikėta aplinkybė sutrikdė filmavimus? Kaip susižalojo Niurzgą ir Gylį vaidinę aktoriai? Skaitykite ir sužinosite tai ir dar daugiau.

37. Improvizuotos citatos

Kai multisulčių eliksyro pavartojęs Haris Poteris kaip Gregoris Gylys pasirodo Drakui Smirdžiui, šis paklausia, kodėl Gregoris – su akiniais. Gyliu apsimetęs Haris kiek pasimetęs atsako, kad jie skirti skaitymui. Tuo metu Drakas pareiškia: „Nežinojau, kad moki skaityti“. Pasirodo, pastaroji citata buvo improvizuota, nes Draką vaidinęs aktorius Tomas Feltonas pamiršo savo žodžius!

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“

Improvizuotų citatų filme buvo ir daugiau. Dumbldoro kabinete vykusioje scenoje pagal pirminį planą Liucijus Smirdžius turėjo tiesiog išeiti, bet aktorius Jasonas Isaacas manė, kad prieš išeidamas jo įkūnijamas herojus turėtų kažką pasakyti. Tad režisierius Chrisas Columbusas liepė jam tiesiog sakyti, ką nori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius