Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikrai JAV dėl Diddy mestų kaltinimų sekso nusikaltimais masiškai palieka garsenybės?

Reperį Seaną Combsą-Diddy, kuris kaltinamas sekso ir kitais nusikaltimais, įtraukusį skandalą lydi ne tik vis daugiau šokiruojančių detalių apie jo rengtus vakarėlius, bet ir klaidinanti informacija. Pavyzdžiui, teigiama, esą dėl to JAV palieka įžymybės ir prasidėjo inscenizuoti nelaimingi atsitikimai bei savižudybės. Tai nėra tiesa – užuot bėgusios, minimos žvaigždės dalyvavo įvairiuose renginiuose pačiose Jungtinėse Valstijose.
Seano „Diddy“ Combso byla dėl prekybos žmonėmis bus nagrinėjama 2025-ųjų gegužę / Jane Rosenberg / REUTERS
Seanas „Diddy“ Combsas

Laukia inscenizuotos savižudybės?

Įrašas apie tai spalio 17-ąją, praėjus mėnesiui po atlikėjo sulaikymo, pasirodė vienos „Facebook“ vartotojos paskyroje.

Kadangi Diddy ir Epsteino (JAV finansininko, seksualinio nusikaltėlio Jeffrey Epsteino – red. past.) demaskavimas sparčiai artėja, stebėkite iš JAV išvykstančias įžymybes…“ – paragino ji.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai aiškina, neva dėl Diddy skandalo reikėtų tikėtis inscenizuotų savižudybių ir nelaimingų atsitikimų
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Internautai aiškina, neva dėl Diddy skandalo reikėtų tikėtis inscenizuotų savižudybių ir nelaimingų atsitikimų

Pasak moters, Jungtinėje Karalystėje (JK) atliekami privatūs tyrimai, susiję su muzikos pramone.

„Tai reiškia, kad... LAIKU, kai JAV muzikos pramonės korupcija ir prekybos žmonėmis sekso tinklai susikirs su JK pramogų pramone... ir ES pramogų pramonė... Jau sakiau, kad šie įvykiai įvyks ir užsienyje vyksta užantspauduoti kaltinimai... Laikas yra viskas“, – aiškino internautė.

„Labai gaila, daug mirčių. Nelaimingi atsitikimai ir savižudybės (inscenizuotos) įvyks šiuo metu, nes gilioji valstybė pradės stengtis nutildyti liudininkus ir įžymybes“, – apibendrino ji.

Moteris dar pasiūlė išbandyti „Scrabble“ žodį „MINOS WELLCO“ ir pridėjo nuotrauką į vieną įrašą susirašinėjimų programėlėje „Telegram“. Čia pateiktas tas tekstas anglų kalba, tad panašu, kad lietuvė jį tiesiog išvertė.

Įrašas pratęstas komentaruose – jo autorė ir dar pora moterų kalbasi apie „globalų planą“: „Peškas (rus. pėstininkus) patrauks, kad minia nurimtų, paskui naujas sustatys“, „Mes jau gyvename naujo pasaulio energijoje. <…> Satanynui artėja galas…“

Susiejo su JK televizijos žvaigžde

Įrašas ir komentarai paremti neteisinga informacija bei sąmokslo teorijomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Liamo Payne'o mirtis taip pat susieta su Diddy veiksmais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liamo Payne'o mirtis taip pat susieta su Diddy veiksmais

Minėtas „Scrabble“ yra žaidimas, kuriame du ar daugiau žmonių turi ant lentos iš raidžių sudėti prasmingus žodžius taip, kad jie persipintų vienas su kitu lyg kryžiažodyje.

Iš „MINOS WELLCO“ galima sudėlioti Simon Cowell. Tai yra JK pramogų pasaulio veikėjo, įvairių televizijos projektų žiuri nario pavardė. S.Cowello įkurta įrašų kompanija 2010-aisiais pasirašė sutartį su tąmet susibūrusia muzikos grupe „One Direction“. Frazė su S.Cowellu aiškiau susieta šiame „X“ įraše.

Buvęs „One Direction“ narys 31-erių Liamas Payne’as spalio 16 d. žuvo Buenos Airėse, iškritęs iš viešbučio trečio aukšto. Atlikėjo mirtis niekaip nesusieta su nusikaltimais, kuriais dabar kaltinamas S.Combsas.

Bet jau vėliau buvo pranešta, kad likus kelioms dienoms iki mirties dainininkas patyrė nesėkmę. L.Payne’o atsisakė jo įrašų kompanija „Universal Music“. Teigiama, kad šį jis atlikėjas priėmė jautriai.

Į judaizmą neatsivers

Socialiniuose tinkluose ir įvairiuose tinklalapiuose galima rasti skirtingų įrašų apie tariamai JAV paliekančias garsenybes.

„Svarbi naujiena. FB patvirtina: (JAV viceprezidentė) Kamala Harris, (dainininkė) Taylor Swift ir Kim K (Kim Kardashian) palieka šalį nutekinus Diddy įrašus!“ – spalio 22 d. tvirtinta vienoje „Facebook“ paskyroje.

Kitoje dar rugpjūtį, vykstant tyrimui dėl S.Combso veiksmų, pranešta, neva taip daro atlikėjai Jay-Z ir Beyonce. Kartu pasidalinta nuoroda į straipsnį, kuriame tokia prielaida pagrįsta tuo, kad pora dingo iš viešumos, nors Beyonce buvo ką tik išleidusi naują albumą.

Spalio 14 d. vienas „Facebook“ paskelbė, esą aktoriai Ashtonas Kutcheris ir Mila Kunis yra pasiruošę palikti JAV, kai „pateko į Diddy naujausią teisinį košmarą“. Straipsnyje, nuoroda į kurį pasidalinta, tik svarstoma, esą tai galėtų įvykti, ir aptariama įvairių veiksmų tikimybė.

Stopkadras/Ashtonas Kutcheris, Mila Kunis
Stopkadras/Ashtonas Kutcheris, Mila Kunis

Kiti net pranešė, esą A.Kutcheris ir M.Kunis dėl skandalo ketina skirtis, bet tai nėra tiesa.

Vienoje „X“ paskyroje rugsėjo 25 d. paskelbtas tariamai CNN vaizdo įrašas su komentaru, esą žinomas aktorius Tomas Hanksas atsiverčia į judaizmą ir po Diddy arešto pabėga į Izraelį.

Ekrano nuotr. iš „X“/CNN reportažo apie tai, kad Tomas Hanksas dėl Diddy skandalo atsiverčia į judaizmą ir išvyksta į Izraelį, nerodė
Ekrano nuotr. iš „X“/CNN reportažo apie tai, kad Tomas Hanksas dėl Diddy skandalo atsiverčia į judaizmą ir išvyksta į Izraelį, nerodė

Ne tik ši informacija yra neteisinga – netikras ir pats vaizdo įrašas. CNN atstovai faktų tikrinimo tinklalapiui „Logically Facts“ patvirtino, kad vaizdo įrašas yra suklastotas.

Keliavo iš renginio į renginį

JAV faktų tikrinimo tinklalapis „Lead Stories“ paneigė gandus, kurie buvo paskelbti „Facebook“ publikuotame vaizdo įraše, ir apie kitų garsenybių išvykimą, pavyzdžiui, minėtų Beyonce ir Jay-Z.

Spalio 19-ąją dainininkė stebėjo sesers Solange Knowles šou Walto Disney’aus koncertų salėje Los Andžele. Apie tai paskelbė kelios žiniasklaidos priemonės. Tuo pasigyrė ir pati atlikėja.

Gera savaite anksčiau Beyonce Niujorke dalyvavo renginyje „Glamour Women of the Year“, kur jos mama Tina Knowles gavo apdovanojimą.

Kartu buvo pranešta apie tariamą aktoriaus Leonardo DiCaprio ir atlikėjų Jennifer Lopez, Usherio Raymondo bei Kanye West išvykimą, bet jie pastaruoju metu taip pat dalyvavo įvairiuose renginiuose JAV.

Kaltinimai – iš 120 žmonių

Repo garsenybė Diddy, kurio populiarumas išblėso iškėlus virtinę bylų dėl nelegalios prekybos seksu ir užpuolimo, buvo sulaikytas rugsėjo 16 d. Manhatane.

120 žmonių apkaltino jį seksualiniu išnaudojimu. Skelbiama, kad 25 iš jų įtariamo seksualinio išnaudojimo metu buvo nepilnamečiai.

Kaltinimai trijų „Grammy“ statulėlių laimėtojui buvo metami nuo praėjusių metų, kai dainininkė Cassie, kurios tikrasis vardas Casandra Ventura, pareiškė, kad reperis daugiau nei dešimtmetį naudojo prievartą prie ją ir vertė vartoti narkotikus, o 2018-aisiais išprievartavo.

Vėliau buvo iškelta virtinė panašių civilinių bylų, kuriose teigiama, kad S.Combsas pasinaudodamas įžymybės statusu, viliojo moteris.

S.Combso teismas prasidės kitų metų gegužės 5-ąją. Du kartus atsisakyta jį paleisti už užstatą, nes prokurorai išreiškė nuogąstavimus dėl poveikio liudytojams. Atlikėjas savo kaltės nepripažino.

15min verdiktas: trūksta konteksto. Netiesa, kad JAV žvaigždės dėl seksualinių nusikaltimų, kuriais kaltinamas reperis Diddy, masiškai išvyksta į užsienį. Pastarosiomis savaitėmis jie dalyvavo įvairiuose renginiuose šalyje.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai