Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arnoldas Schwarzeneggeris apie jį išgarsinusį „Terminatorių“, sportą esant 72-ejų ir prezidento postą

Kartą jis prižadėjo sugrįžti ir tai ištesėjo. Holivudo aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris per savo karjerą yra įkūnijęs ne vieną veikėją, dėl ko jis tapo itin žinomu visame pasaulyje, tačiau bene labiausiai jį išgarsino vaidmuo filme „Terminatorius“. Ne veltui šis personažas žvaigždės širdyje užima ypatingą vietą.
Arnoldas Schwarzeneggeris
Arnoldas Schwarzeneggeris / Vida Press nuotr.

Šis veikėjas, pasak paties A.Schwarzeneggerio, atvėrė jam veiksmo filmų žvaigždės karjeros duris. „Per visą Holivudo istoriją niekas, turintis stiprų akcentą, netapo pagrindine filmo žvaigžde“, – Parade.com apie iššūkius, su kuriais jam teko susidurti iš austrų imigranto ir raumeningo vyruko siekiant tapti labiausiai atpažįstamu Holivudo veidu, kalbėjo 72-ejų A.Schwarzeneggeris.

Kadras iš filmo/Arnoldas Schwarzeneggeris filme „Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena“
Kadras iš filmo/Arnoldas Schwarzeneggeris filme „Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena“

Režisieriui Jamesui Cameronui pasiūlius austrui vaidinti kiborgą žudiką 1984-aisiais, A.Schwarzeneggeris nė nedvejodamas sutiko. Vėliau aktorius patraukė prodiuserio Joelo Silverio dėmesį, pakvietusį jį prisiungti prie filmo „Komando“ aktorių grupės, po to sekė ne ką mažiau sėkmingi vaidmenys juostose „Grobuonis“, „Viską prisiminti“.

Na, o visai neseniai, kaip žadėjo prieš 35 metus, A.Schwarzeneggeris sugrįžo – šeštame franšizės filme „Terminatorius. Tamsus likimas“ jis vėl įkūnijo legendinį personažą, kuris jam, kaip pasakojo pats aktorius, tapo itin artimas.

„Apsivelki kostiumą, pradedi vaidinti ir atrodo, kad taip niekada ir nebuvai viso to palikęs“, – kalbėjo A.Schwarzeneggeris.

Aktoriui 72-eji, bet parako dar pakanka

Tiesa, pasiruošimas filmavimams buvo gerokai sudėtingesnis nei prieš kelis dešimtmečius. Aktorius turėjo laikytis itin griežtos dienotvarkės, kurią sudarė aukšto intensyvumo sporto treniruotės, veiksmo scenų pamokos.

„Man 72-eji, o filmavimai vyko nuo 18 val. iki 6 val. ryto, tačiau niekas man nepasiūlydavo eiti nusnausti, kaip įprastai daroma su vyresnio amžiaus aktoriais“, – pasakojo A.Schwarzeneggeris ir nusijuokė.

Net jei aktoriaus ir nelaukia joks svarbus vaidmuo, A.Schwarzeneggeris daug dėmesio skiria sportui. Buvęs kultūrizmo čempionas sportuoja kelis kartus per dieną ir jei turi laiko, trumpą treniruotę bando atlikti net prieš pat vakarienę.

Prie įspūdingo aktoriaus stoto itin daug prisideda mityba, kurios didžiąją dalį sudaro augalinės kilmės produktai. Anksčiau A.Schwarzeneggeris valgė daugiau mėsos ir pieno produktų, tačiau po 2018-aisiais jam atliktos širdies operacijos žinoma kino ekranų žvaigždė gydytojo paskatinta pastaruosius produktus iškeitė į, kaip pats sakė, „žalią maistą“. Praėjus vos pusmečiui po šių pokyčių, jis vėl apsilankė pas specialistus. Juos ir patį aktorių nustebino pakartotinai atliktų tyrimų rezultatai – A.Schwarzeneggerio cholesterolio kiekis kraujyje buvo gerokai sumažėjęs.

Žinoma, Austrijoje gimęs aktorius retkarčiais palepina save išsiilgtais skanėstais, pavyzdžiui, ledais. A.Schwarzeneggeris taip pat visiškai iš savo mitybos neišbraukė kepsnių, kuriuos itin mėgsta ir jo atžalos.

15min primena, kad su buvusia žmona Maria Shriver (63), su kuria santuokoje gyveno nuo 1986-ųjų iki 2011-ųjų, A.Schwarzeneggeris susilaukė keturių atžalų – dukrų Katherine (29) ir Christinos (28) bei sūnų Patricko (26) ir Christopherio (22). Žinomas vyras taip pat yra 22 -ejų Josepho Baena’os, jo buvusios namų tvarkytojos Patricios Baena’os sūnaus, tėvas.

Vida Press nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris su dukromis Katherine (kairėje) ir Christina
Vida Press nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris su dukromis Katherine (kairėje) ir Christina

Žinomas ne tik veiksmo filmuose

A.Schwarzeneggeris prisipažino, kad kadaise svarbiausiu dalyku jo gyvenime buvo tapęs sportas. Apie nieką kitą, tik kaip tapti raumeningesniu, jis negalvodavo. Tačiau viskas pasikeitė po netikėtos vienų varžybų pabaigos.

„Kai (1980-aisiais) pralaimėjau „Mr. Olympia“ konkursą, pasakiau sau „Ką aš vis darau, bėgiodamas po sceną apsivilkęs nedidelį maudymosi kostiumėlį, išsitepęs blizgučiais?“ – Parade.com tęsė žinomas vyras, po tos dienos nusprendęs pilnai pasinerti į aktorystę.

A.Schwarzeneggeris ne tik vaidino veiksmo filmuose, tokiuose kaip „Konanas Barbaras“, bet ir išbandė save komedijose – su kolega Danny DeVitto vaidino juostose „Dvyniai“ ir „Jaunėlis“.

„Vaidindamas komedijose jaučiausi geriausiai, nes visuomet maniau esantis juokingas“, – pasakojo jis ir užsiminė, kad prie jo sėkmės šio žanro kino filmuose labai prisidėjo pavyzdžiu tapęs komikas Miltonas Berle’as.

Vida Press nuotr./Komedija „Vaikų darželio policininkas“ su Arnoldu Schwarzeneggeriu
Vida Press nuotr./Komedija „Vaikų darželio policininkas“ su Arnoldu Schwarzeneggeriu

Jei galėtų, siektų prezidento posto

A.Schwarzeneggeris taip pat atrado pagalbos kitiems galią. 1990-aisiais jis įsiliejo į politiką ir tapo tarybos sporto klausimais nariu, vėliau nusprendė išbandyti jėgas ir tapti Kalifornijos gubernatoriumi. Ir čia jį aplankė sėkmė.

Praėjus keliems dešimtmečiams žinomos kino ekranų žvaigždės pasiteiravus, ar jis kada nors svajojo apie dar aukštesnes pareigas politikoje, pavyzdžiui, JAV prezidento postą, A.Schwarzeneggeris tikino „visuomet siekiantis aukščiausio“ ir šios galimybės taip pat nebūtų atsisakęs, tačiau kadangi jis yra imigrantas iš Austrijos, šalies vadovu tapti negali, kad ir kaip stiriai to norėtų.

Sporto, aktorystės ir net politikos arenose pasižymėjęs A.Schwarzeneggeris vis dėlto atskleidė, kad labiausiai jam vis dėlto patinka būti tėčiu, nepaisant kelių incidentų, kuriais jis tikrai nesididžiuoja. Parade.com jis atskleidė dar visai mažą dukrą Katherine atsivedęs į juostos „Terminatorius“ tęsinio filmavimo aikštelę ir jai pasirodęs vilkėdamas vaiko akims baisaus kiborgo kostiumą.

„Neatrodžiau, kaip jos tėtis – nebuvo dalies kaukolės, kyšojo metalas, aplink kurį buvo kraujo, ir ji, žinoma, labai išsigando. Tai nebuvo pati geriausia mano mintis“, – prisipažino jis, šiuo metu itin besidžiaugiantis dukters, neseniai ištekėjusios už aktoriaus Chriso Pratto, laime.

„Scanpix“ nuotr./Heather Milligan ir Arnoldas Schwarzeneggeris
„Scanpix“ nuotr./Heather Milligan ir Arnoldas Schwarzeneggeris

Tuo tarpu pats A.Schwarzeneggeris susitikinėja su kineziterapeute Heather Milligan, su kuria susipažino reabilitacijos po jo peties operacijos metu. Tiesa, aktorius tikina daugiau niekada nebevesiantis. 1972-aisiais mirus jo tėvui, jo motina A.Schwarzeneggeriui įkalė į galvą, kad santuoka – vieną kartą gyvenime nutinkantis dalykas.

„Paklausiau jos „Ar sutikusi ką nors kitą, tu vėl ištekėsi?“ Ji atsakė, kad ne. „Ploviau tik tavo tėvo apatinius. Nesiruošiu plauti kito vyro apatinių“. Aš galvoju lygiai taip pat“, – motinos žodžius citavo A.Schwarzeneggeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas