Sportas gyvai

Atletiškas 38-erių influenceris išgirdo šokiruojančią diagnozę: mirtiną ligą išdavė vienas simptomas

Australiją sujaudino netikėtas populiaraus socialinio tinklo darbuotojo pareiškimas. Govindas Sandhu'as nevengė viešai dalintis savo atletiško kūno nuotraukomis ir dalyvavo ne viename bėgimo pusmaratonyje. Tačiau vieną dieną jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis – vos 38-erių vyras pranešė apie jam diagnozuotą mirtiną ligą.
Australas Govindas Sandhu'as
Australas Govindas Sandhu'as / Socialinių tinklų nuotr.
Temos: 3 Aktualu Liga Vėžys

G.Sandhu'as dirba populiariame socialine tinkle „TikTok“, kuriame yra atsakingas už platformoje naudojamą muziką. Australijoje gyvenantis vyras atrodo sveikas ir tvirtas, tačiau išpuoselėtas kūnas slepia skaudžią tiesą – vyrui diagnozuota ketvirtos stadijos Ne Hodžkino limfoma.

Australas paviešino vaizdo įrašą, kuriame pranešė apie šokiruojančią diagnozę ir pirmuosius ligos simptomus. Govindas pastebėjo, kad po vieno pusmaratonio jo kelias ištino. Be šio simptomo, vienintelis ženklas, kad kažkas ne taip, buvo į gripą panašūs simptomai, kuriuos jis jautė maždaug šešias savaites.

Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as
Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as

„Instagram“ platformoje paviešintame vaizdo įraše G.Sandhu'as teigė, kad vėžio diagnozė jį sugniuždė ir privertė kasdien savęs klausti – „kodėl aš?“.

Po pusmaratonio ištinęs kelis vyrui siejosi su nuo bėgimo patirta trauma, o ne gyvenimą keičianti liga.

„Man buvo patinęs kelis. Tikrai maniau, kad jį kažkaip pažeidžiau bėgdamas Hobarto pusmaratonyje, nes krūviai buvo dideli. Taip pat man prasidėjo į gripą ar Covid-19 panašūs simptomai – stiprūs kūno skausmai bei prakaitavimas. Bet po keturių savaičių viskas ėjo tik blogyn“, – sakė 38-erių metų vyras.

G.Sandhu'as kreipėsi į gydytojus, kurie atliko išsamius kraujo ir ultragarso tyrimus, atliko PET ir KT skanus bei paėmė audinių biopsijas.

„Buvo ir tam tikrų komplikacijų, nes jie kažką aptiko tiesiai virš mano kasos ir ant širdies. Tačiau panašu, kad su širdimi viskas gerai, o virš kasos – vėžio darinys“, – paaiškino Govindas.

Australas prasitarė, kad jį užklupęs vėžys yra agresyvios formos, todėl netrukus pradės intensyvų chemoterapijos kursą.

Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as
Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as

„Laukia ilgas kelias, bet mano istorija dar nesibaigs. Taip negali būti! Man 38 metai, aš iki šiol gyvenau nuostabų gyvenimą ir turiu dar daug dėl ko gyventi. Gyvenimas yra gražus. Man pasisekė ir esu dėkingas už tai, ką turiu“, – sakė jis.

Jis atskleidė, kad vėžiu sirgo ir jo tėvas, kurio Govindas neteko prieš ketverius metus.

„Prieš ketverius metus, per pačią pandemiją, nuo vėžio mirė mano tėtis. Aš buvau „įstrigęs“ Austrijoje ir net negalėjau atsisveikinti, o dabar ir pats pradedu savo vėžio kelionę“, – instgrame pasiguodė australas.

Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as
Socialinių tinklų nuotr./Australas Govindas Sandhu'as

Pasidalindamas savo istorija vyras nori priminti žmonėms, kad pajutus bent menkiausius simptomus tiesiog būtina išsitirti.

„Pasitikrinkite, eikite pasidaryti kraujo tyrimus ir, jei jaučiatės prastai, neignoruokite simptomų“, – sakė vėžio diagnozę išgirdęs Govindas Sandhu'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius